Maybelline Affinitone concealer

08:43 13 Comments A+ a-

Kao što sam vam jučer obećala, danas vam donosim recenziju korektora (točnije- concealera) kojeg koristim zadnja dva mjeseca.

Maybelline Affinitone moj je najdraži puder iz nekoliko razloga- jako je lagan, ne izaziva mi gadosti na licu, ima srednje prekrivanje (ako se nanosi odgovarajućim kistom) i ono vrlo važno, ima nijansu koja mi odgovara. :) Razmišljam da probam i Affinimatt pošto nam dolazi malo toplije vrijeme, a s njime i moja masna koža.

Catrice kamuflaža zadovoljava moje potrebe za prekrivanjem nepravilnosti i podočnjaka, no, kako je koža oko očiju tanja i osjetljivija, primijetila sam da mi je na području podočnjaka počela biti teška i da mi koža nakon nošenja zahtijeva više hidratacije. To je bio najveći razlog zbog kojeg sam odlučila isprobati nešto laganije, a da opet ima dobro prekrivanje. Zbog moje oduševljenosti Affinitoneom odlučila sam isprobati i korektor iz iste linije.



Pakiranje je karakteristično za Affinitone liniju, te plastično i prozirno, pa možete vidjeti koliko vam je proizvoda ostalo.


Proizvod se dozira pomoću aplikatora sa kratkim i mekanim dlačicama. Moram pohvaliti još malo pakiranje jer zahvaljujući njemu na aplikatoru vam ostaje dovoljno proizvoda za oba oka, odnosno, za okoloočno područje.


Ako se ne varam, kod nas možete birati između 3 nijanse, koje su u drogerijama zapravo jako slične. Ja sam uzela nijansu 03-Sand i činila mi se savršena dok sam ju isprobavala u drogeriji. Naravno, tamo su svijetla jako varljiva, pa sam malo profulala nijansu.

Nakon što sam ga doma isprobala, prvo na ruci, a zatim na licu, moram priznati da sam se iznenadila koliko jako i brzo oksidira. Međutim, nakon što ga izblendate, boja se zbilja lijepo prilagodi vašem tenu. Na prvu sam mislila kako mi je nijansa pretamna, ali opet, prilagodi se vašem tenu. Zbog prilagodbe, ipak nisam toliko pogriješila sa nijansom. :)  Korektor nije nakon nekog vremena opet oksidirao.

S obzirom na to koliko je lagan, prekrivanje mu je solidno, mrljice i crvenilo lijepo izjednači sa tenom. Ukoliko imate veće nepravilnosti i namjeravate ga koristiti za njihovo prekrivane ne bih ga preporučila jer npr. prištiće ne prekriva nikako. Najbolje da vam pokažem na slici njegovu prekrivnu moć.


Na lijevoj slici nemam ništa na licu, dok je na desnoj Affinitone korektor. Kao što vidite, podočnjaci su puno manje vidljivi, a čak je i pjegice malo neutralizirao. I, još jewdna bitna stavka- ne uvlači se u borice.. :)

Ja ga uvijek malo ostavim da se "osuši" pa ga tek onda utapkam prstima, puno je bolji efekt nego kad idem odmah nakon nanošenja utapkavati. Iako je lagan, uvijek nanesem neku laganu kremicu ili serum prije njega, jer sam primijetila da je prekrivanje bolje ako prije hidratiziram područje na koje nanosim korektor.

Sastojci
Dosta brzo se troši- imam ga oko 2 mjeseca, a potrošila sam ga pola, ako ne i više. To zapravo i nije loše jer je rok u kojem bi se trebao potrošiti 6 mjeseci nakon otvaranja. Affinitone korektor možete kupiti u drogerijima po cijeni od oko 47 kn, s time da je često i na akciji. Količina proizvoda koju dobijete je 7,5 ml.

Iako na početku nisam bila uopće zadovoljna ovim proizvodom, što ga dulje imam, više ga volim. Na početku sam bila jako razočarana njime. No, jednostavno je trebalo nači način nanošenja s kojim bih mogla izvući maksimum iz njega.

Jeste li isprobale ovaj korektor? Koji je vama najbolji?

13 komentari

Write komentari
Misha
AUTHOR
27. travnja 2014. u 10:36 delete

Dakle, to je jedan od onih ''no love at first use'' proizvoda :)
Čini mi se da baš fino posvetli regiju oko očiju.
Nisam isprobala, meni je za sada najbolji od Eveline Artscenic 2u1, potom od Hard Candy- heavy duty concealer, ali on je dosta težak (prekriva tetovaže), pa ga ređe koristim.
Super post!

Reply
avatar
Blusherful
AUTHOR
27. travnja 2014. u 11:06 delete

Ja nekako ne volim korektore tipa one suhe, nego više ovako vodenaste, iako meni treba jako prekrivanje pa ću ovoga preskočiti, hvala na odličnoj recenziji! :)
Imam jedan korektor i to je Catrice camouflage cream i nisam nimalo oduševljena njime jer se osjećam cakey i previše umjetno izgledam. Svo crvenilo mi više manje prekrije Bourjois 123 perfect tekući puder. Sad si me podsjetila da bih mogla uzeti neki concealer od Bourjoisa jer sam sa njima jako zadovoljna :D

Reply
avatar
Mikka MB
AUTHOR
27. travnja 2014. u 11:38 delete

Ne izgleda loše uopće, ali meni treba nešto jače od ovoga definitivno :(

Reply
avatar
Subrino
AUTHOR
27. travnja 2014. u 15:24 delete

Hvala na ovoj recenziji jer sam i ja razmišljao o tekućem korektoru budući da imam dosta izražene podočnjake. No ipak mi je nekako bolje sa suhim korektorom jer samo izblendam da ublažim stanje sa podočnjacima. Inače, korektor je must-have kod mene kod prekrivanja crvenih mrlja poslije prištića i koliko toliko skrivanja podočnjaka. :)

Reply
avatar
by S
AUTHOR
27. travnja 2014. u 15:51 delete

Slažem se sa Mikkom, meni treba nešto jače, iako nemam jake podočnjake. Al' znaš šta mislim, da ako uzmem svijetliju nijansu, da bi lijep highlight dao oko očiju, a? Nekako mislim da bi mi super poslužio!

xo

Reply
avatar
Mona Moon
AUTHOR
27. travnja 2014. u 17:34 delete

Korektor ima ok prekrivanje i lijepo ti je prekrio podočnjake i pjegice, no nisam sigurna koliko bi uspio prekriti moje podočnjake :D

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
27. travnja 2014. u 22:42 delete

Tako nekako! :D Čula sam dosta pohvala za Eveline, ali nisam ga još isprobala. Ja ga stavljam nakon tekućeg pudera, pa prekrivanje bude još bolje. Ako je stvarno kritično stanje, dodam još malčice Catrice kamuflaže.

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
27. travnja 2014. u 22:43 delete

Ja sam Catrice kamuflažom jako zadovoljna, ali kao što sam gore rekla, ponekad mi zna bti teška, pa sam zato potražila nešto ovakvo. Catrice mi je zato odičan na ostatku lica.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
27. travnja 2014. u 22:45 delete

Ja stavljam na tekući puder/BB pa je onda malo jače prekrivanje. Super mi je kod njega što je baš lagan i trebalo mi je nešto takvo za po danu.

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
27. travnja 2014. u 22:47 delete

Meni je tekući bolji za podočnjake, ti suhi, poput Catrice kamuflaže koju ja inače koristim, su mi počeli biti preteški. Ali su mi ti opet puno bolji na ostatku lica, kad iskoči neki prišt i sl. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
27. travnja 2014. u 22:49 delete

Pa, mislim da bi mogao ok na taj način funkcionirati. :) Nijanse su inače jako slične, baš mi je bilo teško odlučiti koju da uzmem..

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
27. travnja 2014. u 22:51 delete

Moji plavi podočnjaci su se napokon malo smanjili, pa mi je sada ovaj skroz ok. Nadam se samo da će ostati u takvom stanju. :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
20. srpnja 2015. u 21:06 delete

Meni je to omiljeni korektor.

Reply
avatar