Olival proizvodi za sunčanje vrijedni pažnje

16:34 16 Comments A+ a-

Ljeto nam se polako bliži kraju, a i budimo realni, ove godine malo je zakazalo po pitanju sunčanih dana, barem u kontinentalnoj Hrvatskoj. Desetak dana, koliko sam provela na moru, poslužilo nas je zbilja lijepo toplo i sunčano vrijeme. Tih desetak dana koristila sam neke nove proizvode za sunčanje, odnosno protiv, ovisi s koje strane  gledamo :), a nekima sam vjerna već nekoliko godina.
Nadam se da će ovaj post biti od koristi vama koji još niste bili na moru, a koji ste bili, evo preporuke proizvoda za sljedeće ljeto. :)

Prije nego nastavim sa postom, htijela bih vam reći par stvari o sebi i sunčanju. Izrazito sam svijetle puti (zezam se da sam tokom godine prozirna, a onda preko ljeta pobijelim :)), prirodno sam riđokosa, sa pjegicama, a mi imamo jako osjetljivu kožu na sunce. Iz tog razloga uvijek sam naoružana kremicama sa SPF-om jer mi zbilja nije u interesu pocrveniti. Nikada se ne sunčam između podneva i 16, 17 sati, jer su onda zrake sunca najjače i najštetnije.

U mojoj obitelji već se dugo koriste Olivalovi proizvodi za sunčanje, no danas bih vam predstavila tri proizvoda kojima sam zbilja oduševljena i koje bih vam toplo preporučila. Jedan od njih koristim zadnje tri godine, ako se ne varam, a dva proizvoda sam po prvi put isprobala i sigurno ću ih i nastaviti koristiti. Zašto? Nastavite čitati.. :)


Radi se o dječjoj kremici za zaštitu od sunca sa SPF 50, pekmezu za ubrzano tamnjenje i glitter ulju za sunčanje sa zlatnim sjajem.


DJEČJA KREMA ZA ZAŠTITU OD SUNCA SA SPF-om 50


Dječja krema za zaštitu od sunca sa SPF-om 50 moj je zaštitnik već tri godine. Prvi prvom većem izlaganju suncu nanosim ju dva, tri dana na područje ramena i leđa jer imaju veliku tendenciju da pocrvene. S ovom kremicom to mi se nikad nije dogodilo. Kremica mi se pokazala odličnom i za lice. Isprobala sam nekoliko krema namijenjenih licu, no na žalost, uvijek su mi izazivale prištiće.. :( S ovom se ne moram bojati da će se pojaviti.

Krema je namijenjena dječjoj koži lica i tijela, no i svijetloputim osobama osjetljivim na sunce, taman za mene. :) Vodootporna je, no to ne znači da se nakon kupanja više ne morate mazati. Dosta je gusta, no zbilja se lako razmazuje i brzo upija. Ono što mi se kod ove kreme još sviđa je što ne sadrži parabene, mirise ni mineralna ulja.

Cijena joj je 70 kn za 50 ml, što možda je malo skuplje, no ako ste jako svijetloputi ili imate malo dijete, nećete požaliti. Meni je tih 50 ml dovoljno za cijelo ljeto, a mažem se zbilja puno. Potrebno ju je iskoristiti unutar 6 mjeseci nakon otvaranja.


PEKMEZ ZA UBRZANO TAMNJENJE*


Sad se sigurno pitate čemu pekmez ako sam svijetloputa i postoji mogućnost da izgorim? Pekmez i ulje su PR proizvodi i vjerojatno ih nebi isprobala da ih nisam dobila, no, sada kada znam kako djeluju i kakvi su, žao mi je što nisam prije. 

Pekmez je dakle namijenjen bržem dobivanju preplanule puti. Sadrži ulje oraha, mrkve i kakaovca koji, osim što potiču brže dobivanje boje, njeguju kožu i štite ju od isušivanja. Jako je ugodnog mirisa koji se lagano osjeti na koži čak i nakon tuširanja. 
Konzistencijom i bojom zbilja podsjeća na pekmez. Lijepo se razmazuje i ostavlja laganu boju na koži. Pošto pekmez ne sadrži zaštitni faktor uvijek sam prije njega namazala kremu sa SPF-om. Sa zaštitnim faktorom zaštitit ćete se od štetnih sunčevih zraka, a pekmez će vam s druge strane omogućiti da malo brže dobijete boju. A i, ljepše će se razmazati. Vodootporan je kao i dječja kremica za zaštitu od sunca.

Jako mi je žao što nemam dovoljno dobre fotografije da vam pokažem rezultat prije i poslije korištenja. :( No, vjerujte mi na riječ... Za deset dana dobila sam boju kakvu inače nekad ne dobijem ni nakon cijelog ljeta. Dečku se pekmez također svidio.. :) On nije koristio zaštitne faktore i dobio je preeedivnu tamnu put. Prvi dan je pocrvenio po nogama, no prije toga se nije izlagao suncu pa mu je samim time i koža bila osjetljivija na sunce. No, već sljedeći dan to se crvenilo pretvorilo u lijepu bojicu.

Ako ste svijetloputi, nije vam zabranjeno koristiti proizvode ovakve vrste, no napominjem još jednom, ništa bez zaštitnog faktora! 

Pekmez dolazi u pakiranju od 250 ml, a cijena mu je 80 kn. Deset dana dragi i ja smo se stalno trackali pekmezom i potrošili smo ga oko pola.


GLITTER ULJE ZA SUNČANJE SA ZLATNIM SJAJEM*
  

Ovo ulje je nešto predivno!
Kao i pekmez, namijenjeno je bržem tamnjenju. Sadrži ulje makadamije, masline, mrkve i oraha, a dodane su mu i sitne šljokice koje dodatno naglašavaju vašu boju. Predivno miriši, nije premasno, brzo se upije i ostaje samo predivan sjaj šljokica. Zapravo ima iste karakteristike kao i pekmez, samo što je u tekućem obliku. :)
No, pekmez sam rađe koristila na plaži, a ulje za "po gradu", izlaske i slično. Ako se namjeravate sunčati sa ovim uljem, također vam preporučam da prije nanesete zaštitni faktor ukoliko ste svijetloputi.

Ulje je prije upotrebe potrebno promućkati jer se šljokice spuste na dno bočice.

Cijena ulja za 200 ml je 70 kn, a potrebno ga je iskoristiti unutar godine dana nakon otvaranja.


Odozdo prema gore: krema, ulje, pekmez

Mislim da se na gornjoj slici dobro vidi predivan sjaj ulja. :)
Ovim proizvodima sam i više nego zadovoljna i od ove godine su moji must have proizvodi za ljeto. Jedina stvar na koju morate pripaziti kod ovih proizvoda, zapravo, samo sa pekmezom, je da zbog njegove smećkaste boje ne uprljate badić. No, ako vam se to desi, ne morate brinuti da će ostati fleke, prvim pranjem sve nestaje. :)
Ni jedan od ovih proizvoda nije testiran na životinjama i proizvedeni su u Hrvatskoj. Bravo za Olival! :)

Koji su vaši omiljeni proizvodi za sunčanje? Jeste li isprobali neki od ovih?


*PR - proizvodi su dobiveni na recenziranje. Recenzija je napisana na temelju osobnog iskustva sa proizvodima i dovoljno dugog vremena testiranja proizvoda.

16 komentari

Write komentari
MajaS
AUTHOR
21. kolovoza 2014. u 18:26 delete

Nisam jos isprobala ove proizvode ali cula sam jako puno pohvala za pekmez za suncanje. Ja se jako volim suncati i potamniti ali prvih dana koristim faktor 30 (svake godine kupim neku drugu kremu) a kada dobijem boju onda koristim ulja za suncanje. Ili ona kupovna a kada dodem na more onda si kupim domace orahovo ulje od kojeg se dobije prekrasna boja.

Reply
avatar
Talisha's Art
AUTHOR
21. kolovoza 2014. u 18:46 delete

pekmez sam gledala u bipi jednom prilikom, imali su cak tester sto je po meni odlicno, tako da se moze isprobati i sjecam se da kad sam otvorila tester da sam se skoro rastopila od prekrasnog mirisa :)

Reply
avatar
21. kolovoza 2014. u 22:45 delete

joj a nisam nikako zadovoljna pekmezom. pomaže prilikom tamnjenja i divno mi miriše, ali ostavlja fleke posvuda i morala sam se ribati da bih skinula njegov sloj sa sebe. iduće godine se ipak vraćam na L'Erbolario.
Ulje mi se svidjelo i tu nemam zamjerki :)

Reply
avatar
nail crazy
AUTHOR
21. kolovoza 2014. u 23:04 delete

nisam probala ništa od ovih stvarčica, možda iduću sezonu ;)

Reply
avatar
Mona Moon
AUTHOR
22. kolovoza 2014. u 15:16 delete

Nisam probala ove proizvode, ali sam se cijelo ljeto mazala s njihovim mlijekom za sunčanje spf 50 i obožavam ga :D

Reply
avatar
Roseybelle
AUTHOR
22. kolovoza 2014. u 17:23 delete

Nisam probala nista od ovih proizvoda, ali pekmez sam koristila L'erbolario i vjerujem ti da si dobila posebnu boju, ja sam isto od svog dobila najljepsu put do sada. :)

Reply
avatar
Andrea
AUTHOR
23. kolovoza 2014. u 20:59 delete

Ja sam tražila nešto novo za ovu godinu i odlučila sam se za Olivl ulje s sljokicama. Stvarno sam zadovoljna i super se boja dobije ;)

Reply
avatar
Brlog
AUTHOR
26. kolovoza 2014. u 11:21 delete

Dječja krema izgleda jako primamljivo :)
Masti li ti se koža lica jako od nje i jesi li je isprobala kao podlogu za šminku?

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
1. rujna 2014. u 19:32 delete

Ja sam jako svijetloputa, pa se moram paziti. Zato uvijek započnem sa faktorom 50 i onda smanjujem postepeno, al nikad ne idem ispod 15..

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
1. rujna 2014. u 19:33 delete

Joj da, miris je baš divan... Vidjela sam Biobazin tester, nisam znala da i Olival ima, to je super.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
1. rujna 2014. u 19:35 delete

Stvarno? :( Ja nisam imala takvih problema.. Zapackala sam svaki put kupaći dok sam se mazala, al otišlo je sve kad sam ga bacila u veš mašinu na pranje. A na koži mi isto nije ostao nakon tuširanja.. :/

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
1. rujna 2014. u 19:36 delete

Probaj, probaj.. sigurno će ti se nešto svidjeti.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
1. rujna 2014. u 19:37 delete

Vjerujem ti, moji i ja već dugo koristimo njihove proizvode i nikad nikakvih problema.. Al, ovi su me se baš posebno dojmili pa sam htijela da znate za njih. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
1. rujna 2014. u 19:38 delete

Eto, a vele, pekmezi nisu za nas svijetlopute.. Samo ga treba znati pravilno koristiti.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
1. rujna 2014. u 19:38 delete

Odlično! Baš mi je drago što si zadovoljna.. Sigurna sam da bi ti se pekmez onda svidio.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
1. rujna 2014. u 19:40 delete

Ne masti mi se lice, baš se lijepo upije.. Nisam je koristila kao podlogu, jer se preko dana nisam uopće šminkala, a navečer mi nema baš smisla stavljati ju. :)

Reply
avatar