Max Factor - kistovi za oči

23:13 16 Comments A+ a-

Do prije 3 godine vrh mi je bio nanošenje sjenila aplikatorima koji dolaze sa sjenilima, nanošenje rumenila četkicom koja dolazi uz njega. Za sve ostalo koristila sam prste. :)

No, onda sam počela pratiti beauty blogove, istraživati E-bay i tako sam kupila svoje prve kistiće za make up. Moja kolekcija s vremenom je postala sve veća i danas više ne mogu zamisliti šminkanje bez njih.

Ne znam da li ste primijetile, no Max Factor na svojoj FB stranici često ima darivanja. Obično je zadatak interpretirati neki look i sl. Prije 2,3 mjeseca i ja sam osvojila nagradicu - to su bili upravo ovi kistići o kojima ću vam govoriti u nastavku.

 
4 kistića došla su u praktičnoj torbici u kojoj se inače nalaze još neki moji kistovi, pa je zato i torbica ovakva kakva je, nadam se da ćete mi oprostiti na ovoj slici.. :)


Set se sastoji od dva plosnata kista za nanošenje sjenila (veći i manji), kista za nanošenje tuša te kista za trepavice i obrve. Samo tijelo kista je od kvalitetne tvrde plastike.

A sad nešto o kistovima.
Plosnati kistovi imaju iste karakteristike, razlika je naravno samo u veličini glave kista. Prilikom prvog pranja iz jednog i drugog kista ispalo je nekoliko dlačica, no kasnije im nije ispala više ni jedna, a koristim ih svakodnevno i perem ih jako često. Dlačice su izrazito meke, guste i dobro pokupe sjenilo. Preporučam ih za sjenila koja se vole trusiti jer se čestice sjenila jako dobro prihvate za kist i tapkanjem na kapak je ono zbilja minimalno. Veći kist koristim za nanošenje sjenila na cijeli kapak, dok mi je manji odličan za blendanje sjenila ispod donjih trepavica te nanošenje sjenila u unutrašnji kut oka. Ako nemate čistih kistića za blendanje, za prvu silu mogu poslužiti i u tu svrhu.





U postu o nanošenju tuša rekla sam vam da gel liner volim nanositi ili kosim kistom ili tankim kistom, a u klasičnim, tekućim tuševima kist mora biti tanak. Do sada sam u te svrhe koristila Catrice dvostruki kist - na jednoj strani kosi, na drugoj tanak. Baš sam se razveselila kad sam vidjela da je u setu i tanak kist. S njega nije ispala ni jedna dlačica prilikom pranja. Kod tankih kistova zapravo nemam nikakvih posebnih zahtjeva. Ono što mi je kod njih najbitnije je da sa strane ne strše dlačice. Dovoljno je savitljiv i tanak za izvlačenje tankih i preciznih linija i ispunio je onaj najvažniji zahtjev - dlačice su sve ravne, nema ničega sa strane.. :)
Fotić mi je prilikom slikanja odbio poslušnost pa nisam uspjela uslikati tanki kist izbliza. :(


I zadnji kist iz seta je za trepavice i obrve. Ovaj mi je jedini onako - meh... Zapravo mi svi kistovi za tu svrhu nisu ništa posebno.. Ovaj plastični dio ja koristim kad uređujem obrve, točnije kada ih moram malo podšišati. :) Češljić za obrve mi je dosta grub i malo prevelik.. Možda je stvar u tome što sjenilo ili olovku u obrvama uvijek izblendam češljićem koji se nalazi na olovci - stvar navike.


I za kraj, još jedna zajednička. :)


Sve u svemu, zadovoljna sam kistićima. Ja bih možda umjesto češljića ubacila neki kist za blendanje.
Cijena pojedinačnog kista za oči kreće se inače oko 40 kn što nije puno za kist koji je kvalitetan.
Pošto su mi se svidjeli, mislim da ću nabaviti i još neki za lice.

Jeste li isprobale MF kistove? Koji su vama najdraži kistovi?

16 komentari

Write komentari
Unknown
AUTHOR
2. svibnja 2014. u 08:45 delete

Imam ovaj manji za sjenila i odličan mi je. Nije kod nas baš lako naći kist za sjenilo koji je tako gusto zbijen i tako dobro kupi sjenilo, a ovaj mi je definitivno među faavoritima!

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
2. svibnja 2014. u 08:55 delete

Iskreno nisam ni znala da Max Factor ima kistove :/ Ja kistove uglavnom nabavljam online tako da slabo i gledam kod nas po drogerijama i parfumerijama, jedino kad procitam ovako neku preporuku :) Ali sada cu ih svakako potraziti i pogledati jer ova dva za sjenilo (pogotovo ovo vece) mi bas dobro izgledaju.

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
2. svibnja 2014. u 13:47 delete

Meni se najviše sviđa ovaj manji za sjenilo :) Primijetila sam ih u dm-u, ali me nisu mamili. U zadnje vrijeme najviše koristim RT kistove.

Reply
avatar
Makeup Victim
AUTHOR
2. svibnja 2014. u 17:38 delete

Jos jedna koja nije skontala da mf ima kistice :)

Reply
avatar
eyedetoxx
AUTHOR
2. svibnja 2014. u 23:34 delete

Ja sam ove kistove ogledavala puno puta i nisam bila sigurna. Mislim da će pasti ovaj plosnati, njih nikad dosta.

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
3. svibnja 2014. u 17:40 delete

nisam znala da Max Factor ima kistove hihi :)
čestitam na osvojenoj nagradi! sviđa mi se torbica u kojoj si dobila kistove - sviđa mi se što je prozirna s njihovim imenom, možeš se lijepo snaći i naći ono što ti treba :)
kistovi se čine super, i da slažem se - puno vi više setova prodali kada bi umjesto tog češljića stavili neki kist za blendanje kojih nikad dosta :)

Reply
avatar
Mona Moon
AUTHOR
3. svibnja 2014. u 17:49 delete

Pridružujem se klubu djevojaka koje nisu znale da MF ima kistove :D Lijepu si nagradicu osvojila :)

Reply
avatar
4. svibnja 2014. u 00:30 delete

Jas imam ove kistove, dobila sam ih poštom od MF kada sam se učlanila u njihov klub i koristim oba kista za sjenilo, ostala dva ne koristim. Inače sam imala i kist za tekući puder koji sam kupila u DM-u i bio mi je super, ali sam se previše iživljavala na njemu pa sam ga uništila :(

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
4. svibnja 2014. u 13:17 delete

Fali kod nas kvalitetnih kistova za oči.. Ajde još za nanošenje sjenila, al za blendanje - 0 bodova.. :(

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
4. svibnja 2014. u 13:19 delete

Ja isto većinom online nabavljam.. Nekako mi se čini isplativije, a da ne govorim o ponudi.. Ovi su stvarno super, toplo preporučam. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
4. svibnja 2014. u 13:20 delete

Ja još nisam isprobala RT, a najdraži su mi Ecotools, kvalitetni su, jeftini..

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
4. svibnja 2014. u 13:21 delete

Ja sam ih primijetila, al, me nekako nisu privlačili.. :/ Al, pošto sam ovima zadovoljna, svakako ću pogledati kistove za lice.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
4. svibnja 2014. u 13:23 delete

Slažem se.. Još kad bi nam kistovi za blendanje bili malo dostupniji, da ne moram uvijek sve online kupovati i čekati na njih... Bilo bi vrijeme da ih neki od brendova i kod nas dovede.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
4. svibnja 2014. u 13:25 delete

Torbica je prva liga.. :) Kistova za blendanje kronično kod nas fali, to bi im bio pun pogodak.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
4. svibnja 2014. u 13:25 delete

Hvala ti Mona.. :) Ma kad ih stave na dno police i zguraju u kut.. Naravno da su neprimjetni.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
4. svibnja 2014. u 13:27 delete

Znači i kistovi za lice su dobri? Odlično.. :) Ja koristim i ovaj za tuš, al ovaj posljednji mi je jednostavno nepotreban.. Imam ih dosta takvih..

Reply
avatar