Kistovi za početnike

21:13 4 Comments A+ a-

Danas drogerije imaju velik izbor kvalitetnih kistova pristupačnih cijena. Na žalost, kada sam prije nekih 7,8 godina kupovala svoje prve kistove drogerije su imale vrlo siromašan izbor, a ni kvaliteta nije bila nešto. U sjećanju su mi ostali jedino Max Factor kistovi koje i dan danas imam i nakon godina korištenja još se uvijek odlično drže.
 
Ako tek počinjete sa šminkanjem, zbilja vam ne treba hrpa kistova, bitno je da nabavite nekoliko osnovnih kistova kojima možete napraviti kompletni make up, a kako ćete "brusiti" svoju vještinu šminkanja shvatit ćete koji će vam kistovi faliti ili koje bi morali imati u više primjeraka. 
Sve vam ovo pišem na temelju vlastitog iskustva, a osim toga, i danas u većini slučajeva i za svakodnevno šminkanje koristim svega par kistova. Voljela bih da sam imala neke smjernice kada sam kupovala prve kistove, pa se nadam da ću vam malo olakšati kupovinu ovim postom. :) 
 
Krenimo od obrva! Ako obrve ispunjavate sjenilom treba vam dobar kosi kistić - Essence ima zbilja dobar kosi kist pa ga svakako uzmite u obzir. S obzirom da je tanak i precizan preporučam ga i za nanošenje gel linera (osobno mi je to najdraži kist za nanošenje linera), pa slobodno uzmite dva komada (ako koristite gel liner). :)
Dobro će vam doći i jedan ovakav češljić kojim ćete rasčešljati obrve i rasporediti, odnosno, ukloniti višak proizvoda za obrve. 

 
Za nanošenje sjenila treba vam plosnati kistić poput ovih na fotografiji iznad. Ja preferiram mekanije, fluffy kistove, koji nemaju previše zbijene dlačice. Osim toga, njime možete i blendati kada dobijete malo prakse. :) Ako kojim slučajem naiđete na Alverde kist za nanošenje sjenila obavezno ga kupite jer je savršenstvo od kista. :)
 
Kako ne biste imale oštre prijelaze sjenila na kapku trebat će vam kist za blendanje. Moje preporuke idu Essence i Body&Soul kistu za blendanje.
 
Većina pudera ljepše izgleda na licu kada se nanosi kistom. Puder jednostavno bolje sjedne na lice, a i prekrivanje je jače. Za nanošenje tekućeg pudera najrađe koristim kistove koji imaju okruglu glavu i guste, zbijene dlačice, poput kista sa rozom drškom. Ovaj kist će vam dobro doći i za blendanje korektora. :)
Za nanošenje pudera u prahu trebat će vam fluffy kist, nešto poput kista sa crnom drškom, ili kabuki, koji će vam ujedno na početku moći poslužiti i za nanošenje rumenila. :) 

Za početak vam ne treba više od 6,7 kistova. Kasnije ćete naravno postepeno nadopunjavati svoju kolekciju, jer će vam jednostavno trebati svaki kist. :D Svi su kistovi, kao što vidite, drogerijski (osim kistova za lice, no odlične kistove za lice imaju Body&Soul u Mulleru i Look by Bipa) i za njih neće morati izdvojiti velike novce. 
Kada počnete koristiti kistove nikako nemojte zaboraviti na njihovu higijenu. Perite ih redovito, poželjno bi naravno bilo nakon svakog korištenja, a posebno kistove koje ste koristile za kremaste proizvode. Praškasti proizvod možete s kista ukloniti i tekućinom za pranje kistova, no nju koristim samo u hitnim situacijama, i dalje mi je draže pranje kistova vodom i sapunom. :)

S obzirom da povremeno šminkam i druge, već sam neko vrijeme imala u planu naručiti torbicu za kistove, prvenstveno radi preglednosti, jer sam ih prije uvijek nosila u običnim prozirnim torbicama pa ih morala tražiti. S ovom torbicom se preporodite. :) Svi kistovi su na mjestu, složeni po nekom redoslijedu i zbilja vam uštedi dragocijeno vrijeme. :) Moja ima mjesta za 32 kista, s time da u jednu rupicu možete staviti i do dva kista, ovisno o debljini drške, pa vam u svakom slučaju stane više od 32 kista. 
Ako volite da su vam kistovi uredno posloženi, pregledni i na jednom mjestu, razmislite o ovoj torbici. Kod kuće ih imam u čašama, no kao što sam rekla, kad idem na šminkanje, uzimam ovu torbicu. Naručila sam je OVDJE.


 

Jesam li vam pomogla s ovim postom? Smatrate li da sam uvrstila sve kistove koji su potrebni početnicima ili ih je potrebno manje/više? Gdje vi držite svoje kistove?






4 komentari

Write komentari
Aneta
AUTHOR
17. ožujka 2017. u 14:10 delete

sviđa mi se post. jasan i pregledan.
odlično napisano s dobrim slikama.
a ja kistove držim u posudici- držaču kemijskih olovki iz Offertissime-lijepe i etalne okrugle čaše :D

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
25. ožujka 2017. u 09:07 delete

Odlican post, zaista lepo napisano ! #Samokazem

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
7. travnja 2017. u 21:15 delete

Hvala ti.. ^_^ Ja svoje držim u čašama od većih mirisnih svijeća.. :D

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
7. travnja 2017. u 21:16 delete

Hvala draga Tijana! ^_^

Reply
avatar