BLOGMAS 2016: #23 - Posljednji Blogmas? Najbolje od Božića!

19:43 2 Comments A+ a-

Planirala sam posljednji Blogmas post pisati sutra, no odlučila sam da će zadnji ipak biti danas jer nisam sigurna kako ću sutra biti s vremenom, a sigurna sam da ćete i vi sutra uživati u kićenju jelke, pravljenju kolačića ako još niste i najbitnije, u društvu najmilijih, pa će vam čitanje postova ipak biti na kraju popisa. :)

Blogmas sam htijela završiti sa rezimeom ove godine, no to ću ipak ostaviti za sljedeći tjedan. Danas vam se samo kratko želim javiti, onako, prijateljski, zamislite da smo na kavi i da se družimo i razmijenjujemo mišljenja.. :) Zato nemojte zamjeriti ako ovaj post neće imati ni glave ni repa.. :)

Kod mene već dva tjedna vlada božićni duh, uživam u božićnim pjesmama, velikom čišćenju, pečenju kolača i druženju sa dragim mi ljudima. Nekako je sve posebnije u ovo doba. Bilo bi divno kada bi se tokom cijele godine posvetili nekim stvarima kao sada, kada bi tokom cijele godine manje brinuli oko sitnica i toliko glupih stvari. Probajmo se svi iduće godine potruditi biti što boljim i kvalitetnijim osobama i više cijeniti manje stvari koje nam poprave dan. Cijenite i poštujte drage vam osobe.

Jeste li primijetili kako posljednje dvije, tri (uključujući i ovu) godine uopće nema više toliko božićnih filmova na televiziji? Počnu ih emitirati nakon što Božić prođe... Skroz bezveze, pa bit božićnih filmova je da nas još više ufuraju u taj božićni štimung.. :) Kad smo već kod toga, koji vam je najdraži božićni film? Smatram da nema lošeg božićnog filma i da ne može biti previše trash, ali sada mi prvi pada na pamet "A Christmas carol". Svakako ga pogledajte ako niste, nema veze koju verziju, jer svi imaju istu poruku - sigurna sam da se svatko od nas nakon tog filma zapita kakvi smo mi zapravo.


Što se tiče božićnih pjesama najdraža mi je svakako Have yourself a merry little Christmas u izvedbi Franka Sinatre. Ima nešto posebno u njoj... :) Posljednjih godina uvijek sam u ovo doba iznova preslušavala pjesmu Driving home for Christmas i čeznula za domom i onim trenutkom kada ću sjesti na vlak posljednji put te godine i krenuti za Čakovec. Ove godine sam kod kuće i sretna sam. :)

Kakvi su kod vas običaji na Badnjak? Znam da će sutra ujutro kad se probudim sve mirisati na kolače jer će mama po običaju peči samo još tu jednu vrstu. :D Ja ću obaviti još neke sitnice oko čišćenja i kuće, a tata će pripremiti jelku za kićenje, postaviti lampice i lamete, a onda ostaviti mamu i mene da obavimo dio sa kuglicama. N i ja uvijek idemo na ponoćku, to je tradicija otkako smo zajedno, a kad se vratimo stavljamo poklone pod bor. Uvijek su to sitnice, mali znak pažnje...

Toliko mi je sada stvari još na pmeti, ali neću više duljiti sa postom. Želim da se sutra i na Božić posvetite svojim najdražima, a Facebook, Instagram i ostale aplikacije malo ostavite po strani. :)

Toliko od mene za ovogodišnji Blogmas, par dana vas ostavljam na miru, nastavljamo sljedeći tjedan!
Uživajte mi za blagdane dragi moji!
Voli vas Rosanda! :*

2 komentari

Write komentari
Aneta
AUTHOR
23. prosinca 2016. u 21:46 delete

Ove godine smo borove ukrasili ranije.. tako da to sutra necemo. Nego se posvetiti pravljenju rucka. Fis paprikas i pečena riba. Moj tata je zaduzen za to jer sam ja ovdje kod njega sa svojom obitelji. 🤗
Ali bit ce nam lijepo. Svi smo zajedno.
A to i je bit Bozica i blagdana.
😊

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
26. prosinca 2016. u 19:39 delete

Jako lijepo napisan post, ja takoder volim sve u vezi Bozica, filmove, pjesme, kolacice, druzenje sa najdrazima, obitelji i prijateljima... I naravno draga Rosanda zelim ti sretan Bozic :)

Reply
avatar