BLOGMAS 2016: #8 - Njega kose - zima 2016.

20:36 5 Comments A+ a-

Danas vam donosim mali update o njezi svoje kose. Prošle godine po prvi puta pisala sam vam o njezi kose. Taj post je bio dosta čitan, pa vam ga ponovo pišem jer koristim neke nove proizvode. Ne želim opterećivati kosu sa mnoštvo proizvoda, pa se moja kolekcija sastoji od svega nekoliko osnovnih proizvoda.
 Kao što već znate, muku mučim sa vlasištem - jako je osjetljivo, pa mi velika većina šampona ne odgovara jer su jednostavno preagresivni za moje vlasište te mi uzrokuju iritacije, točnije - svrbež i perutanje. Na sreću, pronašla sam nekoliko provjerenih proizvoda za koje sa sigurnošću mogu reći da mi neće izazvati probleme i koji će popraviti štetu koju je možda uzrokovao neki drugi šampon. Perem ju u prosjeku svaka 3,4 dana, no prije par mjeseci počela sam koristiti šampon koji mi je čak malo i produljio period između pranja. Moja kosa je inače dužine do pola leđa, a šišam se prema potrebi (posljednji put šišala sam se prije gotovo godinu i pol). Kako rijetko koristim peglu za kosu ili figaro, nemam baš problema sa ispucalim vrhovima. Imam guste, ali tanke vlasi, svilenkasta je pa o kovrčama mogu samo sanjati jer se nakon pola sata kosa doslovno izravna. Nije nikada tretirana bojom. U globalu je moja kosa dosta kvalitetna, jedini problem zadaje mi osjetljivo vlasište. No, da ne duljim previše, pogledajte u nastavku koje proizvode trenutno koristim.
Za pranje kose trenutno rotiram Syoss šampon za slabu kosu i kosu koja se prorjeđuje te Olival Natural Sensitive šampon (moram priznati da Olival puno češće koristim od kako sam ga otkrila).
Iako Syoss na drugom mjestu ima SLS uopće mi ne iritira vlasište, odlično opere kosu i predivno miriši. Kosa je nakon pranja voluminozna, mekana i svilenkasta na dodir. O Olivalovom šamponu pisala sam vam OVDJE i ima moje najtoplije preporuke. Ima jako nježan miris (i to na čistoću :) ) i jednostavno se savršeno slaže sa mojom kosom i vlasištem.
Iako Garnierovim Ultra doux šamponom od maslinovog ulja nisam uopće bila zadovoljna jer mi je napravio kaos, regenerator je zbilja dobar. Fino miriši, a ono najbitnije, kosa se lako raščešlja. Baleina maska od vanilije i bademovog ulja je više regenerator nego maska, no dobro odradi svoj posao. Kažem vam, neće nahraniti kosu kao npr. Gliss ili L'oreal maske, ali će pomoći lakšem raščešljavanju. Nema previše intenzivan miris. Oba proizvoda nanosim samo na vrhove i zadovoljna sam njihovim djelovanjem, no ja po pitanju regeneratora ili maski nisam toliko zahtjevna kao sa šamponima.

I za kraj, dva proizvoda o kojima sam vam također već pisala. Matrix Biolage kremu za jačanje kose često nanosim umjesto regeneratora, kada mi se neda držati ga na kosi, pa nakon što isperem šampon, umotam kosu u ručnik na 20 minuta, nanesem kremicu i kosa bude mekana, mirisna i lako se raščešlja. Više možete pročitato OVDJE. Afroditin 10 u 1 serum je odličan proizvod, no moram priznati da često zaboravim na njega. Kosa tako divno miriši nakon što ga nanesete, a moj savjet je da ga uvijek nanosite na mokru kosu i da ne pretjerujete sa količinom. Više detalja u OVOM postu.

Kao što sam vam na početku rekla, zbilja ne koristim mnogo proizvoda, samo ono osnovno. Volim svoju kosu, brinem o njoj, ali isto tako ne želim ju opterećivati nepotrebnim sredstvima za njegu. Odgovara mi način na koji ju njegujem, odnosno njoj, i ne namjeravam ga mijenjati. I za kraj vam ostavljam fotkicu kose, ne vidi se puna dužina, ne mogu trenutno pronaći bolju fotografiju jer u većini slučajeva slikam samo lice, no kužite što je pjesnik htio reći. :)

5 komentari

Write komentari
8. prosinca 2016. u 21:02 delete

Afrodita serum me jako zainteresirao <3

Reply
avatar
Aneta
AUTHOR
8. prosinca 2016. u 21:28 delete

Ni ja ne koristim previse proizvoda.
Sampon i regenerator te nakon pranja sprej iz Avona, ili Balea mlijeko za kosu.
Nekad Avon serum za vrhove,kada ga imam.
Ali moja kosa je suha tj vrhovi od blajhanja ali je redovito sisam i pokusavam to dovesti u red.

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
9. prosinca 2016. u 16:41 delete

Nisi se sisala gotovo godinu i pol?! Kako ti zavidim na tome... Ja svaka tri mjeseca moram posisati vrhove i zato mi tako sporo raste tj. nikako da naraste na duzinu koju zelim. Ali to je zato sto se farbam pa mi se zato i ostecuje lakse. Ali trudim se odrzavati ju sto zdravijom i zato redovito koristim maske, ulja, serume, zastitu od topline....

Reply
avatar
9. prosinca 2016. u 21:18 delete

Ja imam gustu kosu, zdravu jer o zdravlju kose vodim računa. Farbam se od prilike jednom mjesečno, ali to ne ostavlja posljedice na kosi. Također, redovito šišam vrhove. Jedini problem je jako osjetljivo vlasište, gdje mi se često uz rub kose zna pojaviti seboreja. Olival Sensitive šampoon mi je odličan, a ima još par njih koji su namijenjeni osjetljivom vlasištu.
Jednom sam kupila Syoss šampon za kosu i nikada više!
umjesto regeneratora redovito koristim maske za kosu. Odlične su mi Gliss i Evelin maske

Reply
avatar
suncica
AUTHOR
15. prosinca 2016. u 11:58 delete

Ja sam bila uvjerena sve dosad da to nije tvoja prirodna boja kose, dugo te citam, ali ako si to negdje spominjala, ocito mi je promaklo :-)

Reply
avatar