BLOGMAS 2016: #9 - Essence Camouflage 2in1 tekući puder i korektor

14:46 4 Comments A+ a-

Essence je u ponudu uvrstio nekoliko novih proizvoda za lice, a među njima se nalazi i 2u1 tekući puder i korektor koji bi trebao prekriti sve nepravilnosti na licu te osigurati mat finiš bez efekta maske.
 Puder se nalazi u mekanoj tubici i sadrži 30 ml. Moj je u nijansi 10 - ivory beige, najsvijetlijoj od tri postojeće nijanse. Ovim putem moram pohvaliti Essence zbog izbora nijansi, napokon su uveli nijanse za vrlo svijetlopute djevojke koji nisu izrazito žutog/narančastog podtona. To je ujedno i razlog zbog kojeg sam izbjegavala njihove pudere, no ovaj put smo i mi duhići došli na svoje. :)
Puder je srednje gustoće i preporučam vam da radite dio po dio lica jer se dosta brzo suši. Najboljim mi se pokazalo apliciranje prstima ili kistom sa jako gustim i zbijenim dlačicama. Ima nježan, osvježavajuć miris koji dosta brzo ishlapi sa lica. 
 
Ima srednju prekrivnu moć, može se nadograditi no s drugim slojem počne djelovati malo cakey na licu što ne želimo. Stavite tanji sloj pudera i korektor prema potrebi, bolje će izgledati. Još jedna stvar, kod ovog pudera pokazalo mi se boljim stavljanje korektora prije nanošenja pudera jer sam u suprotnom primijetila da apliciranjem korektora skidam puder. Znam da zvuči pomalo čudno, no mislim da je dobro to napisati. Na fotografijama ispod možete vidjeti prekrivnu moć pudera - prekrio je crvenilo, ujednačio ten, no za one veće nepravilnosti morat ćete dodati i malo korektora. Na trećoj fotografiji imam puder i korektor pa možete vidjeti kako sve zajedno izgleda.
 
Na fotografiji ispod možete vidjeti kako puder izgleda nakon 10 sati nošenja. Slikano je oko pola 5  popodne pa je osvijetljenje dosta loše, no neće mi zamjeriti. :) Kada su fotografije snimljene bio je 10. mjesec, oko 15 stupnjeva i vrlo vjetrovito. Nisam dodatno matirala lice jer me zanimalo kako će se puder ponašati nakon cijelog radnog dana. Možete vidjeti da sam se zasjajila na području nosa i brade, no ništa što se ne može riješiti sa papirićama za blotanje. Ne čelu se malo nakupio u borama i skinuo se s područja oko nosa, a na bradi oko prištića postao cakey. S obzirom da se radi o puderu nižeg drogerijskog cjenovnog ranga, bez pudera za matiranje ja sam zadovoljna kako se drži nakon 10 sati. 
 Moj konačni dojam?
Puder se s mojom normalnom kožom dobro slaže, no mislim da masnokošcima ne bi odgovarao i brzo bi im probio sjaj. S druge strane, ne znam kako bi se ponašao kod osoba sa izrazito suhom kožom jer sam primijetila da se zna uloviti za suhe dijelove ako prije dobro ne pripremim kožu. Nema visoku prekrivnu moć kako je navedeno, već srednju. Nije mi izazvao nikakve nepravilnosti. Kako biste izbijanje sjaja što dulje držali pod kontrolom i izbjegli stvaranje cakey efekta oko nepravilnosti, svakako nanesite i puder u kamenu/prahu. Izbor nijansi moram pohvaliti jer je u drogerijama zbilja teško naći svijetle nijanse pudera, a da pritom nisu izrazito žute ili čak narančaste.
Smatram da je ovo vrlo dobar puder za svijetlopute djevojke sa normalnom/mješovitom kožom, no kao što sam rekla, djevojkama sa masnom ili suhom kožom ga ne bih preporučila. Ukoliko ste se pronašle u opisu, isprobajte puder, za 33 kn mislim da nećete požaliti jer je zbilja dobar svakodnevni puder. :)

Jeste li isprobale ovaj puder? Imate li i vi problema sa pronalaženjem odgovarajuće nijanse pudera?

*PR proizvod - iako je ovo PR proizvod, zadržavam pravo na iskreno mišljenje te je recenzija napisana isključivo na temelju osobnog iskustva sa proizvodom

4 komentari

Write komentari
MajaS
AUTHOR
9. prosinca 2016. u 16:48 delete

Nisam ga isprobala a ni necu, niti me privlaci a i sigurna sam da mi ne bi odgovarao tako da preskacem. Kad je puder u pitanju onda sam vrlo zahtjevna i probirljiva :)

Reply
avatar
9. prosinca 2016. u 21:07 delete

Nisam ga probala i hvala ti na ovoj recenziji-sada sam sigurna da ga neću kupiti. Na fotkama sam prvo primijetila kako se uvukao u borice na čelu. Mislim da ima puno kvalitetnijih drogerijskih pudera.

Reply
avatar
Aneta
AUTHOR
10. prosinca 2016. u 22:31 delete

Imam ga i bas u toj nijansi. Danas sam ga baš nosila. Imala sam ga od 09:30 ujutro do 20:30h navecer. Doduse,ja sam stavila i puder u kamenu i fiksator ali puder se dobro drzao. Jedino kod nosa bas i ne(zbug puhanja nosa) -.- ali zadovoljna sam. Njega cesto nosim na dnevnoj bazi.
I da napomenem- imam normalnu kozu lica sklonu nastanku akni na bradi i uvijek koristim korektor. Nekad stavim prije pudera, nekad nakon. Ali da.. s ovim puderom korektor bas mora prije..
Sta ja znam.. meni je puder dobar. A povoljan je. Uvijek si ga mogu priuštiti. S obzirom da sam nezaposlena.. to mi je bitno..

Reply
avatar
Katarina
AUTHOR
18. prosinca 2016. u 12:43 delete

Baš sam skeptična kada su njihovi puderi u pitanju, ali ovaj mi se baš dopada. Moraću da ga probam. :)

Reply
avatar