AVON Hidrokolor Perfectly Matte ruževi - swatchevi i prvi dojmovi - sve nijanse

12:16 22 Comments A+ a-


 

U Avonovoj kampanji 02/2016 u ponudi ćete pronaći nove Hidrokolor Perfectly Matte ruževe. Veliki sam ljubitelj mat ruževa, a upravo mi je Avonov iz stare mat linije najdraži. Kad njega nosim na usnama svi znaju o kojem je ružu riječ jer je već na neki način postao moj zaštitni znak. :) No, preskočit ćemo sada taj ruž jer već ima svoje mjesto na blogu, krenimo na njegove nasljednike. Moram vam prije napomenuti, skuhajte si kavicu ili čaj jer biti će ovo jedan duži post. :)

Što Avon kaže o Perfectly Matte ruževima? 
- baršunasta formula
- ne isušuje usne, hidratizira
- dugotrajna, potpuna pokrivnost i mat boja


Ruževi dolaze u petnaest nijansi u predivnom, elegantnom mat pakiranju. Naravno, kao i svi Avon proizvodi, dodatno su zaštićeni zaštitnom folijom.


Ruževi se zatvaraju na "klik" tako da ne morate brinuti hoće li vam se otvoriti u torbi.
Podijeljeni su u tri skupine - s ružičastim, crvenkastim i nude notama. Ja sam ih fotografirala po redoslijedu kao što su u katalogu, tako da lakše možete usporediti nijanse. Sve fotografije snimljene su na dnevnom svijetlu i nisu dodatno uređivane.

Što je zajedničko svim ruževima?
- lako se nanose, klize po usnama, kod dvije, tri nijanse je malo teže postići punu pigmentiranost, no to sve ovisi kakva vam je prirodna boja usana. Ako imate prirodno nešto ružičastije usne poput mene trebat ćete se malo više potruditi, no ako su vam usne svijetle nećete imati problema - provjereno na mami. :) Testirala sam par ruževa s nešto većim obrocima (ručak, večera) i prošli su na testu tako da će vam male zalogajčiće i pića bez problema izdržati. :)

Krenimo prvo s ruževima koji sadrže ružičaste note:
- s lijeve na desnu stranu: Posh Petal, Ideal Lilac, Splendidly Fuchsia, Adoring Love, Berry Blast





Posh petal - prava baby pink nijansa hladnog podtona. Pošto je nijansa dosta svijetla trebat ćete par puta proći ružem po usnama da dobijete punu pigmentiranost. Na bih ga preporučila osobama koje prirodno imaju ružičastije usne jer ćete jako teško dobiti ovu boju. Moja mama ima dosta svijetle usne tako da njoj nije bio problem dobiti boju na usnama kao što je u ambalaži. 

Ideal Lilac - ovo je tamnija verzija prethodne nijanse, također hladnog podtona. Lako se nanosi i za razliku od prethodne, s ovom ćete vrlo lako postići ovu ludu boju. :) Mene je nijansa oduševila.

Splendidly Fuchsia - za ovu nijansu mislila sam da je nova verzija Matte Fuchsia nijanse iz stare linije no nisu ni približno slične. Zapravo je ta stara Fuchisa sličnija Ideal lilac nijansi no o tome u nekom drugom postu. Splendidly Fuchsia je po meni nešto između boje fuksije i ciklame, samo još svijetlija. Pigmentiranost je odlična i jako mi se sviđa kako mi stoji.

Adoring Love - divna zagasito ružičasta boja. To je jedna od onih nijansi koja će privlačiti poglede na vaše usne, no opet je nekako decentna i nosiva za svakodnevne obaveze. 

Berry Blast - prva reakcija na ovu nijansu bila je - WOW! Nemam ništa slično ovoj boji i iskreno - ne mogu se nagledati sama sebe... :) Meni vuče na boju trule višnje, izrazito pigmentirana nijansa  i već vidim da ćemo se ostatak zime puno družiti.



Kod ruževa crvenkastih nota zabunom sam ruž koji je u katalogu na prvom mjestu stavila na zadnje mjesto pa idu redom s lijeva na desno:
- Vibrant Melon, Ruby Kiss, Ravishing Rose, Red Supreme, Coral Fever
Kod swatcheva na usnama redoslijed je kao u katalogu, odnosno, Coral Fever je na prvom mjestu.




Coral Fever - na slikama se ne vidi dovoljno dobro koliko je ova nijansa otkačena i luda. :) Boja je nešto  između narančaste i crvene ili kako bi se reklo  "ciglaste" boje. Izrazito je pigmentirana i uz ovakvu boju na usnama ostatak make up-a zbilja mora biti minimalan kako bi ruž još više došao do izražaja. Mislim da će odlično pristajati curama s toplim podtonom. Jedina mana ovog ruža je što bi mogao vaše zube učiniti žutima. Ali, oprostit ćemo mu, jel' tako?

Vibrant Melon - mrvicu tamnija boja lubenice, prava ljetna nijansa. Još jedna nijansa koja me oduševila i s kojom ću se ovo ljeto puno družiti. :)

Ruby Kiss - klasična crvena boja toplijeg tona koju svaka žena mora imati u svojoj kolekciji, odlično pigmentirana. Uz malo maskare i eyelinera u  5 minuta možete postati diva. :)


Ravishing Rose - za ovu nijansu rekla bih da je crvena sa primjesama roze koju bih ja bez problema nosila na svakodnevnoj bazi.

Red Supreme - po meni je ovo hladnija sestra "Ruby Kiss" nijanse za koju vrijede iste karakteristike. :)



I za kraj nam dolaze nude nijanse.
S lijeva na desno: Peach Flatters, Pure Pink, Perfectly Nude, Au Naturele, Marvelous Mocha
Ovo su sve redom nježne nijanse za svaki dan, za posao, školu, brzinski odlazak na kavu.




Peach Flatters - po nazivu sam očekivala nijansu koja će možda imati mrvicu više narančaste u sebi, odnosno da će biti više kričava. No, zapravo se radi o jednoj divnoj rozo - breskvastoj nijansi koja me asocira na proljeće i cvijeće. Mislim da će upravo ovo biti nijansa koja će mi obilježiti proljeće. :)

Pure Pink - kao i prošla nijansa i ova me iznenadila. :) Mislila sam da će biti "T-mobile" ružičasta, a zapravo je nježna ružičasta koju možete nanositi i bez ogledala. Ova nijansa dat će svježinu vašem licu i toplo vam ju preporučam. Mislim da će svima lijepo pristajati.

Perfectly Nude - topla nude nijansa koja po meni ne pristaje tamnoputim djevojkama i s kojom morate paziti kako ćete ju kombinirati s ostatkom make up-a. Volim ovakve nijanse, ali kao što sam rekla, ako se dobro ukomponiraju s ostatkom make up-a. Mene je na žalost razočarala, ali opet, radi se o mojim usnama koje su prirodno ružičastije pa prirodna boja probija kroz ruž. Na slici zapravo dobro izgleda, ali iz bliza se dosta vidi boja moja usana. S druge strane, mami je prekrivena boja usana u samo jednom potezu.


Za kraj su nam ostale dvije smećakste nijanse. Obje nijanse su tople, Au Naturele je nešto svijetlija od Marvelous Moche što se može primijetiti u ambalaži i na swatchu na ruci. No na mojim usnama je razlika jedva primjetna. Moram priznati da su mi ovo prve smećakste nijanse jer sam ih uvijek izbjegavala. Mislila sam da mi neće stajati, ali zapravo mi se sviđa kako idu uz moju ginger kosu. :) Pošto su nijanse tople i smećkaste zubi bi vam mogli izgledati žutije, kao i meni. No, zbilja mi se sviđa kako mi stoje pa ću tu informaciju zanemariti. :)


I za kraj, usporedni pregled svih nijansi. Zbilja lijepo izgledaju ovako sve na jednom mjestu, zar ne? :) Nije da se hvalim, ali mislim da mi sve nijanse lijepo stoje. Žao mi je zbog Posh Petal i Perfectly Nude nijanse, no boja mojih usana jednostavno probije kroz njih. Ali, već sam im našla namjenu, te dvije nijanse odlične su za kombiniranje s ostalim ruževima. Pokazat ću vam nekom drugom prilikom kako se npr. Perfectly Nude i Coral Fever odlično slažu. :)


  



Konačni dojam?
Nijanse su zbilja lijepo pigmentirane i lako se nanose. Izbor boja je jako dobar - od ružičastih i crvenkastih do nude, sa toplim i hladnim tonovima tako da ćete sigurno naći nijansu koja će vam odlično pristajati. Otkako su mi stigli ruževi nosim ih stalno na usnama kako bih provjerila da li će mi isušiti usne i osobno nisam primijetila da su mi usne nešto isušenije. Budite svjesne da za mat ruževe morate prethodno imati dobro pripremljene usne kako vam ne bi naglasili isušene dijelove, pa vam preporučam da ponekad napravite piling usana (ja ga najčešće radim ručnikom) i prije spavanja dobro nahranite vaše usne kako bi ujutro bile lijepe i njegovane. Primijetila sam kada su mi usne njegovane rijetko koji ruž mi ih dodatno isuši, no kada nisu bile bilo koji ruž/sjajilo su ih dodatno isušili. Što se tiče dugotrajnosti, par nijansi nanijela sam prije ručka/večere kako bih vidjela da li će preživjeti. Taj test su prošle, kao što sam vam na početku već napisala, tako da se oko pića ili nekih manjih obroka zbilja ne morate brinuti. :)
U odnosu na staru liniju mat ruževa ovi su kremastiji i lakše klize po usnama. A čini mi se da je i raspon boja bolji. :)

Da li bih vam preporučila ove ruževe?
Definitivno! Mat ruževi su i dalje "IN", a za ovu liniju vam garantiram da će vam se svidjeti. :) Mene su oduševili, a definitivni favorit mi je Berry Blast u koji sam se zaljubila čim sam ga nanijela. :)
Ruževi dolaze u količini od 3,6 g po redovnoj cijeni od 50 kn, no u kampanji 02/2016 možete ih kupiti za samo 25 kn.


Luciji iz Avona šaljem jedno ogromno srce. Zna ona koliko mi je bila draga njihova mat linija i koliko sam bila oduševljena kad sam vidjela da su mat ruževi vraćeni u ponudu, ovaj put još bolji. Zato Lucija, hvala još jednom... :)


PR* proizvod - iako je ovo PR proizvod, sva mišljenja su iskrena i napisana na temelju vlasitih dojmova o proizvodu












22 komentari

Write komentari
16. siječnja 2016. u 12:35 delete

Ja sam si naručila one male testeriće da vidim koje ću si nijanse kupit i nakon tvog posta mogu samo reć da jedva, ali jedva čekam da mi stignu! Svaki dan osvane neka recenzija o njima i sve sam uvjerenija da će mi biti jako dragi!
Slike smatram da nije ni približno dovoljno napisati da su ti odlične, a Au naturele i Berry Blast ti presavršeno stoje! :D

Reply
avatar
Aneta
AUTHOR
16. siječnja 2016. u 14:11 delete

Jedva čekam novi Avon katalog! Sve roze nijanse su moje :)

Reply
avatar
Soeurs Beauty
AUTHOR
16. siječnja 2016. u 15:07 delete

Kupila sam Berry blast i Ravishing rose onako na osnovu slika u fokus magazinu i kad vidim swatcheve vidim da se nisam pokajalaa :D

Reply
avatar
Beauty junkie
AUTHOR
16. siječnja 2016. u 16:38 delete

Odlican post, bas sam se pitala kakavi su ovi ruzevi, a sada sam sigurna da cu bar 2-3 naruciti. Pozdrav.

Reply
avatar
Mirela
AUTHOR
16. siječnja 2016. u 18:22 delete

Berry Blast i Pure Pink su mi predivne! Definitivno ću ih naručiti. :D

Reply
avatar
16. siječnja 2016. u 21:12 delete

Aj molim te napiši ispod slike sa svim swatchevima tu na kraju imena nijansi :)
Odličan post!
Ja sam si naručila 8 testera (ne znam zašto ali stiglo je samo 5; Au Naturale, Adoring Love, Berry Blast, Red Rupreme i Ruby Kiss) i sviđa mi se od tih 5 4 (Au Naturale mi previše naglašava suhe dijelove i možda mi je malo pretopla nijansa).
One prije mat ruževe nisam imala, ali ovi su fakat dobri. Kremasti, ugodni, postojani, pigmentacija super...ma joj :D
A ti imaš sve nijanse, kak zakon :DD

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
16. siječnja 2016. u 21:52 delete

Ovo moram nartučiti, divni su, posebno Pure pink <3

Reply
avatar
16. siječnja 2016. u 22:19 delete

Fotke su savršene! Na tebi su mi najljepši ruževi s crvenim tonovima, a ja sam već pikirala Berry Blast...ta nijansa mi je ove zime jako privlačna

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
17. siječnja 2016. u 14:53 delete

Svaka cast na trudu ulozenom u ovaj post ;)
Ruzevi jako lijepo izgledaju a tebi stvarno sve nijanse predivno stoje. Ja takoder volim mat ruzeve a najvise mi se svida ona prva grupa sa ruzicastim tonovima.

Reply
avatar
18. siječnja 2016. u 02:03 delete

Baš se veselim ovim ruževima, ajko mi se sviđaju, a tebi stvarno svi stoje :D Naj mi je Vibrant Melon, nerem kad volim ljeto i ljetne nijanse :D

Reply
avatar
Irena
AUTHOR
19. siječnja 2016. u 21:46 delete

Ajmeeee, želim ih sveeee :( :( :( :( Toliko su predivni, ma sacvršeni. A ove crvene nijanse tebi stvarno divno stoje.

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. veljače 2016. u 11:41 delete

A sigurna sam da ćeš biti zadovoljna. Ja sam veliki ljubitelj mat ruževa, ovima sam prezadovoljna. :)
Puno hvala na pohvali za fotografije, s obzirom da fotkam starim digitalcem dosta je teško napraviti lijepe fotke, tako da me svaka pohvala uvijek razveseli. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. veljače 2016. u 11:43 delete

Sve nijanse su divne, mene je od rozih jedino Posh petal malo razočarala. :( Ali, zato su sve ostale to nadoknadile. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. veljače 2016. u 11:51 delete

Nadam se da ćeš biti zadovoljna, ja sam oduševljena.. ^_^

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. veljače 2016. u 11:52 delete

Mislim da je Berry blast svima veliki favorit.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. veljače 2016. u 11:54 delete

Ja iz prijašnje linije imam, i ovi mi se više sviđaju. :) Laganiji su, oni prije su malo isušivali usne.. Ovi su pun pogodak. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. veljače 2016. u 11:55 delete

Pure pink je divna nijansa za svaki dan.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. veljače 2016. u 11:57 delete

Hvala draga Marijana! :) Svakako isprobaj Berry blast, mislim da je to nijansa koja pristaje apsolutno svima.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. veljače 2016. u 12:30 delete

Hvala ti draga! :) Puno mi to znači jer sam se namučila s fotkama, ali sam i sama jako zadovoljna kako su ispale. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. veljače 2016. u 12:33 delete

Hvala ti.. ^_^ I ja ću par nijansi čuvati za ljeto.. :D

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
21. veljače 2016. u 12:35 delete

Odlični su! :) I hvala na komplimentu.. ^_^

Reply
avatar