Najdraži proljetni parfemi

21:20 1 Comments A+ a-

Nastavljam sa serijom postova o najdražim proljetnim kozmetičkim proizvodima, pa ću se ovog puta dotaknuti parfema.
U proljetnim i ljetnim mjesecima zbilja ne volim osjetiti teške note u zraku, pa preferiram nešto laganije osvježavajuće ili pak cvjetne mirise. Htijela bih napomenuti da nisam baš dobra u opsivanju mirisa, pa ću se malo poslužiti šalabahterom prilikom opisivanja nota parfema. :)
Avon Little sequin dress je relativno nov u kolekciji, no vrlo brzo se našao među najdražim proljetno/ljetnim mirisima. Spada u orijentalno cvjetnu skupinu mirisa. Gornje note su mandarina i mango, srednje note gardenija i egzotično cvijeće, a bazne note amber, mošus i sandalovina.
Miris je vrlo lagan, ali s druge strane je ženstven i snažan. Dugo se zadržava na koži i odjeći, a više ga preferiram za večernje varijante.
 
Avon Life by Kenzo Takada bila je ljubav na prvi njuh. :) S njim se desio onaj moment kada prvi put pomirišete neki parfem i jednostavno znate da vam savršeno odgovara. Nježan je, elgantan, osježavajuć, odličan za svaki dan i nove radne pobjede. Spada u cvjetno-drvenastu skupinu mirisa, u gornjim notama su crvena jabuka, lopoč i bijeli čaj, srednje note mirisa čine ljubičica, božur i japanska trešnja, a baza su pačuli i iris. Iako je dosta laganiji od Little sequin dress, bez problema izdrži radni dan, pa i dulje.
 
Još jedan miris koji volim nositi na dnevnoj bazi je Acqua Colonia Lime & Nutmeg. Skroz se razlikuje od ostalih navedenih parfema po notama, a još jedna posebnost ovog mirisa je što je unisex. Citrusan je, osvježavajuć i ovo je vjerojatno jedini parfem u kojem mogu osjetiti nešto začinsko i aromatično, u ovom slučaju - muškatni oraščić. 
Za kraj sam ostavila parfem kojeg čuvam za neke posebnije trenutke. :) Nije za svaki dan, barem ne u toplijim mjesecima. Nije lagan, već je slatkast, ali iz nekog razloga uvijek je prvi izbor za posebne prilike. U gornjim notama su kokos, jagoda i ruža, srednje čine đurđica, ljubičica, mlijeko i orhideja. Bazu čine karamela i vanilija uz pačuli u sandalovinu. Savršen slatko-cvjetni spoj!

Imate li koji od spomenutih parfema? Imamo li zajednički favorit? 

1 komentari:

Write komentari
MajaS
AUTHOR
10. svibnja 2017. u 20:06 delete

Nisam isprobala niti jedan od ovih ali ja i inace ne volim preteske parfeme nego vocne i cvijetne mirise.

Reply
avatar