BLOGMAS 2016: #1 - Olival Natural Sensitive šampon za osjetljivo vlasište

15:50 6 Comments A+ a-

Prošle godine na ovaj datum krenula sam sa BLOGMASOM. Za one koji ne znaju, od danas do Božića na blogu ćetesvaki dan pronaći novi post. Obuhvatit ću različite teme - od recenzija, make up look-ova, nakon dugo vremena možda i manikura, malo mode i lifestylea. :) Nadam se da ćemo se lijepo družiti ovih 25 dana, a meni će puno pomoći i zato jer ću se opet vratiti u neku rutinu redovitijeg pisanja. Kako biste vidjeli o čemu sam vam pisala u prošlogodišnjem Blogmasu sa strane u tražilicu utipkajte Blogmas i izbacit će vam sve postove. :) Da ne duljim previše, krenimo na recenziju jednog relativno novog Olivalovog proizvoda.

"Olival Natural Sensitive šampon prirodni je šampon iz Olivala namijenjen osjetljivom vlasištu koje temeljito čisti, ublažava svrbež i nadražaj te uklanja neugodan osjećaj zatezanja. Ne sadrži SLS, umjetne mirise niti boje te je pogodan za često pranje kose jer ne isušuje vlasište."

Krenimo kao i uvijek sa tehničkim stvarima - šampon dolazi u plastičnoj bočici od 250 ml sa čepom koji se na pritisak podigne na jednom kraju. Odmah ću reći da je meni ovaj način doziranja šampona vrlo nepraktičan i dok istisnem dovoljnu količinu šampona na ruku, već se voda iscijedi iz kose. Zato jednostavno odvrnem čep i skinem ga u potpunosti sa bočice. I svi sretni i zadovoljni! :)
Svi koji me već neko vrijeme pratite znate da imam izrazito osjetljivo vlasište i da mi se vrlo često sa šamponima desi da mi jako iritiraju vlasište i izazovu svrab i perutanje, iako šamponi sami po sebi možda uopće nisu loši. Kosu perem svaka 3,4 dana, a iako je vlasište osjetljivo, nije suho samo po sebi, već je nomalno, kao i ostatak kose. Imam 3,4 šampona za koje sa sigurnošću mogu potvrditi da mi neće izazvati probleme i da će mi spasiti vlasište ukoliko dođe do iritacije od strane nekog novog šampona. Upravo zato, volim isprobati nove proizvode jer me veseli kada pronađem neki koji mi odgovara.
Malo sam skrenula sa teme, no smatram da je važno da znate kakva mi je kosa.
Šampon ima vrlo blagi miris, ali ne miriši na nešto parfimirano, već miriši na čisto. :) Prozirne je boje i srednje gustoće. Prvih par korištenja kosa mi se morala naviknuti na šampon i čak mi se i nešto brže mastila. No i prije nego sam počela koristiti ovaj šampon očekivala sam da će biti tako jer je blagi šampon. Nakon otprilike tri tjedna korištenja pranje kose vratilo se u stari ritam, a danas, nakon dva mjeseca korištenja kosu perem svaki peti dan. :) Nije mi izazvao apsolutno nikakve iritacije, a kosa je nakon pranja mekana i lepršava.
 
Kosa vam nakon pranja neće mirisati po vaniliji, ruži ili nečem trećem, već po čistome. Ovom šamponu prva zadaća je da osjetljivo vlasište čuva od iritacija i taj zadatak odradi zbilja odlično! To što mi je i period između pranja malo produžio samo je još jedan plus više. :) Pretpostavljam da je razlog isti kao i kod kože lica - kada kožu tretirate agresivnim i isušujućim preparatima, izlučuje još više sebuma jer želi nadoknaditi ono što ste odstranili. S obzirom da je ovo vrlo blagi šampon, ne isušuje mi tjeme, pa nema potrebu ni lučiti višak sebuma. Pisala sam vam o Olivalovom šamponu od avokada i ako ste ga isprobali i svidio vam se - ovaj će vam se još više sviđati. :)
Šampon možete pronaći u svim drogerijama po cijeni od 39,99. Natural linija šampona sadrži i šampon od ružmarina i limuna za njegu normalne i masne kose te od lavande i mente za suhu i oštećenu kosu. 

Jeste li već isprobali Natural liniju šampona? Koji vam je najdraži šampon?

*PR proizvod - iako je proizvod ustupljen na recenziju zadržavam pravo na iskreno mišljenje te je recenzija napisana isključivo na temelju vlasitog iskustva sa proizvodom.

6 komentari

Write komentari
1. prosinca 2016. u 19:33 delete

Imala sam druge dvije verzije Olival šampona za kosu i bila sam zadovoljna. ja također imam problema s vlasištem, pa će ovaj šampon biti sljedeći koji ću kupiti

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
1. prosinca 2016. u 23:26 delete

Bas se veselim da ces opet pisati Blogmas :D
Sampon nisam isprobala ali svida mi se sve sto si napisala o njemu a ponajvise to da sada kosu peres svaki peti dan. Ja moram prati svaki 3-4 dana i nekad mi je to tako mrsko tako da je super ako se produzi i za jedan dan.

Reply
avatar
Aneta
AUTHOR
2. prosinca 2016. u 13:33 delete

nisam još probala,ali hoću, kada potrošim šampone koje imam.

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
6. prosinca 2016. u 19:17 delete

Ako imaš problematično i osjetljivo vlasište ovaj bi ti trebao odgovarati, meni je zbilja puno pomogao..

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
6. prosinca 2016. u 19:24 delete

Potpuno te razumijem.. Bitno mi je da mi je kosa čista i uredna, ali toliko ju ne volim prati... -_- A jedan dan više između pranja odlično dođe! :) Samo, kao što sam napisala, kosa se mora malo priviknuti i na početku će ti period možda biti malo kraći, ali brzo se sve ustabili. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
6. prosinca 2016. u 19:25 delete

Preporučam ga, ja se do sada još nisam razočarala u Olival proizvode.. :)

Reply
avatar