Njegovo Veličanstvo: tuš za oči i kako ga nanosim

16:00 18 Comments A+ a-

Razveselim se kad dobijem poruku ili mail od vas sa prijedlogom za neki novi post. Meni je lakše jer tako znam što vas zanima i ne moram smišljati o čemu sljedećem pisati (srećom, do sada se još nije pojavio nedostatak inspiracije :) ), a i drago mi je ako mogu na bilo koji način pomoći.

Današnji post također sam napisala na vašu inicijativu, molbu.


Već po naslovu vidite o čemu ću vam danas pisati.
Meni osobno je jedan od dražih dekorativnih proizvoda. Sasvim tanka i decentna linija može učiniti vaše oči naglašenijima, izazovnijima.. O kombinaciji crvenog ruža i linije tušem ne moram govoriti puno.. Pin up, rockabilly meni su jako dragi i takav look često iskoristim kada moram izgledati malo dotjeranije, a nemam previše vremena za eksperimentiranje sa šminkom.


Na temelju svojeg iskustva reći ću vam nešto o vrstama tuševa, koji mi najbolje odgovaraju i zašto, te, kako ih nanosim.

KOJI TUŠ IZABRATI?
Pa, sve ovisi o vama samima, o onome što preferirate.
Možete birati između običnih i vodootpronih tuševa. Ja uvijek biram vodootporni. Moje desno oko često ima tendeciju da suzi na kraju oka, pa mi je sa običnim tušem flick uvijek bio ili razmrljan ili ga nije ni bilo nakon toga, pa sam tako odlučila prijeći na vodootporne. Ako nemate problema kao ja, slobodno uzmite obični. Još jedna situacija kada bih vam preporučila vodootpornu verziju je kada idete na neko slavlje, vjenčanje i sl., kada postoji mogućnost od suza i znojenja. Na kraju krajeva, nitko ne žali izgledati kao pandica..Iako su one preslatke.. :)

Što se tiče načina nanošenja, možete birati između onih klasičnih tuševa sa kistićem, tuša u gelu ili pak onoga u obliku flomastera.
Klasične tuševe možete birati ovisno o tome želite li ga nanositi sa tankim kistićem, kakvi su meni najdraži ( Essence Liqiud Ink eyeliner) ili pak spužvastim aplikatorom (Essence liquid eyeliner). Draži mi je onaj sa kistićem jer puno lakše mogu njime manevrirati i izvući tanju crtu.

Izvor
Dodaj naslov
 Gel linere također jako volim, naravno, ako imaju odgovarajuću formulu. Trenutno imam Inglot gel liner, ovdje sam pisala o njemu. Zašto volim gel linere? Gel liner mi najviše odgovara nanositi kosim kistom. Gušće su formule nego tekući, pa mi je lakše aplicirati ga na kapak čvršćim kistom, a, pošto su kosi kistevi tanki i plosnati, također mi omogućavaju izvlaćenje tanke linije. Naravno, možete ga nanositi i kistićem kakvi dolaze u tekućim linerima, ali, meni osobno, puno je teže nego kosim.



 I, za kraj, tuševi u obliku flomastera. Njima sam najmanje zadovoljna. Većinom imaju spužvasti aplikator, što se meni ne sviđa. Drugi razlog zbog kojeg ih ne volim je što se brzo troše, odnosno, osuše. Ali, to što meni ne odgovaraju, ne znači da neće i vama.

 
Izvor
  O bojama vam neću govoriti, ako želite crni, stavite ga! Ako želite žuti, samo naprijed! :) Ja preferiram crni, smeđi i sivi.

 A sad, NANOŠENJE... Prvi tuš kupila sam sa 16 godina. Prvo stavljanje? Ajme, koje li katastrofe... Ne pretjerujem kad vam kažem da sam tek nakon godinu, godinu i pol nakon toga izašla s njime izvan kuće. Bilo mi je jako teško smiriti ruku i povući koliko toliko ravnu liniju. Bilo je potrebno malo vježbe, ali eto, danas mi nije problem nanositi ga.

Ovisno o očima i kapcima, iscrtajte liniju koja vam najviše odgovara. Netko sa spuštenim kapcima ne može nositi deblju liniju jer će ta linija izgledati kao da zapravo nosi samo neizblendano crno sjenilo, što zapravo samo dodatno smanji oči.

Osobama sa spuštenim kapcima preporučila bih da nose što je moguće tanju liniju, bez ikakvih flickova. Tanka linijica uz sam rub trepavica naglasit će vaše oči i trepavice, a neće dodatno naglasiti spuštene kapke. Takvu liniju i sama često nosim kada želim da mi trepavice izgledaju malo gušće.


Tuš uvijek nanosim od sredine kapka prema kraju, a nakon toga liniju vućem od početka oka prema sredini, kao što je i prikazano na gornjoj slici. Dva jednostavna koraka, koje je samo potrebno izvježbati. Jedan savjet: ruku kojim nanosite tuš oslonite za početak na neku podlogu kako bi biste lakše mogle kontrolirati ruku, odnosno, smanjili mogućnost da vam ruka zadrhti. Za kraj stavite maskaru.


Ovo je drugi oblik linije koji nanosim i za koji mislim da najbolje odgovara na moj oblik očiju. Početak je isti kao prije- uz sam rub trepavica, povlačim liniju od sredine prema kraju, a nakon toga od početka oka prema sredini. Na trećoj slici vidite da sam tanku liniju izvukla malo prema van. Zamislite da tu liniju povlačite kao nastavak od završetka donjeg kapka, nadam se da razumijete što želim reći.. :) Od kraja te linije povucite opet liniju prema sredini oka. Ako treba nešto malo popraviti, napravite to povlačeći što kraće i tanje linije, tako je najmanja mogućnost da nešto zeznete i uništite sav trud. :)

U zadnjem redu, slika s lijeve strane je s malo tanjom linijom, a desna je s malo debljom.

I, evo kako to izgleda sa kompletnim make up-om.






Nadam se da sam obuhvatila sve što bi vas moglo zanimati, te da sam dobro objasnila postupak nanošenja. Na vama je da otkrijete koji vam oblik linije najbolje odgovara i da ga izvježbate. :)


18 komentari

Write komentari
Blusherful
AUTHOR
18. travnja 2014. u 16:51 delete

Jako si dobro ovo opisala :) Ide u bookmarkse za jednom kad ću se ekšuli potrudit napraviti ovako krasnu liniju kao ti!
Sad si me navukla na razmisljanje o gel linerima, jel imaš za preporučiti koji a da nije Inglot? Ovi tekući su stvarno nespretni za nanošenje i uvijek mi pobjegnu i razmažu se :/
Stvarno si odabrala dobre oblike za svoje oči! I naravno, krasan makeup i ti :)

Reply
avatar
18. travnja 2014. u 19:31 delete

Lijepo izvlačiš liniju :) Meni je još uvijek problem nanositi tuš u gelu, nekako mi nejde :/ Ali doći će s vremenom, hope so.

Reply
avatar
Roseybelle
AUTHOR
18. travnja 2014. u 20:45 delete

Lijepo ti stoji na svim slikama :) Skuzila sam da uvijek izgledam super sredjeno kad stavim tus iako nije puno muke oko njega, tako da mi je to jedan od najdrazih proizvoda :) samo rijetko koji mi odgovara, najbolji su mi oni koji su bas u obliku tusa, ali sa savitljivom cetkicom gore...trenutno koristim UD precision eyeliner i odlican je.

Reply
avatar
19. travnja 2014. u 09:26 delete

Mislim da ja ne bih znala da izvučem liniju nikako :D nikada nisam imala živaca da sjednem i naučim, a inače meni ti Essence tuševi "čuče" u ladici. O gel lineru ne želim ni da počinjem :Đ Lijepo si objasnila postupak, sviđa mi se što si uradila tutorial u slikama :)

Reply
avatar
19. travnja 2014. u 20:31 delete

Poučan post. Mene najviše muči što nikako ne mogu pogoditi da mi obje linije oka budu jednake,jedno zeznem obavezno :D

Reply
avatar
Marisha
AUTHOR
19. travnja 2014. u 22:06 delete

Također imam ovaj zadnji od essencea sa spužvastim aplikatorom, mogu reći da mi je odličan, no uz njega mi je još precizniji i dugotrajajući :D Catrice liquid liner - waterproof :) sjajno ti stoji, to je najjednostavnije glamurozno rješenje ako se ide u neki izlazak... :)

Reply
avatar
eyedetoxx
AUTHOR
20. travnja 2014. u 13:10 delete

Odličan i koristan post, posebno za nas početnike. Predobro ti stoji tuš! Ja imam samo jedan i to ovakav na tvojoj fotki Essence u flomasteru i s njime se učim nanositi :D

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
20. travnja 2014. u 14:09 delete

Joj, baš mi je drago što sam pomogla.. :) Meni je dobar i Catrice gel liner, fino se nanosi, ali ga na žalost ne mogu baš koristiti zbog gore navedenog razloga. Ali, tako mi je sa svim ne vodootpornim tuševima.
I hvala ti na komplimentu draga.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
20. travnja 2014. u 14:10 delete

Ma bude.. meni ga je sada lakše nanositi nego ovaj klasični..

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
20. travnja 2014. u 14:11 delete

Znači da nam odgovara isti kistić, kao ovaj moj Essence.. :)
Velika je razlika sa i bez tuša, slažem se. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
20. travnja 2014. u 14:12 delete

Samo treba malo vježbe.. ili, malo više, kao u mom slučaju. :D Ali, eto, uspijela sa, i na sreću, nemam više nikakvih problema s time.
Hvala ti, drago mi je što ti se sviđa. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
20. travnja 2014. u 14:13 delete

Poznato mi je to, često sam se s time borila.. :D Često je to znalo završiti da na kraju sve obrišem i nanesem samo maskaru..

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
20. travnja 2014. u 14:15 delete

Imala sam taj Catrice, i ja sam bila zadovoljna. Ali, nakon njega sam probala ovaj Essence vodootporni i ne odvajam se od njega, takav kistić mi više odgovara.
Da, baš promijeni jako make up.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
20. travnja 2014. u 14:21 delete

Hvala, drago mi je što je od koristi, baš sam se nekako bojala da neću nešto dobro objasniti.. :) Essence tuševi su među najjeftinijima, ali su jako kvalitetni. Dokaz je i onaj moj Inglot, puno skuplji a kvaliteta puno gora.

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
21. travnja 2014. u 12:18 delete

jej obožavam kad netko podijeli s nama na koji način nanosi tuš, neiscrpna tema, čak i za nas koji imamo svoju tehniku. ja ga ne stavljam duž cijelog kapka, gotovo nikad. samo na krajevima povučem trokutić...ne znam na koji način da opišem, možda se jednog dana odvažim pokazati preko nekog tutoriala...ovako zvuči glupo,hahah.

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. travnja 2014. u 12:39 delete

Znam što misliš.. :) Bilo bi super da to napraviš, da olakšamo čitateljicama koje možda imaju problema s nanošenjem, pa da vide više načina nanošenja i pronađu onaj oblik koji im odgovara. :)

Reply
avatar
Mona Moon
AUTHOR
21. travnja 2014. u 16:20 delete

Odličan post! Nisam baš ljubitelj tuša, odnosno nanosim ga samo za posebne prilike. Gledajući tvoje fotke i različite lookove, tebi tuš odlično stoji :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
22. travnja 2014. u 22:05 delete

Aaaa..hvala ti puno draga "Mona".. :)

Reply
avatar