Njega lica - ljeto 2016.

17:34 8 Comments A+ a-

Moja njega lica je zbilja jednostavna, sa malo proizvoda, ali su to oni proizvodi koje jako volim i koji mi jako odgovaraju. Ljeti je njega još jednostavnija, a svodi se na lagane i osvježavajuće proizvode.
U ovom postu ću vam ukratko opisati svoju ljetnu rutinu njege lica te proizvode koje koristim.


Trenutno mi je koža lica normalna (što se tiče suhoće/masnoće), ali i dalje osjetljiva što znači da i dalje burno reagira na sastojke koji joj ne odgovaraju, lošu prehranu i stres tako da se i dalje držim provjerenih proizvoda, ali našlo se ovdje i par novih proizvoda kojima sam jako zadovoljna i koje ću vjerojatno i dalje nastaviti kupovati.


Uriage micelarnu koristim za uklanjanje šminke i odlično obavlja svoj posao. Ovo je verzija za masnu/mješovitu kožu, ali da vam budem iskrena nisam primijetila razliku u odnosu na onu za normalnu do suhu. Omjer cijene i kvalitete je odličan, a često budu i na akciji. Osim toga, dugo će vam potrajati. Vodootpornu maskaru neće vam skinuti, no tu uskače Terra naturi mlijeko za čišćenje koje je jako blago, a vrlo učinkovito. Mala količina je potreban za skidanje šminke sa očiju. Ima nježan miris, a cijena je i više nego odlična. :)


Nakon skidanja šminke slijedi umivanje. Trenutno koristim Uriage umivalicu koja me se jako dojmila jer je vrlo nježna, ne zateže kožu, ne pecka za oči, ima blagi miris i odlična je u ovo ljetno vrijeme jer baš osviježi kožu. Potrošila sam svoj najdraži Olivalov piling, a htijela sam isprobati nešto novo, pa sam kupila Laverin  3u1 proizvod (umivalica, piling, maska). Namjeravam ovom proizvodu posvetiti post, pa vam neću previše tipkati, osim da sam se već nakon prvog korištenja zaljubila u ovaj proizvod. :)


Tu su i nezaobilazne maskice. Maske koristim 1-2 puta tjedno, za dodatnu hidrataciju ili čišćenje, prema potrebi. Najdraže su mi definitivno Schaebens maske iz Mullera jer su jeftine, a odlično odrade svoj posao.


Ne smijem zaboraviti ni Olivalovu hranjivu masku s uljem smilja koju također jako volim. Dugo će vam potrajati i odlično odradi svoj posao. Nimalo ne zateže i lice je nakon nje baš glatko i mekano.
Nakon ogromnog Byphasseovog tonika trebalo mi je neko osvježenje, nešto novo i u manjem pakiranju. :) Iako sam njime bila jako zadovoljna, jednostavno sam ga se navoljela. Kako sam Olivalovim proizvodima za lice jako zadovoljna nisam previše razmišljala kod kupovine, pa sam tako uzela tonik s uljem smilja. I nisam požalila. Možda ćete se malo morati naviknuti na miris, ali nakon toliko njihovih proizvoda iz linije sa smiljem meni je već sasvim normalan. :)


I za kraj dolaze kremice. Kada osjetim da mi je licu potrebno nešto više hidratacije koristim Olivalovu Regenerativnu kremu. Iako je hranjiva, nije teška i dosta se brzo upije, a licu pruži potrebnu hidrataciju. U periodima kada mi lice poludi koristim Nikel kremu s čajevcem. Ova kremica je čudo, nakon tri, četiri dana preporodi mi lice. Nema najugodniji miris, ali zbilja brzo djeluje. Uriage Aqua precis kremica je vrlo lagana, odlična za ove ljetne dane. Nekome sa jako suhom kožom neće biti dovoljna, ali nije ni namijenjena tom tipu kože. Kao okoloočnu kremu koristim Alba Botanica Hawaiian eye gel. Kao što ime kaže, gelasta je, odlično njeguje, brzo se upija i sporo troši. I pri samom kraju mi je, a nema je više za kupiti u DM-u... :(

Kao što vidite, ne koristim puno proizvoda. Na dnevnoj bazi to je sveukupno četiri proizvoda (skidanje šminke, umivanje, tonik i krema), osim kada koristim i masku za lice. Ovdje sam zaboravila staviti kremu za lice sa SPF-om. Najčešće su to ili Olivalova ili Afroditina kremica za lice. Jako sam zadovoljna njima jer još ni jednom nisam izgorjela po licu sa njima, a nisu mi izazvale ni nepravilnosti, pa imaju moje tople preporuke.
Ako vas posebno zanima receznija nekog od proizvoda, tipkajte mi u komentarima.

Koje vi proizvode ljeti koristite? Koji vam je najdraži i najbolji proizvod za njegu lica?

8 komentari

Write komentari
Aneta
AUTHOR
11. srpnja 2016. u 17:50 delete

Zanima me vise o mlijeku za čišćenje.
Kada ga koristiš, kako i tako to. 😃

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
11. srpnja 2016. u 22:25 delete

Koristim ovu Uriage pjenu za čišćenje lica i odlična mi je, baš osjećam da mi je koža čista i predivno miriši! Imam i mlijeko ali nisam ga još otvorila!

Reply
avatar
11. srpnja 2016. u 23:15 delete

Ni ja ne koristim puno proizvoda nekako si mislim less is more :)

Reply
avatar
12. srpnja 2016. u 22:29 delete

Zainteresirala si me za Nikel kremu....lice ljeti često poludi

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
16. srpnja 2016. u 19:13 delete

Mlijeko koristim kada imam jači make up na očima ili vodootpornu maskaru. Odlično otopi sve, a nakon toga ostatak prebrišem micelarnom i to je to. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
16. srpnja 2016. u 19:15 delete

Cijena joj je možda malo viša, ali zbilja odlično odradi posao, pa mi nije žao.. A i treba čekati akcije.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
16. srpnja 2016. u 19:16 delete

Da, zbog krema sa SPF-om, znoja... Meni zbilja pomogne, kažem, nema baš ugodan miris, ali djeluje pa prijeđem preko toga.. :)

Reply
avatar