Favoriti 2016. godine - dekorativa

20:39 7 Comments A+ a-

Nekako mi se čini da vam ove godine dosta kasno tipkam o svojim prošlogodišnjim beauty favoritima, no eto, prošli tjedan ulovila me viroza, a kako se sve čini, mislim da me opet nešto lovi.. :/
Prošle godine isprobala sam dosta novih proizvoda (logično, zato sam i beauty blogerica :) ), neki su mi se jako svidjeli, neki malo manje. Naravno, u favoritima se ne nalaze samo proizvodi koje sam po prvi puta isprobala prošle godine, već i proizvodi koji su favoriti nekoliko godina. Da ne duljim više, hajde da vam pokažem svoje favorite! :)

Proizvode sam poredala po kategorijama i potrudila sam se iz svake kategorije izdvojiti po jedan, osim ruževa i lakova za nokte. Da se razumijemo, ima još proizvoda koji su mi se jako svidjeli, no onda ovaj post ne bi imao smisla i bio bi pretrpan. :)

LICE
Avon Anew bazu imam negdje od početka godine i uskoro ću morati nabaviti novu. Baza je silikonska, umanjuje pore, a primijetila sam da umanjuje i suhe dijelove, pa puder zbilja lijepo sjeda na lice s ovom bazom. Preporučila bih ju osobama sa suhom kožom. Osim toga, zbilja lijepo miriši i nije mi izazvala nikave reakcije.
O Catrice HD Liquid coverage puderu mogli ste pročitati podvojena mišljenja. Ja osobno nisam pronašla nikave zamjerke ovom puderu, lijepo prekriva, dugotrajan je na licu i ne izaziva nepravilnosti. Izbor nijansi je također jako dobar za svijetlopute osobe. Meni općenito Catrice puderi odgovaraju, pa ako ste se i vi pronašli u toj skupini, sigurna sam da će vam se i ovaj jako svidjeti ukoliko ga još niste isprobali. Recenzirala sam ga OVDJE.
Catrice kamuflaža je stari favorit, ni sama ne znam koliko sam teglica već potrošila i nastavit ću ju kupovati do kraja života. :) Ne bih se bunila kada bi postojala još jedna svijetlija nijansa za ovo zimsko vrijeme kada sam poput Caspera, no lijepo se blenda pa mu to opraštam. Ovdje bih uvrstila i tekuću kamuflažu, no nema je na fotografiji jer ju trenutno nemam.Odlični proizvodi! :)
Bourjois Radiance reveal korektor pokazao mi se odličnim za podočnjake. Osvježi pogled i nimalo mi ne isušuje okoloočno područje te nije težak. Moj je u nijansi 01 Ivory i iako na ruci izgleda normalno, kada ga nanesem na podočnjake lagano vuče na boju lososa. Jel' se to samo kod mene događa ili ste i vi to primijetili ako ste ga isprobali? Vjerojatno je to i razlog zašto mi odgovara za prekrivanje podočnjaka. Za nepravilnosti ga ipak ne bih preporučila.
Avon 2u1 kremasto rumenilo i highlighter savršen je proizvod za svaki dan, za putovanja jer vam uštedi mjesto u kozmetičkoj torbici, jer vam uštedi vrijeme... Highlighter je suptilan i daje baš onaj zdravi sjaj koži. Rumenilo je crvenkasto-smeđe boje, ali jako prirodno izgleda na licu. Nanosim ih najčešće prstima, a unatoč tome što su kremasti proizvodi nisam primijetila da im je trajnost kraća od praškastih proizvoda.
Od rumenila bih istaknula Aurino iz So dolly, So sweet kolekcije (recenzija) u nijansi 227 Sugarbabe. Radi se o ružičastom rumenilu sa vrlo malo i vrlo sitnim shimmerom.Odlično pristaje svijetloputim osobama i zbilja je šteta što je dio LE kolekcije.

OČI
O Avon Rose awakening paleti pisala sam vam OVDJE. Ova paleta vrišti proljeće, divne je pigmentacije i tako lijepo izgleda na očima.
Kako I <3 Makeup Chocolate Vice paleta ima svoju recenziju (OVDJE) neću previše duljiti o njoj, reći ću samo da sjenila iz ove palete bez problema pigmentacijom mogu stati uz bok i puno skupljim sjenilima.
Kao bazu već drugu godinu koristim Maybelline Color tattoo u nijansi 93 Creme de nude. Kao samostalno sjenilo mi ne funkcionira baš, ali je zato odlično kao baza.
Malo sam se dvoumila kod maskare, no ipak je odluka pala na Maybelline Lash sensational maskaru (recenzija). Mislim da o njoj ne moram ništa pisati jer već sve znate. :)
Što se tiče eyelinera, još uvijek s trona nije skinut Essence Liquid ink u vodootpornoj verziji jer je vrlo pristupačne cijene, lako se barata njime i traje na očima dok ga ne odlučite skinuti. Za malo boje tu je Avonov eyeliner u plavoj boji koji sam jako voljela nositi ljeti. Svidjela mi se i Aurina olovka za uči u nijansi 609, ljubičaste boje koja baš ide uz moje zelene oči. Formulacija joj je idealna jer nije ni pretvrda ni prekremasta.
I ptice na grani znaju da au mi Aurine umjetne trepavice najdraže, a uz njih uvijek koristim i Aurino ljepilo koje me dosada nikada nije razočaralo.

OBRVE
 
I dalje sam vjerna Maybelline olovci za obrve (recenzija), a odnedavno ne krijem oduševljenje ni Makeup Revolution Brow tintom u nijansi Blonde. Namjeravam vam pisati post o ovom proizvodu pa vam sada neću previše tipkati o njemu. :)

USNE
Iako bih u ovu kategoriju najrađe uvrstila cijelu Avon mat liniju ruževa (recenzija), zadržat ću se na jednoj nijansi, meni najljepšoj, najposebnijoj i onoj koju sam najviše nosila i s kojom se odlično osjećam. Radi se naravno o Berry blast nijansi. :)
Svakodnevna nijansa bio je Essence ruž u nijansi 03 Come naturally kojeg na žalost više nema u prodaji, nadam se da ću pronaći nešto slično kada ga potrošim.
Naravno, u favoritima mora biti i jedan crveni ruž. :) To je svakako Bourjois u nijansi 03 Hot pepper, pravam žarka crvena boja, kao što mu i ime govori. :) Ovo je ujedno i najdugotrajniji ruž u mojoj kolekciji.
Među sjajilima bih kao favorita izdvojila Artdeco sjajilo iz Sunshine linije u nijansi 3. Klasično nude sjajilo sa malo sitnog shimmera koji se na usnama ni ne primjećuje. Ovo sjajilo istaknulo se među ostalima jer nije ljepljivo i ipak je nešto dugotrajnije.
Kada su olovke u pitanju Essence 06 Satin mauve i Aura 59 (recenzija) definitivni su pobjednici.

LAKOVI ZA NOKTE
 Znate da prošla godina i nije bila baš obilježena manikurama i isprobavanjem novih lakova za nokte, ali ipak bih izdvojila Essie Bahama mamu, Avon Sapphire u koji sam se zaljubila na prvo lakiranje te O.P.I u nijansi Crawfishin' for a Compliment.

Došli smo do kraja dekorativnih favorita, što znači da je još preostala preparativa.
Imamo li zajedničke favorite? Koje ste vi proizvode voljeli prošle godine?

7 komentari

Write komentari
Mona Moon
AUTHOR
9. siječnja 2017. u 22:33 delete

Divni favoriti ♥. Zajednički su nam Catrice puder i Maybelline maskara :D

Reply
avatar
Maja Toncinic
AUTHOR
9. siječnja 2017. u 22:35 delete

Puno zajednickog imamo :D Moram se sjetit uzet taj MUR za obrve,a mogla bih i olovku. Ciljam na boju tvojih obrva zbog boje kose :P Sve mi je super samo mi je zao sto mi nijedan primer ne pomaze da mogu taj Catrice puder koristiti. Uzasno mi je suha koza cak i kad stavim i hidratantnu kremu i primer ispod...naglasi sve suho i jos dodatno mi isusi kozu. Nakon 2 kupljena sam odustala.

Reply
avatar
Kutak sreće
AUTHOR
9. siječnja 2017. u 22:37 delete

Zajednički favoriti su nam Maybellinova maskara i olovka za obrve, s time da je moja u tamnijom nijansi. Essence ruž mi je također odličan, sva sreća da sporo trošim ruževe pa ću u njemu uživati još neko vrijeme. Voljela bi isprobati ovaj Bourjois korektor, njihov Healthy mix mi je trenutno pretežak. Essie lakovi su mi standardno odlični, baš ovu nijansu Bahama mama ima moja sestra pa ju često posudim od nje. :) Pozdrav, Karmen.

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
9. siječnja 2017. u 22:50 delete

Imamo neke zajednicke favorite kao sto su Catrice kamuflaze (obozavam obje vrste), Maybelline maskara i Color Tatoo (jedino sto ja imam imam druge nijanse), Essence tus, Bourjois tekuci ruz (isto druga nijansa), Essie lakovi....Ja bih jos kao svoje favorite izdvojila L'oreal Infallible matte puder, Maybelline The Nudes paleta, zlatni tus od Essenca, Golden Rose tekuci mat ruzevi i mat ruzevi u olovci....to je to sto mi za sada pada na pamet :)

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
10. siječnja 2017. u 23:03 delete

Nemamo ništa zajedničko, no sad opet gledam tu Vice paletu iako sam odustala od nje i sve mislim kako ću je ipak uzeti :D

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
11. siječnja 2017. u 00:36 delete

Catrice puder, Maybelline maskara, Avonovi mat ruzevi i lakovi su nam zajednicki favoriti.

Reply
avatar
11. siječnja 2017. u 22:57 delete

Ja imam Bourjois Radiance reveal korektor korektor u nijansi 02, ne vuče na boju lososa. Malo je svjetlija nijansa od nijanse pudera koji koristim i baš mi lijepo posvijetli podočnjake.
Imam Maybelline Color tattoo sjenilo u nijansi Creme de Rose i ova nijansa na mojim kapcima može zamijeniti bazu.

Reply
avatar