Art of Beauty predstavlja: SAN prirodna kozmetika

15:03 16 Comments A+ a-

Na sjeveru Hrvatske smjestio se mali gradić, Čakovec, u kojem sam odrasla i kojemu se na kraju radnog tjedna jedva čekam vratiti. :)

Zašto vam ovo pišem? Jer iz malog Čakovca dolazi i SAN prirodna kozmetika i mislim da svakako zaslužuju da ih upoznate. Uvijek sam ponosna na ljude iz mog kraja i njihove kvalitetne proizvode i jednostavno vam ih moram predstaviti. :)

SAN prirodnu kozmetiku možete pratiti putem Facebooka, a imaju i svoju web stranicu gdje možete pronaći informacije o njima, proizvodima, sastojcima i drugim zanimljivostima.

U nastavku pročitajte mali intervju i saznajte korisne i zanimljive informacije o SAN prirodnoj kozmetici. Nadam se da ćete uživati kao i ja. :)

    


          Tko se krije iza imena SAN prirodna kozmetika?
SAN prirodnu kozmetiku proizvodi SAN-10 d.o.o., mala obiteljska tvrtka iz Čakovca. Vlasnice tvrtke su mr.sc. Jagoda Ćerić, magistra farmacije i Jasna Ćerić, magistra nutricionizma. Magistra Jagoda je osnovala tvrtku prije više od 10 godina, a vlasnica je i Ljekarničke ustanove HOMEOSAN s poslovnicama u Selnici i Priblislavcu u Međimurju. SAN prirodnu kozmetiku je proizvodila za svoje ljekarne i za ljekarne svojih kolega u Međimurju. Magistra Jasna, njezina kći, je nakon studija Nutricionizma i poslijediplomskog studija Fitofarmacije i dijetoterapije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu odlučila prošle, 2013. godine preuzeti većinski udjel u tvrtci i posvetiti se razvoju tvrtke, proizvoda i tržišta. Noj se pridružio suprug Ivan Palijan, koji je više od petnaest godina u Zagrebu radio u medijima, između ostalog bio je i glavni urednik Klik magazina u čijoj je redakciji proveo 9 godina. Širenje izvan granica Međimurja je počelo u ožujku 2014. godine i u dva mjeseca SAN prirodna kozmetika se već može kupiti u 40 ljekarni i specijaliziranih trgovina u Hrvatskoj.

Otkuda ideja za ime?
Mr. sc. Jagoda Ćerić je magistra farmacije i cijeli radni vijek provela je u ljekarnama, no, oduvijek joj je san bio proizvoditi vlastitu kozmetiku. Stoga je i osnovala tvrtku s imenom SAN-10, d.o.o. (ima SAN je već bilo zauzeto, pa je morala dodati broj iza njega), a kozmetiku smo nazvali SAN prirodna kozmetika, te zaštitili ime i logo. Osim toga ime nam se jako sviđa, lako je pamtljivo i omogućuje nam da njime kažemo puno toga što želimo postići našim proizvodima.

      Zašto ste odlučili baviti se proizvodnjom prirodne kozmetike?
To, zapravo, niti nije bio izbor. Želimo proizvoditi vrhunske proizvode po pristupačnim cijenama, ali jedina kozmetika koju želimo proizvoditi je prirodna. Želimo raditi ono što bismo i sami koristili. Zapravo, jedina njega kože koju koristimo je ona koju sami proizvedemo. U našem laboratoriju proizvodimo osim ova tri proizvoda koji su za sada na tržištu i druge koji će se s vremenom tamo naći, ali za sada su oni za našu upotrebu i upotrebu naše obitelji, prijatelja, poznanika…

      Je li to hobi ili Vaš „svakodnevni“ posao? Kako usklađujete obaveze?
San prirodna kozmetika je za Jasnu i za Ivana full-time posao. SAN-10, d.o.o. je tvrtka, što znači da, osim proizvodnje i prodaje, imamo administraciju koju moramo riješiti i sve druge obaveze koja jedna tvrtka ima. Jagoda se bavi svojom ljekarničkom ustanovom, ali s obzirom da su recepture njezine, njezin je posao i nadgledati proizvodnju. No, kako i Jasna i Ivan imaju druge interese, tako je Jasna kao magistra nutricionizma redoviti stručni suradnik dnevnih novina 24 sata, te portala Net.hr, dok se Ivan trenutno najviše, osim SAN prirodne kozmetike bavi izgradnjom njihove kuće pored Varaždina. Jasna i Ivan su učitelji joge u fondaciji Umijeće življenja, svjetskoj organizaciji koja se bavi humanitarnim radom, promocijom zdravog načina života, te drevnih znanja i vještina joge. Aktivnosti i obaveza je puno, dan uvijek dugo traje, često radimo i vikendom, što sve izgleda kaotično, ali, zapravo je vrlo ugodno i zabavno. Na kraju, to je ono što želimo raditi.

     Gdje nastaje SAN kozmetika?
Laboratorij za proizvodnju, ured i skladište se nalazi u Čakovcu, Vukovarska 4 b. SAN prirodna kozmetika je nositelj oznake GMP (Good Manufacturing Practice, odnosno, Dobra proizvođačka praksa), a da bismo uopće mogli izaći na tržište cijeli postupak i mjesto proizvodnje morali su proći kontrolu Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske. SAN prirodna kozmetika se prodaje po ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, što bez kontrole kvalitete ne bi moglo biti.

          Predstavljate li svoju kozmetiku na sajmovima?
Obožavamo ići po sajmovima pa odlazimo kada god imamo prilike. To nam obično onemogućuje korištenje vikenda za bilo kakav drugi oblik aktivnosti, ali smo se već navikli da nemamo slobodnog vremena. U svibnju smo bili u Varaždinu na 7. Varaždinskom sejmu i u Zagrebu na 7. Bazaaru koji se ovaj put održavao u sklopu Gričevanja.  Bazaar nam je omiljeni sajam zbog svoje opuštene i kreativne atmosfere. Na sajmove odlazimo zbog druženja, upoznavanja novih ljudi i mjesta, a svoje proizvode najviše volimo i predstavljati na taj način, direktno licem u lice.

     Što Vam se najviše sviđa u Vašem poslu?
Najviše nam se sviđa sloboda koju imamo u odlučivanju. Htjeli smo raditi prirodnu kozmetiku i to baš na ovaj način, prodajući je na mjestima koja će govoriti o njezinoj visokoj kvaliteti. Saznanje kako radimo proizvod koji nekome može pomoći i koji će stručnjaci poput ljekarnika preporučiti onima koji traže neku pomoć čini nas uvjerenijima kako radimo pravu stvar. Novi proizvodi koje imamo u pripremi doprinijet će još tom osjećaju, jer i s njima, oni koji žele pravilnu i optimalnu njegu i zdravlje kože, moći će do njih doći.

      Koju kremu ste prvu proizveli?
Prvi i glavni proizvod SAN prirodne kozmetike je SAN dječja krema za njegu i zaštitu kože. Njezina se receptura razvijala godinama pa je od neke osnovne recepture dječje kreme koja se inače proizvodi po ljekarnama došla do ovog raskošnog proizvoda koji pruža njegu svakoj koži koja treba posebnu njegu i zaštitu.
 
           Koja od krema je najtraženija?
U četrdesetak ljekarni u kojima se trenutno prodajemo je najtraženija SAN dječja krema za njegu i zaštitu kože, dok naši kupci preko interneta više traže SAN dnevnu hidratantnu kremu i SAN noćnu hranjivu kremu. Na sajmovima je interes podjednak za sve kreme pa možemo i reći kako je SAN prirodna kozmetike općenito vrlo tražena.

     Koliko je vremena potrebno za izradu jedne kreme?
SAN prirodnu kozmetiku proizvodimo u velikim serijama. Svaka serija prolazi detaljnu laboratorijsku analizu koju provodi tvrtka Bioinstitut d.o.o. iz Čakovca kako bismo bili sigurni u sigurnost i kvalitetu i tek se nakon toga stavlja na tržište. Kreme se proizvode u fazama, tako da svakoj seriji treba u prosjeku 5 dana od početka proizvodnje do pakiranja.

           SAN kozmetika je prirodna- koji Vam je od sastojaka najdraži i zašto?
U SAN prirodnoj kozmetici ima nekoliko, rekli bismo, čudesnih sastojaka. Maslinovo i bademovo ulje su toliko bogati vitaminima, a shea maslac i kakao toliko hranjivi i dobri za našu kožu, no, ono što nas stalno oduševljava je eterično ulje čajevca. Uz eterično ulje lavande ono je jedino eterično ulje koje nerazrijeđeno možemo stavljati na našu kožu. Jedna kap je dovoljna za prištić, upalu, ranicu pa da već pomogne pri zacjeljenju. Naše cijelo tijelo, pa tako i kože, njegov najveći organ ima prirodnu sposobnost samoiscjeljivanja, mi mu samo pri tome trebamo pomoći.

      Namjeravate li početi izrađivati i druge proizvode? Koji su planovi za budućnost?
Do kraja godine imamo u planu nove proizvode za njegu kože i nova prodajna mjesta. Cilj nam je omogućiti kupcima da mogu SAN prirodnu kozmetiku naći u ljekarnama u svojoj blizini, bez obzira što ju mogu i naručiti preko našeg SAN Internet dućana s besplatnom poštarinom za narudžbe od preko 100 kn. Osim toga, želimo proširiti svoju ponudu proizvodima koji će zadovoljiti potrebe svake kože, nakon što smo zadovoljili ove osnovne za hidratacijom i prehranom, poput maslaca za tijelo, mlijeka za tijelo, vitaminskih krema i anti-age krema. U pripremi imamo i brošuru o njezi kože, u kojoj želimo objasniti što je osim vanjske njege potrebno za zdravlje kože – prehrana, zdrave navike, stanje uma i ostalo. K tome, imamo i proizvode za njegu usnica, za sunčanje, sapune, itd… Ukratko, želimo da SAN prirodna kozmetika bude sinonim za zdravlje.


Ja jedva čekam nove proizvode jer znam da će i oni biti odlični i kvalitetni. Osim Internet dućana, SAN prirodna kozmetika može se kupiti i na ovim prodajnim mjestima. :) 

Jeste li možda isprobali njihove preoizvode? Ako niste, što čekate? :)

16 komentari

Write komentari
shpeksyy
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 16:06 delete

Ti si cakovcanka!!! Ja sam mislila da si rijecanka, neznam zasto :D Obozavam taj maleni gradic! Ok, sad idem procitati tekst dalje :D

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 18:00 delete

Super mi je bilo ovo pročitati jer su se ove kremice pojavile kod svih živih a sad znam svašta nešto detaljno o brendu! Velika podrška lokalnim proizvođačima :)

Reply
avatar
Simply Selma
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 18:08 delete

Jako mi se dopadaju pitanja, detaljni odgovori - sve je tako lijepo koncipirano. Mislim da si se odlicno snasla u ulozi novinarke a jako si me zaintrigirala za njihove mazalice. Vjerujem da su jako dobre! :) (y)

Reply
avatar
Mona Moon
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 18:55 delete

Odličan post :D Prošli tjedan sam počela s isprobavanjem kremica i na prvu mogu reći da sam jako zadovoljna s njima :D

Reply
avatar
Subrino
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 21:59 delete

Sada me zaintrigirao njihov brand i pitam se kako bi se ove kreme ponašale na muškoj koži iako vjerujem da ne bi bilo razlike budući da su muška i ženska koža slične po sastavu. Da li piše za koji su tip kože pogodne ove kreme? Sudeći prema svemu, riječ je o prilagodljivom tipu kože. :)

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 23:30 delete

sad sam još više naučila o njima-- odllična ideja i motiv za ime :D
po meni su im sve tri kreme jako dobre i zaslužuju veliku prodaju :D
baš bih htjela isprobati i njihove buduće proizvode - pogotovo za njegu usana :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 23:48 delete

Hahah, pa otkud ti ta ideja? :D Jel da da je krasan? :) Mogla bi se javiti kad navratiš sljedeći put.. ;)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 23:49 delete

Baš mi je drago što ti je koristio post.. :) Meni se sve više sviđaju lokalni proizvođači i sve me više zanima prirodna kozmetika..

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 23:52 delete

Hvala ti draga.. :* Joj, kremice su nešto divno... Mogu samo reći da mi se koža preporodila... A dok ih još malo istestiram ide recenzija.. Veliki like za prirodnu kozmetiku.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 23:53 delete

I ja sam isto jako zadovoljna.. Jel i tebi lice ujutro ko bebina guza? :D

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 23:54 delete

Sigurna sam da nema neke razlike.. Kremice su za suhu do mješovitu.. Moja je mješovita i odgovaraju mi.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
31. svibnja 2014. u 23:56 delete

Ja se nadam da će napraviti nešto za čišćenje lica.. Lice mi je uvijek bolna točka, još uvijek tražim ono nešto za što ću moći reći, e ovo mi je savršeno, ne treba mi više ništa drugo. Imam 3 favorita, al svaki od njih ima manica.. :)

Reply
avatar
eyedetoxx
AUTHOR
2. lipnja 2014. u 01:54 delete

Super intervju, jako si me zainteresirala za ovaj brend, nadam se da cu uskoro svašta probati.

Reply
avatar
Miss Kitsch
AUTHOR
4. lipnja 2014. u 02:04 delete

Odličan post/intervju! Upravo ih testiram i uživam u tome! Veliko su otkriće za mene što se prirodne kozmetike tiče! Bravo ovom trojcu! p.s. Bila sam u Čakovcu u 8.razredu na ekskurziji i zaljubila sam se u taj gradić. Nadam se da ću ga imati prilike još koji put posjetit...

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
4. lipnja 2014. u 08:54 delete

Mislim da će ti se svidjeti.. Meni kao mješovitokošcu kojem lice reagira na svaki sastojak koji mu ne odgovara odlično odgovaraju.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
4. lipnja 2014. u 08:55 delete

I meni su kremice odlične. Jedva čekam njihove nove proizvode..
Baš mi je drago što ti se sviđa.. Malen je, al ima sve.. :) Ako dođeš, slobodno se javi.. :)

Reply
avatar