Njega lica - zima

14:33 8 Comments A+ a-

Još vam nikada nisam tipkala postove o njezi lica, kose, noktiju i sl. pa sam odlučila to promijeniti. Logično je da se s godišnjim dobima malo promijeni i postava proizvoda za njegu pa ću vjerojatno ljeti opet natipkati ovakav post da vidimo u čemu se razlikuje njega lica u odnosu na onu zimi.


Par riječi o mojoj koži lica:
- cijeli život sam imala mješovitu do masnu kožu, no krajem jeseni moja je koža postala hirovita te se mijenjala doslovno iz dana u dan - malo je bila masna, sljedećeg dana je bila suha, da bi na kraju i ostala takva
- koža mi je dosta osjetljiva, pa na sastojke koji joj ne odgovaraju reagira najčešće sa komedonima. Otprilike već znam što bi mi moglo smetati pa te proizvode izbjegavam - npr. iako sam imala mješovitu/ masnu kožu, proizvodi namijenjeni upravo takvoj koži mi nisu odgovarali jer je koža opet s druge strane bila  osjetljiva, pa sam najčešće koristila nježne umivalice i neke lagane kremice
- ne volim lice silovati sa hrpom proizvoda, iskreno, ne vidim smisao korištenja 10 različitih kremica na licu odjednom, no to je samo moje mišljenje
- isto tako, uvijek jednu kremu koristim barem tri mjeseca - to je dovoljno vremena da jako dobro istestiram neki proizvod, vidim kako se slaže sa mojim licem, a opet, moje lice ne doživljava novi šok zbog prilagodbe (koja za posljedicu može imati dobru, ali i lošu reakciju) na novi proizvod 
- ako vidim da mi neki od proizvoda ne odgovara, ne dajem mu nakon toga još prilika, nego ga proslijedim dalje, a ako je zbilja jako loš ide u smeće

Većinu proizvoda koje vidite na prvoj slici koristim svakodnevno i trenutno nemam potrebe mijenjati svoju rutinu. Neke proizvode koristim po prvi puta, dok su drugi stalni stanovnici moje kupaonice. :)

 

ČIŠĆENJE  

Za čišćenje lica trenutno koristim Marilou BIO mlijeko za čišćenje ili Caudalie micelarnu vodu*. Koristim ih ovisno o tome koji mi se prvi nađe pod rukom. :) Oba proizvoda jako dobro skidaju šminku, no malu prednost bih ipak dala Marilou BIO mlijeku jer njime lakše odstranim vodootporni make up s očiju.
Nakon što skinem šminku lice obavezno umivam jednom od tri umivalice koje rotiram (Biobaza, Balea ili roza Nivea), a trenutno koristim rozu Niveinu pjenicu namijenjenu suhoj koži. Nije agresivna za oči pa njome bez problema malo prođem i preko trepavica kako bih bila sigurna da je sav make up skinut.


HIDRATACIJA - NOĆ

Nakon čišćenja koži treba malo vlage i hidratacije. Pošto je moja koža trenutno suha koristim sljedeća tri proizvoda: prvo nanosim 3 kapi Nikelovog ulja divlje ruže* i pustim da se malo upije. S okoloočnim područjem nemam nekih problema što se tiče suhoće, pa mi je Alba Botanica gel* dovoljno hidratantan i zasada sam zadovoljna njime, no moram ga testirati još neko vrijeme, pa ću vam natipkati i njegovu recenziju. Na kraju nanosim Nikel kremu od ruže* koja me spašavala ove zime.

Za recenziju Nikel kreme i ulja kliknite OVDJE.


HIDRATACIJA - DAN

Ujutro se umivam samo hladnom vodom, a rijetko koristim umivalicu. Preko dana volim i dalje koristiti laganije kreme jer mi se neda čekati sat vremena da mi se krema upije. Eucerin Aquaporin Active* kremica je jedno malo čudo jer je jako lagana, a dovoljno hidratantna. Kad je bilo zbilja hladno koža mi je bila u najgorem stanju pa mi je bila malo prelagana, odnosno, nedovoljno hidratantna, ali sada ju opet mogu normalno nastaviti koristiti.
Što sam koristila kada mi nije bila dovoljno hidratantna? Dodala sam 1-2 kapi Nikelovog ulja.. :) Dobro je funkcioniralo, samo mi je žao što to nisam prije pokušala..


 

PROIZVODI KOJE POVREMENO KORISTIM

Nekoliko proizvoda koristim povremeno - što zbog zaboravljivosti, što zbog toga jer nema potrebe za njima svaki dan.
Kupila sam nedavno Balein tonik za suhu i osjetljivu kožu iz znatiželje - iskreno, ja ne vidim neku razliku sa i bez njega. Možda da ga svakodnevno počnem koristiti i bi, ali jednostavno zaboravim na njega.
Avene Cleanance K me spašava kada primijetim da bi mi lice moglo postati grozno - ova kremica i ja se već zbilja dugo družimo i hvala onome tko ju je izmiksao. Ostala sam bez full size pakiranja pa je prilika da iskoristim testeriće.
Jednom tjedno, obično nedjeljom kada je pamper time, koristim maske za lice. Najdraže su mi Schaebens, mislim da sam ih sve isprobala. Kao i svi brendovi, ima 2,3 fail maske, ali su zato ostale odlične. Još su k tome jeftine, a i Mulluer ih često stavi na akciju pa ih možete uloviti po svega 4 kn. :)

Ovo je bila moja rutina njege lica. Kao što sam rekla, zadovoljna sam trenutnom postavom i za sada ju nemam potrebe mijenjati. Nastojim koristiti što manje proizvoda, ali želim da svi dobro ispunjavaju svoju funkciju. Možete primijetiti da na slici nema pilinga - trenutno ga ne koristim. Umjesto njega koristim ili masku ili Mullerovu četkicu za lice koja jako dobro odstrani stare stanice kože i lice bude baš mekano nakon toga. Meni četkica nije pregruba i koristim ju najviše 2x tjedno.

Kako izgleda vaša njega lica, koje proizvode koristite?  Koji su vam najdraži proizvodi za njegu lica?

*PR proizvodi

8 komentari

Write komentari
8. ožujka 2015. u 23:20 delete

Imam isto mješovito/masnu kožu lica. Od tvoje postave koristila sam Marilou BIO mlijeko -odlično, Avene Cleanance K povremeno-odlična krema, Schaebens maske imam, ali ih još nisam koristila.
Eucerin Aquaporin Active kremu sve gledam, ali je još nisam kupila.
Ove zime sam se više okrenula uljima za lice i stvarno mi odgovaraju

Reply
avatar
Sjajolika
AUTHOR
9. ožujka 2015. u 14:14 delete

Ni meni uglavnom ne odgovaraju preparati namjenjeni masnoj koži, iako sam totalni masnokožac - isušuju a nimalo ne reguliraju lučenje masnoće - s iznimkom Eucerin Dermopurifyer linije, koja mi je fantastična. I Aquaporin mi je isto super, s time da ja imam onu sa zaštitnim faktorom, i meni je sasvim dovoljna, možda i prebogata haha :D
prema ovome što tu vidim, imam neki osjećaj da bi ti mogla pasati ružina vodica, tj. hidrolat ruže. Meni je savršenstvo nakon umivanja a prije njege pljusnuti malo toga na lice umjesto tonika. Baš osjetno hidratizira, ne možeš vjerovati kako nešto što izgleda kao obična voda napravi evidentnu razliku na licu :) Eto toliko od mene ovaj put, nadam se da se vidimo na BBDay-u ;)

Reply
avatar
10. ožujka 2015. u 00:46 delete

Svatko zna što mu odgovara, ali da, i ja sam skužila da mi lice voli što manje proizvoda :pa se trudim ne trpati sloj na sloj :)
Slažem se sa Sjajolikom, probaj i hidrolat ruže, mislim da bi ti on bio super prije kremice ili ulja :)

Reply
avatar
eyedetoxx
AUTHOR
10. ožujka 2015. u 20:21 delete

Ja sam se iznenadila Alba Botanica kremom i okoloočnom, iko ne volim gelaste stvari, prilično mi odgovaraju. Inače, jako lijepa rutina i pomno izabrani proizvodi :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:53 delete

Ulja su super za njegu, i ja sam im dala malo više pozornosti.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:56 delete

Dermopurifyer nisam probala još.. Hidrolat zvuči super, trebala bi to isprobati.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 16:58 delete

Pa, kad toliko hvalite hidrolat, onda ga moram probati.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
12. rujna 2015. u 17:02 delete

Okoloočna je stvarno odlična, a kremicu još nisam isprobala.. :) Napokon sam našla proizvode koji mi stvarno odgovaraju i više manje se zadržavam na njima. Naravno, uleti neki novi proizvod, pa onda vidim dal ću ostati pri proizvodu ili ću nastaviti s korištenjem tog proizvoda. :)

Reply
avatar