Top 10 beauty proizvoda hrvatskih proizvođača

15:59 21 Comments A+ a-


Danas na izbor imamo zbilja velik broj beauty proizvoda, što dekorativnih i preparativnih, što drogerijskih/parfumerijskih ili ljekarničkih. U moru proizvoda uvijek se nađe nekoliko onih koji su nam zbilja odlični, koji nam odgovaraju i koje želimo dalje nastaviti koristiti.
Ja sam svoje proizvode bez kojih više ne želim biti pronašla, a najbolje je to što su -> MADE IN CROATIA. :)


Od proizvoda za lice svakako bih istaknula Olivalov piling od zrnca koštica masline i marelice - ima puno sitnih zrnaca, nježan je, radi odličan piling. Lice je nakon njega mekano, glatko i njegovano. Potrebna je zbilja mala količina proizvoda - imam dojam da ima puno bolji učinak kada ga koristim u manjoj količini.

Prvi dojam na Olival CC kremu bio je - Ajme što je ovo tamno! (iako se radi o light nijansi), i priznajem, bila sam nekako razočarana jer sam pročitala samo dobre stvari o ovoj kremici. No, samo sam ju morala nanijeti na lice i razmazati. :) Krema naime razmazivanjem postaje svijetlija i prilagodi se vašem tenu. Ujednači ten i lice će vam djelovati svježije i odmornije. Upravo zato najčešće posežem za njom ujutro. :)

Ako još niste isprobali Zlatno ulje smilja od Olivala, svakako probajte. Koristim ga za noćnu njegu i mojoj normlanoj koži jako odgovara. Potrebne su vam dvije, eventualno tri kapi ukoliko imate suhu kožu, a ujutro ćete se probuditi sa nahranjenim i njegovanim licem.


Olivalovo Čarobno zlatno i suho ulje ovogodišnji su noviteti. Ulja su namijenjena njezi tijela, lica i kose. Osobno, na licu ih nisam još isprobala jer koristim Zlatno ulje smilja, ali prije nego što vam natipkam njihovu malo opširniju recenziju namjeravam ih isprobati u kombinaciji sa puderom. Da ne duljim, ulja mirišu predivno, a njihov miris će se dugo osjetiti na vama. Ulje sa šljokicama savršeno je za ljeto jer koži daje predivan, decentan sjaj. Moja kosa ih također voli, jednu pumpicu istisnem na dlan, razmažem ulje među dlanovima i prođem kroz vrhove. Kosa bude mekana i mirisna, a ulje ju ne zamasti dodatno.


San dječju kremicu smatram univerzalnom kremicom za cijelu obitelj. Meni je pomogla oko iritacija, nakon depilacije... Treba joj mrvicu dulje da se upije (zato ju nanosim prije spavanja), ali je zbilja odlična i mislim da nećete požaliti ako se odlučite na njenu kupovinu.

Olivalovu dječju kremicu za sunčanje sa SPF 50 koristim unazad 3 ili 4 godine i do sad je jedina kremica koju sam koristila na licu, a da mi nije izazvala grozne potkožne prišteve, tako da ću ju kupovati dok je god bude za kupiti. :) Poruka Olivalu - da vam nije palo na pamet prestati ju proizvoditi! :D


Najbolji piling za tijelo koji sam ikad imala prilike probati je Caudalie Cabernet, pisala sam vam o njemu OVDJE. No, budimo iskreni, cijena mu je dosta visoka, iako zbilja vrijedi svake kune, a i ne troši se brzo. Vjerodostojnu zamjenu pronašla sam mu u Ulolinom pilingu od lavande, ružmarina i maslinovog ulja. Karakteristike su im gotovo iste, a cijena je oko 3x manja. :)

Hvarski melemi su multifunkcionalni proizvodi. Najdraži mi je od lavandina, a koristim ga i kao losion za tijelo, kremu za ruke, stopala.. Ma velim vam, multifukcionalna stvarčica. :)


Za kraj su ostala još dva proizvoda za tijelo. Biobaza Harmony bademovo mlijeko za tijelo koristim po ne znam koji put i uvijek mu se rado vratim. Odlično miriši, nije potrebna velika količina, a odlično nahrani kožu tijela. I miris se osjeti još ujutro. :)

Adria spa ulje za masažu u anticelulit verziji me oduševilo. Zbilja nisam ljubitelj masaže, da se razumijemo, zato nisam ni uvrstila antistres ulje (njega voli dragi :) ), ali ovaj proizvod zaslužuje biti u top 10 proizvoda. Sadrži ulja lješnjaka, makadamije, marelice, badema, jojobe te eterična ulja ružmarina, naranče i geranija. Pošto trčim i vozim bicikl, nisam sigurna koliko je samo ulje djelovalo na celulit, no sigurno ima veći učinak nego anticelulitne kreme. Njih namažete i ostavite, a ulje se ipak morate potruditi umasirati. Ima dosta blag miris i kada ne koristim Biobazino mlijeko, koristim ovo ulje.


Ima još proizvoda koje jako volim, ali odlučila sam se zadržati samo na njih 10. Budite sigurni da se njima vraćam čim ih potrošim. :)
Ako imate dodatna pitanja o nekom proizvodu ili želite opširniju recenziju nekog od njih, tipkajte u komentarima. :)

Nemojte zaboraviti na Olival darivanje! :) KLIK

Jeste li isprobali koji od ovih proizvoda? Koji su vama najdraži beauty proizvodi hrvatskih proizvođača?

21 komentari

Write komentari
28. lipnja 2015. u 16:34 delete

Super stvarčice, jako puno puta sam gledala ovaj Olival piling ali svaki puta uzmem neki drugi... Valjda će jednom doći vrijeme za njega. Olival dječju kremu za zaštitu od sunca nisam vidjela do sada, i sad me baš zanima :D
Od hrvatskih proizvoda su mi super Biobaza 3u1 gelovi za tuširanje i Čupko aloe vera, pogotovo sada za ljetno vrijeme.

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
28. lipnja 2015. u 16:50 delete

Bas mi je drago da sve vise i vise ima hrvatskih proizvodaca kozmetike i to poprilicno kvalitetnih. Ako mogu birati izmedu istog naseg ili stranog proizvoda uvijek cu radije odabrati nas. Ova Olival carobna ulja me jaaaakoooo privlace, pogotovo ovo zlatno sa sljokicama.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
28. lipnja 2015. u 17:43 delete

Potpisujem svaku riječ za Olival, obožavam ga!!!
Hmmm masu puta sam gledala ovu CC kremu i svaki put odustala zbog bojazni da mi bude pretamna... mislim da ću nakon ove tvoje pohvale probati nabaviti uzorak i isprobati je :)

Reply
avatar
28. lipnja 2015. u 17:47 delete

veliki sam fan olival i biobaza kozmetike i slažem se sa svim proizvodima koje si navela..ja se ne odvajam od olival bademovog ulja za kosu i kožu i biobazine kremice za tijelo :)

Reply
avatar
Happy Woman
AUTHOR
28. lipnja 2015. u 20:46 delete

Jako mi je drago što ima sve više kvalitetnih hrvatskih brendova obožavam Biobazu i Olival. :D

Reply
avatar
28. lipnja 2015. u 21:59 delete

Već neko vrijeme patim za zlatnim uljem, mora uskoro biti kod mene, jer stvarno obožavam Olival proizvode. :)

Reply
avatar
28. lipnja 2015. u 23:32 delete

Naravno da imamo i mi proizvode kojima se trebamo ponositi. Šteta samo što nismo previše originalni :D

Reply
avatar
Šminkolina
AUTHOR
29. lipnja 2015. u 08:44 delete

Kada kupujem bilo što prvo kupujem hrvatske proizvode, a tek onda strane pa tako i sve što se kozmetike tiče. Olival piling je najbolji i nema šanse da ikad kupim drugi neki, CC kremu nisam još kupila ali je na listi, kreme za sunčanje doma koristimo njihove već godinama. Meni je draži Sapunoteka piling badem, a budem i ostale probala, od Ulole sam samo onaj narančasti probala, ali zbog cijene Sapunoteka mi je bolja.
Inače sam bila veliki fan Rosala, nema valjda proizvoda koji nisam kupila, ali izgleda da su ostavili proizvodnju samo proizvoda za usne. :(
Plidenta Sinergal (zlatna) je najbolja pasta za osjetljive zube ikad, ali izgleda da su i njezinu proizvodnju maknuli sve je teže nalazim u dućanima. :/
Mogla bih pisati još dugo, dugo o made in Croatia proizvodima, ali eto probala sam ukratko :D

Reply
avatar
Sjajolika
AUTHOR
29. lipnja 2015. u 17:07 delete

Rosal okoloočna kremica mi je vrh, Biobaza gel za tuširanje (onaj crni, muški, s pačulijem), a prije par mjeseci sam slučajno, čarobno spojena s mladim domaćim brendom prirodne kozmetike, Aromatični kutak, i oduševljena sam, što vlasnicom, što kvalitetom, što mirisima (ali stvarno, stvarno miriše na mediteran <3), pogotovo roll on dezićem i losionom za tijelo. S olivalom imam nekih gorkih iskustava (regenerativna krema sa smiljem, npr.) ali njihov silikonski serum za kosu sam obožavala kad bi bila u problemima nakon blajhanja... tragična je činjenica da nema niti jedan domaći proizvođač dekorative, to definitivno fali!

Reply
avatar
30. lipnja 2015. u 19:38 delete

Izvrsna tema za post i drago mi je da i mi imamo izvrsnih proizvoda :)
Jedino mi se (kao i lipstick blade) ne sviđa kopiranje koje je vidljivo kod Olivalovog ulja :/

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:27 delete

Piling je odličan, lice je zbilja divno nakon njega, a i dječju kremicu svakako isprobaj! ;) Slažem se za Biobazine gelove, i ja ih volim, a za Čupko moram priznati da do sad nisam uopće isprobala...

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:30 delete

Kupi ulje, evo, nakon par mjeseci, ja sam oduševljena i stavljam ih doslovno svuda.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:36 delete

Neće ti biti pretamna.. Ja sam ju na ruci isprobala i prepala se, al na licu se super ponaša. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:41 delete

Ja sam imala čičkovo ulje za kosu, bila sam zadovoljna, bademovo još nisam probala.. I Biobaza je super! :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:47 delete

I meni su oni najdraži.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:48 delete

Probaj ulje, mislim da se nećeš razočarati.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:53 delete

Eh, da.. Ali, dok su proizvodi odlični (ili bolji), a jeftiniji - nemam prigovora. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:59 delete

Vidjela sam Rosal proizvode za lice u Bipi.. A sjećam se da su imali odlične losione prije par godina, šteta što ih više nema u ponudi.. :/

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 17:07 delete

Aaaa, baš mi je žao što ti krema nije pasala.. :( Za dekorativu se u potpunosti slažem, treba nešto smisliti po tom pitanju.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 17:09 delete

Što se tiče ambalaže - istina je, al, kao što sam rekla, ulja su odlična i jeftinija, pa se ne bunim dokle god je tako.. :)

Reply
avatar
Šminkolina
AUTHOR
14. rujna 2015. u 23:10 delete

Da, ti su losioni bili odlični. Šteta da kod nas ljudi radije kupuju strane proizvode jer su kao bolji umjesto da prvo probaju što domaća pamet može napraviti, a svi se samo žale da se kod nas ništa ne proizvodi :/

Reply
avatar