BLOGMAS 2016: #18 - Muke po dugoj kosi

19:05 14 Comments A+ a-

Nedjelja je dan za opuštanje, pa zašto onda i post ne bi bio takav? :) Danas vam neću pisati o njezi kose jer sam vam o tome pisala OVDJE, već o problemima koje imaju dugokose djevojke. :) Moja kosa dosegla je dužinu do pola leđa i nekad zbilja nije lako sa njom. Pisat ću o problemima sa kojima se ja susrećem, što ne mora nužno značiti da se i vi sa njima susrećete. Uglavnom, ovo su problemi koje mi redovito zadaje:
1. živcira me kad me N želi zagrliti, a pri tom mi iščupa pola kose 
 
2. uvijek sa sobom nosim češalj jer ne volim kada svaka vlas nije na svom mjestu. Ned'o Bog da ga zaboravim doma, kao da sam izgubila dio sebe..
3. ponekad mi se čini da sam dizala utege koliko me ruke bole nakon češljanja i vezanja visokog repa
4. ne volim nositi kape samo zato jer mi je kosa nakon toga naelektrizirana i leti na sve strane
5. ako imate dugu i svilenkastu kosu možete zaboraviti na kovrče jer se izravna za doslovno sat vremena
6. ako ju ne svežem prije spavanja ujutro bude sva zamršena i muku mučim s rasčešljavanjem. Ako ju svežem ujutro nema volumen ili su vidljivi tragovi gumice.
7. ljeti je problem imati raspuštenu kosu jer se lijepi za kožu
8. ljetni problem br. 2 - otvoreni prozori na automobilu tijekom vožnje i raspuštena kosa... Moram li više govoriti?
9.  ako kupim šampon i regenerator u isto vrijeme, nikada ne ih potrošim istovremeno
10. redovito se budim sa čvorićima u kosi jer se mucice iz deke jako vole družiti sa mojom kosom
11. često mi dođe da ju ošišam na najraću moguću duljinu, a kad odem kod frizera plače mi se ako odreže centimetar više nego sam zamislila

Iako me često kod kose naživciraju upravo navedene stvari, ne bih mijenjala dužinu,  a boju još manje. :) Volim ju njegovati i sviđa mi se kako trenutno izgleda. :)

Borite li se i vi sa svojom kosom? :D Jeste li se našle u kojoj tvrdnji?

14 komentari

Write komentari
18. prosinca 2016. u 19:35 delete

Moja kosa je poluduga (oko 10cm ispod ramena rekla bih, ali ne do lopatica), no meni frizeri uvijek žele naplatiti šišanje kao za dugu kosu :/ (a uvijek samo dođem odrezati vrhove za 2-3cm)
E da, slažem se s apsolutno svime - elektriziranje, nema volumena, čvorovi (a čim počešljam se naelektrizira), uz to - vlasište se brzo masti, a vrhovi suhi :/
Ali ne bih imala ni kratku kosu (ne stoji mi) ni jako dugu (još teže za održavati).
Zaboravila si 1 stvar - sušenje fenom traje 100 godina XD

Reply
avatar
18. prosinca 2016. u 21:18 delete

Uvijek sam imala dugu ili polu dugu kosu jer mi kratka ne stoji. Moja je kosa jako gusta, ravna ali ako je dobro ne isfeniram ili ispeglam, ide u širinu. U glavnom, sada sam je dosta skratila (do ramena) i stepenasto ošišala, pa mi je lako održavati. Najveći je problem ljeto, kada mi je uvijek vezana u rep.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
19. prosinca 2016. u 01:49 delete

imala sam do prije pola godine jako dugu kosu, negdje malo dužu nego ti sada i godinama sam pomalo dolazila do te duljine, njegovala je raznim uljima, išla prerijetko na šišanje i obožavala sam tu duljinu. ošišala sam skoro pola kose u 4. mjesecu ove godine jer mi je trebala promjena i nekako sam se dugo ohrabrivala na neku poludugu kosu jer se više nisam osjećala dobro sa svojom duljinom. Ali dok sam imala jako dugu kosu, sve ove strugles su mi bile jako stvarne. Nedavno sam išla opet rezati vrhove jer mi je kosa dosta gusta i sklona petljanju pa sam si htjela olkšati život pa još uvijek imam neke od ovih borbi i s manje dugom kosom. Sve u svemu, obožavala sam svoju jako dugo kosu i volim svoju sadašnju duljinu jer sam se tada, kao i sada, osjećala kao ja s tom duljinom. dođe mi nekad, kad vidim nekog s divnom, dugom kosom da svoju opet pustim, ali nekako se trenutno ne vidim s ful dugom kosom i sviđa mi se malo više eksperimentirati s duljinama i frizurama sada kad mi je kosa kraća.

Reply
avatar
Zuba
AUTHOR
19. prosinca 2016. u 11:09 delete

Sve što si napisala, poznato mi je :)

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
19. prosinca 2016. u 13:37 delete

Slazem se s velikom vecinom toga sto si napisala. Meni je kosa do pola leda i isto mrzim kad me netko cupa, sto se naelektrizira, sto moram paziti kako spavam... Ja ju jos i bojam pa tu je i izrast i ispiranje boje. Nekada mi je taaaakooo mrsko kada ju moram prati i pogotovo susiti i napraviti nesto s njom jer je prirodno valovita i popricno neposlusna. Ali svejedno ju volim i pustam ju da naraste jos duza. Moj plus je prijateljica frizerka koja ispunjava sve moje zelje i bar se oko toga ne moram brinuti.

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
19. prosinca 2016. u 21:42 delete

Jel moram onda reći koliko traje prirodnim putem? :D SUšim ju fenom samo kada sam u žurbi jer mi se brže masti kada ju feniram.. :/

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
19. prosinca 2016. u 21:43 delete

Ja bih inače baš voljela znati kako mi stoji kratka kosa i planiram se nakon vjenčanja ošišati nešto kraće. Ali sada ne bih dirala dužinu jer mi odgovara takva kakva je. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
19. prosinca 2016. u 21:45 delete

To sam i ja napravila prije neke dvije godine... :) Ajme, koje je to olakšanje bilo.. Planiram nakon vjenčanja opet malo osvježiti kosu, ali za sada neka raste.. A i odgovara mi sada ta duljina. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
19. prosinca 2016. u 21:48 delete

Joj, razumijem te za pranje.. -_- Što se tiče sušenja, umotam ju na 20 min u ručnik i pustim da se prirodno osuši, osim ako nisam u strci s vremenom. :)
Blago tebi za frizerku, ja moram tražiti novu jer mi je prošla napravila kaos kod šišanja.. :(

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
19. prosinca 2016. u 22:40 delete

Skoro u svemu sam se našla, moja je poluduga, ali jako gusta i živa, toliko borbe s njom, pogotovo nakon pranja, ne mogu je ukrotiti. A da ne govorim koliko puta sam je stanjivala, ali se frizerke uvijek čude koliko je imam. Moram ću nešto napraviti s njom ili ce mi prekriti lice haha. Što se tiče sušenja, nakon 10 min odustanem i onda još ujutro osjetim da je mokra. Muke, ali nikad se ne odvažim napraviti neku veliku promjenu na njoj.

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
19. prosinca 2016. u 22:53 delete

Ne vezano za post ali ja moram reagirati na ovo...pa draga a kada je sretan datum ako se smije znati? Obozavam vjencanja i uvijek sam sretna kada vidim da je netko u tim slatkim pripremama :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
19. prosinca 2016. u 23:46 delete

23.9. sljedeće godine.. ^_^ Mislim da nam je i vrijeme nakon 8 godina.. :D Pa nek kosica raste za lijepu nisku punđicu.. :)

Reply
avatar
MajaS
AUTHOR
20. prosinca 2016. u 13:27 delete

Cestitam, bas mi je drago :) I uopce ne sumnjam da ces zablistati taj dan i sa frizurom i make up-om ;)

Reply
avatar