Usporedba eyelinera u olovci: Essence vs. Eveline

12:01 2 Comments A+ a-

Jednom sam već radila usporedbu eyelinera (OVDJE), no radilo se o klasičnim eyelinerima sa kistićem. Ovaj put uspoređivat ću eyelinere u olovci, a koji me se više dojmio - pročitajte u nastavku... :)

Essence tuš sa klasičnim kistićem mi je definitivno najdraži zbog svoje dugotrajnosti, tankog kistića i lakoće nanošenja. No, ovaj u olovci sam dobila na poklon, a kako sam već imala Evelinov u olovci, mislila sam kako bi bilo dobro usporediti ih.
Meni osobno lakše je izvući liniju sa tušem koji ima kistić. Početnicima se obično preporuča da prvo pokušaju sa onima u olovci zbog lakše kontrole, no sve je to stvar osobnog ukusa.


Oba eyelinera dolaze u jednostavnom crnom pakiranju i ono što moram pohvaliti kod oba je njihov čep koji zbilja dobro zatvori proizvod, pa je manja mogućnost da vam se proizvod osuši prije nego ga potrošite. Essence dolazi u količini od 1 ml, za Eveline ne piše, no pretpostavljam da bi količina mogla biti ista.



Na slici možete vidjeti da Essence ima nešto tanji i mrvicu dulji vrh u odnosu na Evelinov. Isto tako, Essence ima nešto savitljiviji vrh, pa je samim time lakše izvući i "flick" na kraju.


Pigmentiranost eyelinera je podjednaka, koji god da izaberete dobit ćete lijepu crnu boju, no kako Eveline ima tvrđi vrh, s njime biste mogli imati malo problema pri nanošenju jer će vam svaki novi sloj skinuti onaj prethodni ukoliko nije u potpunosti suh, što vam se sa Essence-om neće desiti. 


Ono što me iznenadilo je trajnost. Oba su odlična po tom pitanju, no pobjedu u ovoj kategoriji odnosi Eveline. Oba su vodootporna i izdržljiva, no Eveline je ipak mrvicu dugotrajniji i običnom micelarnom se nešto teže skida nego Essence.

KONAČNA OCJENA:
Iako su oba eyelinera odlična i pristupačne cijene (20-25 kn), prednost bih ipak dala Essence eyelineru zbog dosta lakšeg i ljepšeg (dio u kojem sam vam pričala kako bi vam se sa Evelinom moglo desiti da vam se skine boja ukoliko prelazite po prethodnom sloju i nije vam u potpunosti suh, te lakšeg izvlačenja "flicka")  nanošenja te mrvicu niže cijene.

Jeste li isprobali koji od ovih eyelinera? Jesu li vam draži u olovci, gelu ili sa klasičnim kistićem?


2 komentari

Write komentari
20. rujna 2015. u 14:44 delete

Super post baš mi treba novi tuš, a da je povoljan i praktičan. Znači Essence je dobar :)

Reply
avatar
anita
AUTHOR
21. rujna 2015. u 10:51 delete

Meni nekako po samom izgledu Essenceov izgleda bolje. :D

Reply
avatar