Trenutna njega lica - jesen 2018.

15:45 5 Comments A+ a-


S obzirom da smo sada već pošteno zagazili u jesen, meni osobno najdraže godišnje doba, odlučila sam da moj "povratnički" post bude o proizvodima koje trenutno koristim u njezi kože.
Kako se mijenjaju godišnja doba, mijenjaju se i zahtjevi kože pa su mi sada potrebniji proizvodi koji pružaju više hidaratacije nego što je to u proljetnim/ljetnim mjesecima.

Koža lica mi je trenutno normalna, periodično se pojave neki suhi dijelovi ili mi izbije prištić. Moći ćete vidjeti da kombiniram laganije formule sa nešto bogatijima, ovisno o potrebama kože, a pronaći će se i poneki proizvod protiv nepravilnosti. Da ne duljim više, hajde da vidimo koje to proizvode koristim. :)


ČIŠĆENJE LICA
Prvi korak u čišćenju je micelarna otopina, trenutno koristim Garnierovu. Moram priznati da s obzirom na hvalospjeve koje sam o njoj čitala i nisam previše oduševljena efektom. Bez problema skida proizvode s lica, no s maskarom se poprilično namučim. Ovo je putno pakiranje i ne namjeravam kupovati full size već ću se vratiti svojoj najdražoj Uriage micelarnoj.
Za uklanjanje make up-a s očiju koristim Avon true Nutra effects ulje za uklanjanje šminke. Na licu ga na žalost ne mogu koristiti jer mi izaziva nepravilnosti iako zbilja odlično uklanja šminku i potrebna je vrlo mala količina proizvoda.
Za uklanjanje eventualnih ostataka šminke i proizvoda koje sam prethodno koristila upotrebljavam Afrodita Clean phase gel za umivanje koji je vrlo nježan, ne isušuje kožu i ima vrlo ugodan i blag miris. Ima moje tople preporuke.


VEČERNJA NJEGA
Afroditin tonik s aloe verom ne koristim svakodnevno, već kada radim piling. Mislim da nema djevojke/žene koja nije čula za njega i isprobala ga, a ako još niste svakako to učinite. :) Osim toga, odličan je i nakon depilacije.
Napokon sam počela redovito koristiti kreme za okoloočno poručje. Preporučam vam Afroditinu Hydra patch kremicu, vrlo brzo se upija, lagane je teksture, a ono najbitnije - ujutro ćete zbilja primijetiti da vam je okoloočno područje hidratizirano.
Još jedan proizvod iz Hydra patch linije je krema za normalnu do mješovitu kožu, koja isto tako ima laganu formulu, brzo upijanje i odlično njeguje.
U periodu kad je licu potrebna malo jača njega tu je Olivalovo Zlatno ulje smilja koje koristim godinama, od samog njegovog početka i o kojemu ste već puno puta mogli čiatati na blogu.


JUTARNJA NJEGA
Ujutro ne koristim umivalicu, već se umivam samo mlakom vodom. Što se tiče proizvoda za hidrataciju, rotiram Ulolin serum za lice ili Energizirajuću kremu za lice. Serum se eskpresno brzo upija, odlično hrani kožu i puder jako lijepo sjeda na njega. Kada mi je potrebna nešto jača hidratacija koristim Energizirajuću kremu. Također je vrlo lagane formule i brzo se upija. U planu je recenzija ovih proizvoda, pa ćete moći čitati više o njima.


PROIZVODI KOJE POVREMENO KORISTIM
Možda vam se čini da koristim puno proizvoda, no većinu njih zapravo koristim povremeno.
Po nazivu proizvoda možete zaključiti da Ulolin serum za problematičnu kožu koristim kada mi lice malo poludi. Neće vam ukloniti prištić preko noći, ali će svakako umanjiti crvenilo i upalu.
Nemam problema sa miteserima, no ovaj Avonov proizvod za uklanjanje mitesera odličan je kao piling jer ima puno sitnih zrnaca i lice je nakon korištenja baš glatko. Kada želim nješto nježniji piling, tu je Ulolin piling s košticama marelice. Ima veća zrnca od Avona, no nisu toliko gruba, a i piling je sam po sebi hidratantniji od Avonovog.
Moram priznati da Olivalov hijaluronski serum protiv bora jako rijetko koristim. Krenem koristiti, pa opet odustanem. Za njega vam mogu reći da ako ga koristite prije pudera, jako lijepo zagladi borice što se baš primijeti kada koristite puder.


Mislim da je dosta vas isprobalo Avonovu crnu masku. Koliko je volim zbog njenog djelovanja, toliko je ne volim zbog osjećaja kada se počne sušiti jer me lice nenormalno zateže i svrbi i jedva čekam da je operem. Obavezno nakon nje koristim Afroditin tonik i Olivalovo ulje.
Ako me pratite na Facebooku, možda ste vidjeli da mi je stiglo nekoliko Afroditinih maskica za lice. Trenutno isprobavam Detox masku s aktivnim ugljenom, SOS i masku za okoloočno područje koja mi je pravo otkriće. :) Više o njima ćete moći čitati kada ih sve isprobam.

Jeste li isprobali koji od ovih proizvoda? Ako jeste, kakvi su vaši dojmovi? kako izgleda vaša njega lica, koje proizvode koristite?

Ako vas zanima nešto više o određenom proizvodu, pitajte u komentarima.😙

Do sljedećeg posta... 😙

5 komentari

Write komentari
Aneta
AUTHOR
7. listopada 2018. u 16:01 delete

Imam Garnier micelarnu ali dvofaznu. Nema toga sto ona ne ukloni. Super mi je.
Imam i ja Avon ulje. Koristim ga na cijelom licu za konacno skidanje sminke s lica ako je sto ostalo. Ali.. nisam primjetila da mi radi nered. I jos iz Avona imam piling ali u zelenoj ambalazi. I imam tu masku. Meni je ok.
A probat cu Ulolu i ja za trenutke kad mi koza poludi, kao sada u trudnoći .uh.. nekad zna biti koma..

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
9. listopada 2018. u 17:01 delete

Odlicna micelarna otopina koja skida cak i vodootpornu maskaru bez problema je ona crna od Nivee (samo ambalaza je crna, ona je naravno prozirna). Stvarno ima sve moje preporuke. Imala sam ovaj Olival hijaluronski serum i bio mi je ok ali nista posebno, potrosila sam ga ali ne bih ponovo kupila. U potrazi sam za novom okoloocnom kremicom pa si me sad zainteresirala za ovu od Afrodite.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
21. listopada 2018. u 11:30 delete

Odlilan post. :) Ako želiš možeš posjetiti moj blog aboutseason.blogspot.com

Reply
avatar