SAN noćna hranjiva krema za lice

12:18 12 Comments A+ a-

Prije gotovo dva mjeseca predstavila sam vam SAN prirodnu kozmetiku iz Čakovca. Ako još niste vidjeli post ili se želite podsjetiti: KLIK.


Onda sam i započela s testiranjem njihove noćne, dnevne i dječje kremice. Nakon dva mjeseca donosim vam dojmove kako su one djelovale na mojoj koži. Prvo ću vam predstaviti noćnu kremu.


Prije nego krenem sa recenzijom par riječi o mojoj koži. Ako me redovito pratite, onda dobro znate da je moja koža mješovita, ali osjetljiva i sklona nepravilnostima. Na svaki sastojak koji mojoj koži ne odgovara, ona u većini slučajeva na žalost reagira sa potkožnim prištevima. :(


Prvo par riječi o ambalaži. Krema se nalazi u slatkoj kartonskoj kutiji plave boje sa prepoznatljivim logom SAN prirodne kozmetike. Na svakoj strani kutije nalaze se korisne informacije - od sastojaka, nanošenja, pa do zanimljivosti.


Sama kremica nalazi se u jednostavnoj bijeloj kutijici od kvalitetne plastike. Jedini detalj na kutiji je naljepnica sa logom. Baš je jednostavna i pomalo retro, što mi se jako sviđa. :) 


Još jedna stvar koja mi se jako sviđa kod ambalaže je ovaj zaštitni poklopac. :)


Krenimo sad na samu kremicu. Kao što vidite, svijetlo bež je boje, ili kako ju ja volim zvati, vuneno bijele. :) Dosta je gusta, no jako se lijepo razmazuje. Ako imate mješovitu kožu kao ja, dovoljna je mala količina kreme za cijelo lice, kao na slici ispod. Ima jako nježan i ugodan miris koji me malo podsjeća na Biobazin Harmony losion.

Ako malo pogledate sastojke, primijetit ćete da sadrži bademovo, maslinovo i ulje pšeničnih klica, te shea i kakao maslac.
Ulje pšeničnih klica štiti stanice kože od oštećenja, smanjuje nastanak bora, dubinski hrani i regenerira kožu, koristi se u njezi upalnih kožnih bolesti.
Maslinovo ulje se osim u prehrani još od davnina koristi za njegu kože, kose i noktiju. Hidratizira kožu i daje joj lijepi sjaj. Može se koristiti u maskama, pilinzima ili se direktno nanijeti na kožu.
Bademovo ulje prirodni je ovlaživač, poboljšava i osvježava ten.
Shea maslac štiti kožu od vanjskih utjecaja, daje joj vlažnost i mekoću. Pogodan je za sve tipove kože, a naročito za suhu. Koristi se u tretiranju opekotina od sunca, pelenskog osipa, dermatitisa, seboreje, strija...
Kakao maslac omekšava suhu kožu, preporuča se u prevenciji nastanka strija. Koristi se i u prevenciji iritacija i svrbeža kože.


 Iako je krema jako bogata i masna, brzo se upije. Moja masna T - zoni naravno ostane i dalje malo masnjikava. Kad sam počela koristiti ovu kremu imala sam dosta problema sa licem jer je zadnjih nekoliko mjeseci za mene predstavljalo prilično stresno razdoblje. Moram priznati da sam se malo zabrinula kad sam vidjela da krema sadrži lanolin, koji nije baš pogodan za masnu i mješovitu kožu. Nikada nisam ni isprobala neki proizvod sa lanolinom upravo iz tog razloga. Ali, kako se nisam sama uvjerila u to da nije dobar za moju kožu, odlučila sam kremi dati priliku. I drago mi je što jesam. Jako.
Ujutro je koža nevjerojatno mekana i nježna na dodir. Kroz cijelu godinu mi je dio oko nosa suh, a česti su i periodi kada se i malo ljušti. Ova krema je riješila taj problem. Nije mi izazvala nikakve nepravilnosti, a i stanje na licu mi se popravilo. Istina, i stres se malo smanjio, ali primjetila sam poboljšanje već nakon neka dva, tri tjedna korištenja, a u to vrijeme stres je bio na visokoj razini.



Po ovim vrućinama krema mi je malo prebogata, pa sam njeno korištenje svela na svaki treći dan, odnosno večer. Pokazala se odličnom i jedva čekam malo hladnije vrijeme da ju mogu opet vratiti u svoju svakodnevnu rutinu njege kože.

Krema inače dolazi u pakiranju od 50 ml, po cijeni od 45 kn. Rok trajanja je 12 mjeseci od datuma proizvodnje. Nije testirana na životinjama, ne sadrži parabene, bojila, silikone, alkohol, umjetne mirise ni umjetne konzervanse.

SAN prirodnu kozmetiku možete pratiti putem Facebook stranice ili web stranice
Ako ste zainteresirani za njihove proizvode, možete ih naručiti preko njihovog web shopa, a od ovog ljeta njihovi se proizvodi mogu kupiti i u mnogim ljekarnama. Provjerite je li i vaša među njima. :)

Jeste li probali neki od SAN prirodna kozmetika proizvoda?

* Iako je ovo PR proizvod, moje mišljenje je iskreno i dojmovi su napisani na temelju mog osobnog iskustva sa ovim proizvodom.

12 komentari

Write komentari
Pixie Padlock
AUTHOR
21. srpnja 2014. u 13:55 delete

Ima lepo pakovanje ali ima dve-tri stvari u sastavu koje mi se ne dopadaju :) Čini mi se okej :D Isto mi se ljušti deo kod nosa :c

Reply
avatar
Lil'Mee
AUTHOR
21. srpnja 2014. u 16:07 delete

Apsolutno se slažem s tvojom recenzijom. Ono što me iznenadilo i oduševilo - u razdoblju kad sam koristila dnevnu i noćnu kremicu SAN prirodne kozmetike povukli su mi se svi prištići, a novi nisu nastajali. Totalni respect za kremice! :) I moje su sad na čekanju jer su mi malo prejake za vrućine, najesen im se vraćam <3

Reply
avatar
eyedetoxx
AUTHOR
21. srpnja 2014. u 17:01 delete

Drago mi je da si zadovoljna :)Jako sam se iznenadila da ova krema odgovara tvojoj mješovitoj koži jer je zista bogata i teška. Iskreno, moja je također mješovita i ne bih se usudila koristiti radi sastojaka kao što su maslinovo ulje koje je teško upijajuće i ne koristi se kod mješovite kože, zatim bademovo ulje, shea i kakao maslac koji su potencijalno dosta komedogeni. Uglavnom, ja bih ovo dala eventualno baki sa jako suhom i zrelom kožom. I čemu petrolatum? Njemu nije mjesto u prirodnoj kozmetici. I neka me netko ispravi ali gdje su tu u sastavu eterična ulja koja navodi proizvođač u opisu kreme?

Reply
avatar
Anonimno
AUTHOR
22. srpnja 2014. u 12:10 delete

i sama imam masnu kožu :) ali od ove kreme mi se ne masti dodatno sutradan i ne stvara mi takve probleme, kao što si i ti rekla :)
ali da, za ovo razdoblje je jednostavno teška za korištenje, bolje možda pričekati hladnije vrijeme, ili ju nanositi jako malo :)
ja sam počela njihovu dnevnu koristiti po noći, jer ima stvarno lijepi, svjež miris <3

Reply
avatar
23. srpnja 2014. u 23:10 delete

Zvuči odlično, a sastav mi se jako sviđa!

Reply
avatar
Roseybelle
AUTHOR
24. srpnja 2014. u 21:18 delete

Meni je isto malo prebogata sad za ljeto, a po zimi će biti super :) jako mi se sviđa sastav iako su ga kod mene na blogu komentirali kao loš, no ne znam, ja bolji sastav nisam vidjela dugo vremena :D

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
6. kolovoza 2014. u 16:52 delete

Pretpostavljam da su to lanolin i petrolatum.. :) Joj, mene taj nos zeza kroz sva godišnja doba.. :( Sve u svemu, kremica je inače zbilja ok. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
6. kolovoza 2014. u 16:54 delete

E, tako i kod mene, baš mi se popravilo stanje na licu.. :) Baby kremicu sada koristim npr kod depilacije i sl., dnevnu sam ostavila za hladnije dane jer mi se sada topi s lica, ali noćnu sam ostavila.. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
6. kolovoza 2014. u 17:10 delete

Slažem se za petrolatum, ali, ako uzmemo u obzir koliko drugih štetnih sastojaka nanosimo na sebe i u sebe, a da toga nismo nekad ni svjesni.. :( Mene nisu toliko zabrinula ulja i maslaci koliko lanolin, ali eto, na svu sreću sve je ok. Drago mi je što sam kremi dala priliku. :) Kad već imam osjetljiviju kožu, drago mi je barem da već za dva, tri dana vidim da mi nešto ne odgovara, a kad krećem nešto novo isprobavati, nikad ne kombiniram sa drugim proizvodima, baš iz razloga da vidim kako će lice reagirati. Iako, svjesna sam da se može dogoditi da mi možda neki proizvod sam neće izazvati neku lošu reakciju, ali se to može dogoditi u kombinaciji s nekim drugim proizvodom. Na sreću, to se još nije dogodilo, nadam se da ni neće.
Pa navedeni su svi sastojci koje proizvođač navodi.. :/

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
6. kolovoza 2014. u 17:12 delete

Da, dnevna ima baš lijepi miris. Noćna je malo teža za nos.. :) Bilo bi super kad bi u ponudu uveli neki lagani serum. :)

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
6. kolovoza 2014. u 17:13 delete

Kremice su stvarno super.. :) I sastav je dobar, još da nema petrolatuma, bio bi još bolji.. :D

Reply
avatar
Art of Beauty
AUTHOR
6. kolovoza 2014. u 17:17 delete

U sastavu jedino petrolatum smeta, i lanolin ako je netko osjetljiv na njega.. S obzirom na to kakva sve s*anja svakodnevno stvaljamo na sebe, ova dva, tri sastojka su mala beba prema tome.. :(

Reply
avatar