INSTITUT PHYTO - balzam za uklanjanje šminke oko očiju

19:11 10 Comments A+ a-

Volim mlijeka za čišćenje lica, no moram priznati da sam se nekako u zadnje vrijeme prebacila na micelarne. No, usprkos tome, uvijek moram imati barem jedno mlijeko za čišćenje. :)

Danas ću vam pisati o jednom balzamu za čišćenje šminke - moram priznati da se još nisam susrela baš sa balzamima koji su namijenjeni upravo navedenom koraku u rutini čišćenja lica.


Pakiranje meni osobno i nije nešto posebno, jednostavna bijela bočica sa zelenim čepom na "klik" (ne znam kako da vam to drugačije opišem, no vidite na slici :) ).


Na poleđini bočice nalaze se riječi Instituta Phyto o samom proizvodu - ispričavam se na malo uništenoj naljepnici, no ja proizvod koristim već 3,4 mjeseca i logično je da ne izgleda kao prvog dana. :)


Proizvod je prilično gust i iskreno, ne vidim nekakvu razliku u odnosu na mlijeka, a isprobala sam ih zbilja puno. Miris je jako lagan i ugodan, ne mogu procijeniti na što me podsjeća, no nikako nije sintetički. IP kaže da balzam ne ostavlja mastan trag, no, ne slažem se s time - ostavlja, kao i svi proizvodi ovog tipa. Meni osobno to ne smeta jer ionako poslije čišćenja šminke lice obavezno umijem nekim gelom za umivanje čime se mastan trag uklanja. Nije mi izazvao nikakve negativne reakcije poput crvenila, prištića, suzenja očiju i sl.


I da ga vidimo sad na djelu. :)
IP kaže da balzam osim obične skida i vodootpornu šminku. Za primjer sam uzela Essence i Inglot vodootporne tuševe. Essence je vodootporan, no bez problema se skida i micelarnom, dok je sa Inglotovim druga priča (pročitajte recenziju). Na lijevoj strani je Inglot, Essence na desnoj.

Nikad ne trljam oči kada skidam šminku, nego držim par sekundi natopljenu blazinicu kako bi se šminka što bolje otopila, te kako bih što manje iziritirala oči. Nakon toga blazinicom par puta prođem po očima.

Na isti način skidala sam i tuševe sa ruke.

Na srednjoj slici je jedan potez blazinicom, na zadnjoj slici dva. Tuš se još malo nazire, naročito Inglot, no nestao je bez problema i bez previše trljanja. Naravno, kad još imate maskaru i sjenila, malo je neurednije i treba malo više od dva poteza blazinicom, no mislim da shvaćate što je pjesnik htio reći.. :)
Bez problema skida i šminku sa lica i također mi se nisu pojavile nekakve negativne reakcije.


SASTOJCI 
     
Balzamom sam jako zadovoljna i drago mi je što sam se odlučila na njegovu kupnju, sigurna sam da nije posljednja. :)

Sviđa mi se što proizvod ne sadrži parabene, bojila, alkohole, fenoksietanol i ftalate.
Kupila sam ga po cijeni od 30-35 kn u Bipi. Sadrži 125 ml i potrebno ga je potrošiti unutar 6 mjeseci nakon otvaranja.

Jesam li vas zainteresirala za proizvod? Jeste li ga možda isprobali?

10 komentari

Write komentari
MajaS
AUTHOR
10. rujna 2014. u 20:47 delete

Moram priznati da prvi puta cujem za balzam za skidanje sminke i ocekivala sam da ce izgledati drugacije, ovako na izgled bi rekla da je u pitanju mlijeko za ciscenje. Iako sam i ja u zadnje vrijeme velika ljubiteljica micelarki zainteresirala si me za ovaj proizvod. Cesto koristim vodootporne maskare i bez dobrog odstranjivaca ih je stvarno tesko skinuti tako da bih mogla isprobati ovaj balzam :)

Reply
avatar
Marijana
AUTHOR
10. rujna 2014. u 23:07 delete

Zainteresirala si me, posebno zato što proizvod ne sadrži parabene!
kad stigne plaća, idem u izvidnicu

Reply
avatar
eyedetoxx
AUTHOR
11. rujna 2014. u 13:13 delete

U Bipu nekako najmanje odlazim pa nisam ni primjetila ovaj proizvod. Momentalno skidam makeup uljima i jako sam zadovoljna. Vidjetću što još imaju u ponudi.

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
11. rujna 2014. u 16:03 delete

Pa da, ustvari i je, zbilja nisam primijetila nekakvu razliku u odnosu na mlijeka.. Ja koristim vodootporne tuševe i često mi se desilo da sam počupala nekoliko trepavica, ako sredstvo nije bilo dovoljno snažno, no s ovim se ne moram brinuti da ću ostati bez njih.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
11. rujna 2014. u 16:04 delete

Nadam se da ćeš biti zadovoljna, ja sam zbilja jako zadovoljna.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
11. rujna 2014. u 16:06 delete

Ni ja ju ne posjećujem baš, ali mi je usput do faksa, a sjećam se da mi je trebalo nešto za čišćenje... Iskreno, nisam sigurna što još imaju u ponudi, jer sam baš ciljano išla pa nisam obraćala pažnju na ostale proizvode. Ali sigurno imaju još nešto.. :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
11. rujna 2014. u 18:57 delete

Nisam ni ja nikad do sada probala nešto ovog tipa, ali moram priznat da su me učinkovitost i dobar sastav skroz zaintrigirali! Ja trenutačno otkrivam dvofazne skidače i baš sam zadovoljna, ne znam zašto ih nikad prije nisam probala!

Reply
avatar
Mona Moon
AUTHOR
12. rujna 2014. u 10:42 delete

Proizvod s odličnim sastavom i ok cijenom :D Definitivno si me zaintrigirala. Moram pronjuškati što se još može pronaći od tog brenda u Bipi :D

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
14. rujna 2014. u 17:21 delete

Dvofaznima sam i ja zadovoljna, jedini koji mi zbilja ništa nije valjao bio je zeleni ALVERDE - to čudo em smrdi, em se pjeni, a o masnom tragu kojeg ostavlja ne moram ni pričati.. Njega ne kupuj.. E da...i oči su me jako pekle po njemu.. :(

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
14. rujna 2014. u 17:23 delete

Joj, kako mi je drago dok nekoga zainteresiram za neki proizvod.. :)

Reply
avatar