Favoriti 2016. - PREPARATIVA

13:09 6 Comments A+ a-

Nakon što sam vam OVDJE pokazala što sam najviše voljela i koristila od dekorative, danas vam tipkam o preparativnim favoritima. Kao i u dekorativnim favoritima, iz svake kategorije odabrala sam po jedan proizvod.
Prije nego krenem tipkati o proizvodima, htijela bih vam još napomenuti tip kože i kose:
- koža lica - normalna, osjetljiva i sklona nepravilnostima
- koža tijela - normalna sa nešto sušim potkoljenicama
- kosa - vrlo osjetljivo vlasište sa normalnim vrhovima, nije sklona pucanju

 

Za skidanje make up-a prilično dugo koristim Uriage micelarne vode - ova je za mješovitu do masnu kožu, no osobno nisam primijetila nikakvu razliku u odnosu na onu sa plavim čepom koja je namijenjena normalnoj do suhoj koži. Odlična je za skidanje proizvoda sa lica, kao i sa očiju ukoliko ne koristite vodootpornu maskaru i eyeliner. Ne ostavlja mastan trag.
Olival dvofaznu micelarnu koristim relativno kratko, no morala sam ju uvrstiti u favorite jer me u vrlo kratkom roku i više nego oduševila. S lakoćom skida vodootporne proizvode s očiju i težak make up. Ne morate trljati oči već ostavite par trenutaka blazinicu s micelarnom da otopi make up te nakon toga prođete par puta i make up je skinut s očiju. Ostavlja mastan trag, no meni osobno to ne predstavlja nikakav problem jer ionako uvijek dodatno umivam lice nekom umivalicom.
 
Uriage umivalica definitivno mi je najdraža koju sam isprobala, ne isušuje kožu te ukloni eventualne ostatke make up-a, a osim toga, nimalo ne peče za oči. Recenzija je OVDJE.
Maske i pilinge koristim u prosjeku jednom tjedno, a najdraži su mi i dalje Olival piling i maska. Njihove recenzije su OVDJE i OVDJE.
 

Tonik za lice počela sam koristiti možda prije neke dvije godine. Za to vrijeme isprobala sam ih nekoliko, no najboljim mi se pokazao Olivalov, pa sam mu i dalje vjerna. :) Recenzija je OVDJE.
Volim lagane kremice za lice, a da pritom daju licu dovoljno hidratacije. Upravo je takva i Uriage Aqua precis krema za lice. Moram napomenuti da mi tokom ovih hladnih zimskih mjeseci, uz vjetar i grijanje, uz nju treba i dodatna njega, no za ostatak godine je zbilja dušu dala. Okoloočna gel-krema jako se brzo upija, potrebna je mala količina, a pruža odličnu njegu. Njihova je recenzija OVDJE.
Kada mi treba dodatna hidratacija ili mi je lice u kaosu spasioc je Spoil with oil balzam od nevena (RECENZIJA), a ovdje bih uvrstila i Spoil with oil uljni serum, no nema ga na fotografiji jer sam bočicu bacila (RECENZIJA).
Što se tiče njege usana, bilo mi se teško odlučiti za najdraži balzam, pa sam ovdje malo varala i uvrstila ih dva - Spoil with oil I Uriage... :)

Krećemo na proizvode za njegu tijela. :)
Afroditine gelove za tuširanje volim već dugo, no ove godine u prodaju je izašla Secret garden linija sa četiri različita mirisa. Moram li govoriti kako divno mirišu? Bila je to ljubav na prvo tuširanje... :)
Gelove za intimnu njegu ne koristim pri svakom tuširanju, već za vrijeme "onih dana" i pri pojačanoj tjelesnoj aktivnosti. Afrodita Natural balance mi nekako najviše odgovora, dosta je tekuć, ne treba ga puno, ima jedva primjetan, svjež miris, te ono najbitnije daje osjećaj čistoće i svježine i ne iritira to vrlo osjetljivo područje.
O Olivalovom Čarobnom pilingu za tijelo tek vam namjeravam pisati, sada ću vam samo reći da miriše identično kao i Čarobno ulje, miris se dosta dugo zadržava, spada u one nježnije pilinge, ali odlično odradi svoj posao i kožu ostavlja jako glatkom. :)
Afroditin mousse za tijelo s mirisom jagode ima jako fin miris, a uz to i odlično njeguje kožu. Ako se borite sa suhom kožom, ova mazalica vjerojatno vam neće biti dovoljno hranjiva, no meni sa normlanom kožom je bila odlična. Recenzija je OVDJE.
Sretnica sam što se tiče depilacije jer imam prilično svijetle dlačice i k tome još dosta sporo rastu. :) No, svejedno mi je to mukotrpan posao. :D Ako koristite mazalice namijenjene baš za korištenje nakon depilacije, Afroditin gel bi vam se mogao jako svidjeti jer se upija ekstremno brzo, ostavlja kožu jako glatkom te sprječava crvenilo i svrbež (što se kod mene znalo dešavati). Ima moje tople preporuke.
Kad su kreme za ruke u pitanju, dvoumila sam se između Uriage kreme za ruke i Olivalovog koncentrata od nevena. No, ipak je prevalala Uriage kremica jer se brže upija, ali njegom su tu negdje. :)
Ne smijem zaboraviti ni proizvode za zaštitu od sunca. Po prvi puta sam isprobala Uriage Bariesun proizvode i imam samo riječi hvale za njih. Recenziju možete pročitati OVDJE.
Dove dezići obilježili su 2016. godinu, a taj trend nastavljam i u 2017. :) Ovaj sa krastavcem i zelenim čajem predivno miriši i meni pružaju dovoljno zaštite.
Olival Čarobno ulje i dalje je veliki favorit. Obožavam taj miris, a najviše ga volim koristiti na rukama i kosi. Na meni zapravo ima i ulogu parfema. :) Recenzija je OVDJE.
Kad smo kod parfema, 2016. je obilježio Avonov Life parfem koji je nastao u suranji sa Kenzom. Divan miris, baš sam se našla sa njim. :)
I posljednji na redu, no ne i najmanje bitni, su proizvodi za njegu kose.
Imam problema sa šamponima zbog vrlo osjetljivog vlasišta, no iz Olivalove radionice došao je šampon koji mi jako odgovara, odlično opere kosu, gotovo da i nema mirisa i ono najbitnije - ne izaziva mi apsolutno nikakve probleme. Recenzija je OVDJE.
O Matrix Biolage kremi za jačanje kose pisala sam vam OVDJE. Koristila sam ju umjesto regeneratora i pružala mi je dovoljno njege. Kosa nakon ovog proizvoda miriši kao da ste izašli iz frizerskog salona. :)



Što ste vi voljeli koristiti u 2016. godini? Koji su vam se proivodi najviše svidjeli? Imamo li zajedničke favorite?
Do sljedećeg čitanja... :*

6 komentari

Write komentari
Unknown
AUTHOR
15. siječnja 2017. u 16:03 delete

Otkrice godine za mene su Spoil with oil mazalice a izmedu ostalog i uljni serum nacinjen prema potrebama moje koze. Avonov Life obozavam, moj to go parfem.

Reply
avatar
Makeup Victim
AUTHOR
15. siječnja 2017. u 16:13 delete

lajkamo skupa uriage micelarnu, jedna od najboljih i imala sam tester aqua precise kremice, jako mi se svidjela!
Spoil with oil proizvodi su fantastični!

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
17. siječnja 2017. u 17:16 delete

Moram reci da su ti ove fotke proizvoda na snijegu bas predivne :) Od ovih tvojih favorita ja volim dosta Olival proizvoda a najvise piling sa uljem smilja koji sam i kupila na tvoju prepuruku i stvarno je odlican.

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
17. siječnja 2017. u 21:30 delete

Uljni serum je zbilja odličan proizvod, baš sam ga voljela koristiti. :) Trenutno imam još par kremica za lice koje čekaju svoj red, a kad ih se riješim odmah naručujem serum. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
17. siječnja 2017. u 21:31 delete

Micelarna je zakon, a kada je k tome i na akciji 1+1... :D

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
17. siječnja 2017. u 21:32 delete

I meni su baš drage ove fotografije. :) Ja nakon ovog pilinga nisam isprobala ni jedan drugi, jednostavno nemam potrebu mijenjati ga nekim drugim.. :)

Reply
avatar