Kako iskoristiti kišno popodne?

19:28 9 Comments A+ a-

Volim kišu, jesen, kišobrane, gumene čizme, vestice.. Ali, moram priznati da je čak i meni ovog ljeta bilo premalo sunca. Osoba sam kojoj je zbilja rijetko kad dosadno i razmišljajući što da sljedeće radim, kad već ne mogu van iz kuće jer kiša zbilja lije ko iz kabla, palo mi je na pamet da vam dam par prijedloga kako iskoristiti ovakvo vrijeme. :)

1. BUDITE KREATIVNI
          Pošto je ovo prvenstveno beauty blog, prvo ču vam predložiti - šminkanje! :) Isprobavajte nove look-ove, igrajte se bojama.. Ako vam je draže lakiranje noktiju, samo naprijed!
Jako volim slikati i vjerujte mi, nekad mogu proći sati dok završite jednu sliku. Okušajte se u izradi nakita, ili nekom sličnom hobiju. :)
Leži vam kuhanje, izrada slastica? Isprobajte neki novi recept.

IZVOR

2. POGLEDAJTE FILM, SERIJU
          Danas barem nije teško doći do novih filmova i serija. Ako niste vješti u njihovom "skidanju" sa Interneta, preporučam vam Filmovitu, stranicu preko koje direktno možete pogledati filmove i serije i ne morate tražiti i skidati titlove. Zbilja se nađu filmovi svih žanrova - od ljubića, komedija, horora, dokumentaraca..Na Filmoviti mi je super što su u toku s novim filmovima.

IZVOR

3. ČITAJTE
          Ako inače baš nemate vremena za čitanje, ovo je savršen trenutak da počnete. E sad, ako nemate kod sebe neku knjigu ili časopis, uvijek na Internetu možete naći on line knjige. Ja sam tako nedavno pročitala "50 nijansi sive". Iskreno, meni knjiga nije nešto posebno.

IZVOR

4. UČITE
          Ja volim kemiju i sve vezano uz nju, pa uvijek volim pročitati i saznati nešto novo.
Sada ćete vjerojatno misliti da nisam normalna, al ovo je zbilja dobro namjeran savjet i govorim vam iz vlastitog iskustva. U osnovnoj i srednjoj na početku školske godine uvijek smo imali inicijalne testove, s gradivom iz prethodne školske godine. Ne velim da baš morate učiti, al, prolistajte malo bilježnice, puno će vam značiti. To još uvijek radim i sada kad sam na fakultetu. :)

IZVOR

5. DRUŽITE SE
          Ne mislim na druženje preko Facebooka, Vibera i sličnih aplikacija. Družite se s obitelji, pripremite neko brzinsko jelo i pozovite prijatelje, igrajte društvene igre. Večer će vam postati ite kako zabavna.. :)

IZVOR

6. POSPREMITE ILI OSVJEŽITE STAN, KUĆU ILI SOBU
          Ne znam kako vama, ali meni je ovakvo vrijeme idealno za kućanske poslove. Izbacite sve stvari iz ormara i ponovo ih lijepo i uredno posložite. Dodajte ili izbacite neke sitnice, vaš će prostor odmah biti osvježen. Ako možete, razmjestite malo namještaj, promjena će biti ite kako vidljiva. :)

IZVOR

7. VJEŽBAJTE
          Za vježbanje vam zbilja nije potrebno puno prostora. Na Internetu se može naći puno vježbica za koje je potrebno jako malo prostora. Ako niste od vježbanja, plešite! Stavite nekoliko najdražih pjesama i razuzdajte se! :) Poslije ćete se super osjećati.

IZVOR

8. PRIUŠTITE SI VRIJEME ZA SEBE
          Učinite nešto za sebe. To može biti nešto što sam već prije navela, kao što je npr. čitanje knjige, slušanje glazbe,... Možete si priuštiti i mali beauty tretman - napunite kadu, upalite svijećicu, nanesite masku na lice i uživajte. Bilo što.. :)

IZVOR

9. PROŠEĆITE
          Da, tako je! :) Navucite gumene čizme, kišobrančić u ruke i uživajte u kiši. Zvuk kiše jako opušta i poslije ćete biti smireni. Povedite dragu osobu sa sobom za bolji ugođaj. :)

IZVOR

Što kažete na moje prijedloge? Što vi radite kada pada kiša?

9 komentari

Write komentari
2. rujna 2014. u 21:26 delete

Dobro si me sad podsjetila.. volim jesen i zimu baš zbog toga što sam onda nekako više u kuhinji i sad ću više novih stvari isprobavati samo će vjerojatno biti problema s fotkanjem zbog nedostatka sunca.. ali se baš veselim, taj dio mi ljeti fali.
Inače i ja volim slikati.. čak sam još i na faksu nosila sa sobom prvih godina bilježnice i papire i slikala pod predavanjima hehe ali zadnjih par godina sam zapostavila slikanje i morala bi se opet vratiti.. jer imam osjećaj kao da sam to izgubila, kao da to više nemam u sebi.. a stvarno je opuštajuće i vrijeme brzo prođe i oduvijek sam to voljela.
Što se tiče kišnih dana, nekad budu takvi da imam volju za sve i svašta a nekad mi se samo sluša kiša i nemam volju za ništa.. sviđaju mi se prijedlozi koje si spomenula :). Vezano uz to da kao nisi normalna jer učiš, ja ne mislim tako.. ako nešto voliš zašto to ne bi radila? samo uči ako imaš volju, zašto ne :).

Reply
avatar
Zuba
AUTHOR
2. rujna 2014. u 23:30 delete

sve dobri prijedlozi :)

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
3. rujna 2014. u 01:07 delete

Ja baš volim da učim, samo sam više za književnost i historiju (hemiju prezirem iz dna duše haha :D), tako da uzmem kjnige koje imam, ponovim staro gradivo (završila sam faks, nemam puno izbora :)), pregledam pravopis... a kada je loše vrijeme, najčešće gledam filmove, čitam knjige ili pravim nešto u kuhinji. Obično sam lijena za vježbanja, ali čim je sunce, natjeram se van i na trčanje, to me smiruje. :)

Reply
avatar
Mona Moon
AUTHOR
3. rujna 2014. u 10:27 delete

Kada pada kiša, radim sve što radim inače, samo puno sporije i teže jer mi se od silnog sivila spava :)
p.s. ne znam kad si napravila preinake na blogu, ali mi se sviđaju, jako :D

Reply
avatar
Tara
AUTHOR
3. rujna 2014. u 20:07 delete

Odličan post, bookmark-ujem ga! :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
3. rujna 2014. u 23:51 delete

Potpuno prikladan i osvežavajuć post :). Ipak nije sve u kozmetici :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
4. rujna 2014. u 11:50 delete

Divne ideje, svaka čast :)

Reply
avatar
Mel
AUTHOR
4. rujna 2014. u 23:53 delete

Ja obično gledam filmove/serije, ili čistim i preslagujem komodu sa šminkom haha :D

Reply
avatar
nail crazy
AUTHOR
5. rujna 2014. u 21:42 delete

jesen je moje doba i kiša mi uopće ne smeta... ako ne pada danima pa me ubije južina ;)
koji put volim gluvarit uz kakvu seriju ili knjigu, odradit nešto što sam započela prije pola stoljeća, a ne smeta me ni prošetati po kiši :D

Reply
avatar