Njihovo Veličanstvo - Obrve

00:06 16 Comments A+ a-

Ovaj post obećala sam prije, ako se ne varam, dva tjedna. Ali, eto, na žalost, pojavilo se puno novih neodgodivih obaveza i jednostavno je blog pao u drugi plan, koliko god se trudila, nisam uspijela naći dovoljno vremena. Trudim se svaki post napisati što kvalitetnije, pa sam tako i ovom postu htijela posvetiti dovoljno vremena kako bih obuhvatila sve važno vezano uz ovu temu.
Da vas upozorim odmah na početku, post je poduži, tako da, kome se neda čitati, može odmah preskočiti. :) Stavit ću podnaslove u post, pa možete i preskočiti dio koji vas ne zanima. :)  Ali, biti će mi jako drago ako ga ipak pročitate u cijelosti, možda nešto naučite iz mog iskustva, a uvijek su dobro došli i vaši savjeti, pa bi mi bilo drago da se javite u komentaru. :)

Obrve jako pridonose konačnom izgledu našeg lica. Koliko god mi bile lijepo našminkane, ako obrve nisu lijepo oblikovane uzalud nam sav trud oko make up-a, to je moje mišljenje. Mogu učiniti vaše lice, zamišljenim, tužnim, grubim...a sve to zbog njihova oblika. Pretanke i nacrtane, te loše popunjene obrve mogu na vašem licu djelovati jako neprirodno.

Sigurna sam da ne želite ovakve obrve... :)
IZVOR
IZVOR
Ako niste baš vješte sa pincetom i bojite se da biste mogle svoje obrve unakaziti, savjetujem da odete kod kozmetičarke da vam ih ona oblikuje, a onda dalje možete same održavati njihov oblik.


MOJE PRVO UREĐIVANJE OBRVA
Moji počeci uređivanja obrva bili su u 7.razredu. Onda su mi bili aktualni časopisi OK! i Teen i tamo sam ponekad pročitala neke kozmetičke savjete. Tako je bilo i s obrvama. Prirodne obrve su mi prilično debele, s time da naravno uopće nisu simetrične (desna obrva mi ima poprilično oštar luk dok je lijevi više zaobljeni ). Još jedan problem stvaraju mi čuperci na početku obrva, odnosno, dlačice koje su poprilično dugačke i strše u zrak. No, vratimo se mi mojim počecima čupanja obrva. :)
Moram priznati, s obzirom na to da nisam baš nešto bila od šminkanja, prilično sam dobro uredila obrve i nisam ih unakazila. Uzela sam maminu crnu olovku za oči i na donjem dijelu obrva potegnula sam liniju koja je pratila prirodni oblik i tako ih počupala. I ok je izgledalo, nisu više bile tako debele i izgledale su urednije. Da sam barem ostala pri tome iduće 3,4 godine.. :/ Nakon nekog vremena više mi se to nije sviđalo, i dalje su mi se činile debele, pa sam ih još stanjila. Na kraju sam imala liniju debelu 2 mm sa jako oštrim lukom, i ne mogu vam opisati koliko me danas sram dok vidim te slike. Ali, na greškama se uči. Bolje na tuđima nego na svojima, ali eto.. :)
Nakon egzibicija konačno sam došla pameti i prestala slušati gluposti poput - nikako ne čupati dlačice iznad! Počela sam puštati obrve, moram priznati da je trebalo dosta vremena da se popune kako treba. Nakon toga, počela sam ih uređivati na način kako to i danas radim. Jako sam zadovoljna trenutnim oblikom i zadržat ću se na ovome. Kako ih danas uređujem možete pročitati malo niže. :)


ALATI ZA UREĐIVANJE OBRVA
Da, da, znam da ovaj naslov zvuči smiješno, al, kako da drugačije nazovem spravice i pomagala koje koristim pri uređivanju? :)

- male škarice kojima kratim svoje čuperke i dlačice koje strše iznad cijele obrve kako bih ju poravnala i dobila lijepu liniju. Ja koristim škarice za nokte, naravno, koje ne koristim za nokte. :)
- pinceta - mislim da nije potrebno objašnjenje :)
- hidratantna krema, aloe vera gel
- olovke, sjenila kojima ćete popuniti svoje obrve i time ih dodatno naglasiti
- korektor, highlighter - također služe kako biste naglasile svoje obrve
- gel za obrve - fiksiranje obrva ( ako ga nemate, možete koristit i lak za kosu, ali o tome malo kasnije)
- češljić, stara četkica od maskare - služi za rasčešljavanje obrva i uređivanje obrva kada nanesete olovku ili sjenilo
- ogledalo- bez ovoga nema uopće smisla upuštati se u uređivanje obrva




KAKO JA UREĐUJEM OBRVE?
Prvo bih krenula s pitanjem - kako odrediti oblik obrva, odnosno kako odrediti karakteristične točke?
Zapravo je jako jednostavno: uzmite tanki kistić ili olovku i postavite kao što je prikazano na slici. Time određujete početak i kraj obrve, te luk obrve. Ja više volim zaobljene obrve, pa uvijek počupam par dlačica na luku.
IZVOR
 Kad odredite oblik, krenite dalje s uređivanjem.

Prije uređivanja


a) Obrve uvijek prije uređivanja počešljam u smjeru rasta.
b) Ne želim da mi dlačice strše iznad samog oblika obrve, pa uvijek one preduge skratim škaricama
c) Čupanje dlačica ispod
d) Čupanje dlačica iznad


Nakon čupanja meni je koža uvijek nadražena i malo crvenkasta, što se vidi i na slikama. Zato tu uvijek uskače gel od aloe vere koji lijepo hladi kožu i pomaže da crvenilo što prije prođe.

Moje obrve nisu baš guste pa ih uvijek malo popunim olovkom ili sjenilom. Pazite na nijanse sjenila/olovke, ne želite da vam obrve izgledaju umjetno i nacrtano. Osim ako to volite. :)

Trenutno koristim Essence olovku za obrve u nijansi za plavuše. Pošto mi ta nijansa odgovara, pri kupnji mi nikad nije palo na pamet da isprobam neku drugu jer sam ovom zadovoljna. :) Od sjenila, koristim ona iz paleta, jer od setova za obrve koje sam namjeravala kupiti nije mi nijedna nijansa baš odgovarala. Nade još polažem u Art Deco sjenila koje namjeravam škicnuti.

Nemam neki poseban savjet za popunjavanje obrva. Ja uvijek krećem od donjeg dijela obrve prema gore. Ako je u pitanju olovka, uvijek radite kratke poteze, kao da crtkate, vjerujte, obrve će vam puno bolje izgledati nego da povlačite olovku po cijeloj dužini. Ista stvar je i sa sjenilima. Na kraju uzmite češljić i ponovo malo počešljajte obrve kako biste rasporedile boju. Fiksirajte obrve gelom za obrve. Ako ga nemate, na češljić špricnite malo laka za kosu i prođite po obrvama.
Ako želite obrve dodatno definirati i naglasiti poslužite se korektorom i highlighterom. Korektorom obrubite obrvu i dobro ga izblendajte, a ispod luka obrve nanesite malo highlightera.

Dakle, ovdje sam označila koliko bi mi obrve bile debele da ih ne čupam. :D

A ovako izgledaju na samom kraju...  Možete vidjeti i na naslovnici bloga kako izgledaju..


 Ako vam se dogodi da slučajno čupnete dlačicu koju ne biste trebale, ta mini greškica da se popraviti olovkom/sjenilom. Samo pazite da ne bude više takvih "pogreškica". :) I to bi zapravo bilo sve što vam imam reći u vezi uređivanja.


KAKO POTAKNUTI OBRVE DA BRŽE RASTU?
 Imate li osjećaj da vam nekad dlačice koje ne trebate rastu munjevitom brzinom? S druge strane, ako želite da vam obrve budu malo deblje, te značajne dlačice samo nikako da narastu? Imam par savjeta... :)
Potaknite rast obrva promjenom prehrane- jedite hranu bogatu vitaminima i mineralima, željezom, cinkom, omega 3 masnim kiselinama (npr. orasi, avokado, mrkva, batat, mango, povrće poput špinata i kelja). Osim na obrve, ima pozitivan utjecaj i na rast kose.
Osim prehranom, rast možete potaknuti i ricinusovim uljem- prije spavanja nanesite ga na područje obrva i ubrzo ćete vidjeti rezultate. Naravno, nemojte očekivati da će početi rasti ko lude nakon 2,3 dana. :)

Ako ste u fazi puštanja obrva, nemojte privlačiti puno pozornosti na njih i na oči. Rađe jače istaknite usne.
I, da vam ne zaboravim reći... Uređujte obrve po danu, kada je dovoljno svijetla kako biste vidjele sve dlačice. Što se tiče ogledala, uvijek uzmem ono na kojem mogu vidjeti cijelo lice. Primijetila sam  da kad god sam koristila ona manja, koja jako povećavaju, uvijek se desilo da sam počupala one dlačice koje uopće nisam trebala.

Pokušala sam čupati obrve i koncem. Nije teško kad se malo ispraksirate, ali, ipak rađe biram ovu metodu sa pincetom. 

I, time smo došli do kraja ovog podužeg posta. Nadam se da vam ipak nije bilo previše teksta i da vam je post bio zanimljiv. 
Mislim da sam vam sve rekla što je bilo u planu. Zapravo sam zamislila da post napišem na način kao da ga pišem sebi kao trinaestogodišnjakinji i odgovorim na pitanja koja bi mi onda puno značila.

Nadam se da je post bio od koristi. Imate li vi koji koristan savjet u vezi obrva?






16 komentari

Write komentari
Mikka MB
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 09:52 delete

Odličan post! Tvoje možda nisu guste, ali srećom nemaš ćelavih rupa, ja uvijek s njima muku mučim pa ih zato uvijek i malo previše iscrtam. Tvoje su savršene! Za čupanje ipak koristim ogledalo koje povećava, ali ne idem za tim da iščupam svaaku najsitniju dlačicu. Zato mi se ni ne sviđa ta tehnika s koncem, imam osjećaj da ti sve živo iščupa a ne vidim potrebe za time :)

Reply
avatar
Roseybelle
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 10:10 delete

Imas prekrasne obrve, meni savrsene, mozes od njih sa olovkom napraviti bilo koji drugi oblik jer su dovoljno svijetle, a to sto nisu guste lako popunis, glavno da nemas praznina sto Mikka kaze :) ja sam imala prekrasne obrve, ali sam ih u srednjoj skoli godinama masakrirala u svojoj gothic emo punk fazi i sad su onako, popravljaju se, al jos to nije to :D super post!

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 11:23 delete

Baš mi se sviđaju tvoje obrve.
Ni moje nisu preguste pa ih svakodnevno popunim.
Od kada sam ih prvi put popunila, osjećam se golo kada izađem negdje a da nisam popunila obrve hahaha :D
Inače,super savjeti! Pusa,T.

Reply
avatar
9. ožujka 2014. u 12:34 delete

Divne obrve imaš! Prvi put sam ih počupala u 8. razredu osnovne, kada mi je jedna glupa "vizažistica" rekla da ih trebam počupati, premda su mi bile lijepog oblika, onaj dio kod samog luka nisam nikad trebala dirati, jedino malo kod korjena nosa i tu sam se zeznula jer sam ih godinama previše čupala na tom dijelu tako da mi je sada jedna kraća i nikako da mi naraste... Problem koji još imam jest taj da su mi dlačice baš duge, pa ih moram skraćivati škaricama ali i dobro paziti, jer ako se zeznem ostanu mi baš velike praznine :/

Reply
avatar
Ithara DeVon
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 13:04 delete

Vjerujem da sam prvi put dala prijateljici da mi počupa obrve jer će ona vjernije dočarati moj oblik i je, od tada samo čupam višak no kako vidim ti nemaš neke 'rupe' kao ja.. Meni je pak desna obrva malo rjeđa ali ajde, nema što se neda korigirati.

Super post.

Reply
avatar
Stela Sequin
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 13:11 delete

Imaš prekrasan oblik obrva!

Reply
avatar
Marijana
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 16:24 delete

ja imam prirodno guste obrve i nikada ih ne bi tanjila...one su dio mene. Ali još kao tinejdžerica, bila sam "sam svoj majstor" i uništila ih zauvijek. Napravila sam preveliki razmak među obrvama. A sad, šta je , tu je....možda nekada sakupim dovoljno novaca za japansku metodu popunjavanja obrva, haha

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 22:19 delete

Hvala ti.. :) Ma ja ih popunim tek toliko da prekrijem boju kože, ništa drastično...nisam primijetila da bi ih previše iscrtala, baš mi se sviđaju.. Ma s koncem samo problemi.. :D Nije teško, ali uvijek se bojim da ne zahvatim dio koji ne treba počupati, a i, jedanput sam uzela neki tanak konac i porezala se na prstu.. :(

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 22:21 delete

Hvala ti puno, puno.. :) Znam kako je to, mojima je trebalo duuugo da izrastu sve dlačice... Više nikad ne diram debljinu obrva..

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 22:25 delete

Hvala ti draga.. :) Da, malo je čudno kad ne napraviš nešto što radiš svaki dan. :) Ja se nikako ne mogu zamisliti bez maskare. Bez svega mogu, al maskare nikako. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 22:28 delete

Razumijem te za skraćivanje škaricama, doslovno treba na mm podrezati jer inače čudno izgleda.. Ja sam se mučila s lukom, trebalo mi je da ih izjednačim, nekad bih jednu dlačicu previše počupala pa to više nije bilo, pa čekati da naraste i probati drugačije.. I, hvala ti na komplimentu.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 22:30 delete

Svaka čast na hrabrosti.. :) Nema šanse da bih dala nekom drugom da mi radi takve stvari, najviše iz razloga da bi ga krivila ako nebi bilo onako kako sam zamislila. Bolje da krivim sebe.. :) Blažena bila sjenila i olovke, spašavaju situaciju.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
9. ožujka 2014. u 22:34 delete

Neznam što je to u našoj glavi da jednostavno moramo eksperimentirati... Nemam inače uopće ništa protiv debelih obrva, sve dok su uredne. Ali, eto, jednostavno mi nisu dobro izgledale na meni. Sad sam zadovoljna njima i nastojim održati ovakav oblik. Japanska metoda mi inače odlično izgleda, naravno, kada je kvalitetno napravljeno. Ali da, i postupak je skup.. :(

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
15. ožujka 2014. u 20:29 delete

odličan post :)
lijepe su ti obrve :D
moj no1 u vezi obrva proizvod je Catrice Eye Brow Stylist pencil :) obožavaam :D

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
17. ožujka 2014. u 23:05 delete

Hvala ti.. :) I meni je dobra... Sjenila mi na žalost nisu ok, ne odgovaraju mi nijanse..

Reply
avatar