Proizvodi koji su me razočarali #2

18:10 21 Comments A+ a-

Nakupilo se nekoliko proizvoda koji me nisu baš oduševili, pa je vrijeme da vam natipkam post o njima i kažem dvije, tri o svakom od njih.


Sigurna sam da ste o Weledinom deziću* s citrusima već čitali. Na žalost, ni meni se ne sviđa. Miris sam po sebi i nije loš, miriši baš po citrusima, no kad dođe u doticaj s kožom druga priča... Ja zbilja nemam problema sa znojenjem, no ovaj dezić mi nije izdržao ni najobičnije sjedenje.. :( Mislim da vam više ništa ne moram govoriti..Trenutno ga koristim kao osvježivač prostora.

O Nuxe-ovom balzamu za usne* čitala sam većinom samo hvalospjeve. Miris mu je zbilja ugodan, blag, no meni uopće ne njeguje usne. Nakon što sklizne s usana imam osjećaj da su mi još više isušene.. Baš mi je žao jer sam od ovog proizvoda zbilja mnogo očekivala. :(


Ako ste čitali post sa dekorativnim favoritima za 2014. godinu, možda se sjećate da sam tamo spomenula Catriceov eyeliner.. Čak mi je i bio bolji od Essenceovog. Tako je i bilo prvih mjesec dana. Mom oduševljenju nije bilo kraja, sve dok jednog dana zajedno sa kistićem nisam izvukla van pola proizvoda koji se sasušio. Osim toga, kistić se cijeli izdeformirao i nema šanse da njime uspijem povući normalnu liniju. Prala sam ga, odrezala dlačice koje strše, no i dalje se dešaval ista stvar. Kistić možete vidjeti niže.Ne znam da li sam baš naletjela na ovakav primjerak ili su svi ovakvi, no ovaj tuš definitvno više ne kupujem.

Nedavno sam kupila novu maskaru - Look by BIPA za volumen. Ima onu klasičnu četkicu i trepavice budu zbilja lijepe. Zašto se onda nalazi u ovoj hrpici? Jer sam nakon nje poput pandice. :) Pošto sam "na terenu" barem 8 sati dnevno, očekujem da mi maskara izdrži tako dugo dok ju sama ne skinem. Ova maskara se ne trusi, ali kao da se malo otopi s vremenom pa mi ispod donjih trepavica obavezno bude crno. Maskara sama po sebi zbilja nije loša, no zbog trajnosti od mene nema prolaznu ocjenu.



Kistić Catrice eyelinera

Posljednji proizvod ne nalazi se na zajedničkoj fotografiji, no moram ga spomenuti. Radi se o Manhattan Easy match make up puderu. Nijansa je presavršena - još nisam imala puder koji mi tako super pristaje nijansom u zimskim mjesecima. No, tu negdje i prestaje moje oduševljenje. Prekrivanje mu nije jača strana, ok, lijepo ujednači ten, ali najveći problem je što nakon 2,3 sata nošenja moja koža izgleda jako dehidrirano. A to zbilja ne izgleda lijepo. :( Uskoro ide i opširnija recenzija o njemu, jednostavno vam moram natipkati par riječi više o njemu i pokazati vam kako izgleda na licu.


Toliko od mene o proizvodima koji su me razočarali. Jeste li probali neki od ovih proizvoda? Koji su vas proizvodi razočarali u posljednje vrijeme?

*PR proizvodi

Njega lica - zima

14:33 8 Comments A+ a-

Još vam nikada nisam tipkala postove o njezi lica, kose, noktiju i sl. pa sam odlučila to promijeniti. Logično je da se s godišnjim dobima malo promijeni i postava proizvoda za njegu pa ću vjerojatno ljeti opet natipkati ovakav post da vidimo u čemu se razlikuje njega lica u odnosu na onu zimi.


Par riječi o mojoj koži lica:
- cijeli život sam imala mješovitu do masnu kožu, no krajem jeseni moja je koža postala hirovita te se mijenjala doslovno iz dana u dan - malo je bila masna, sljedećeg dana je bila suha, da bi na kraju i ostala takva
- koža mi je dosta osjetljiva, pa na sastojke koji joj ne odgovaraju reagira najčešće sa komedonima. Otprilike već znam što bi mi moglo smetati pa te proizvode izbjegavam - npr. iako sam imala mješovitu/ masnu kožu, proizvodi namijenjeni upravo takvoj koži mi nisu odgovarali jer je koža opet s druge strane bila  osjetljiva, pa sam najčešće koristila nježne umivalice i neke lagane kremice
- ne volim lice silovati sa hrpom proizvoda, iskreno, ne vidim smisao korištenja 10 različitih kremica na licu odjednom, no to je samo moje mišljenje
- isto tako, uvijek jednu kremu koristim barem tri mjeseca - to je dovoljno vremena da jako dobro istestiram neki proizvod, vidim kako se slaže sa mojim licem, a opet, moje lice ne doživljava novi šok zbog prilagodbe (koja za posljedicu može imati dobru, ali i lošu reakciju) na novi proizvod 
- ako vidim da mi neki od proizvoda ne odgovara, ne dajem mu nakon toga još prilika, nego ga proslijedim dalje, a ako je zbilja jako loš ide u smeće

Većinu proizvoda koje vidite na prvoj slici koristim svakodnevno i trenutno nemam potrebe mijenjati svoju rutinu. Neke proizvode koristim po prvi puta, dok su drugi stalni stanovnici moje kupaonice. :)

 

ČIŠĆENJE  

Za čišćenje lica trenutno koristim Marilou BIO mlijeko za čišćenje ili Caudalie micelarnu vodu*. Koristim ih ovisno o tome koji mi se prvi nađe pod rukom. :) Oba proizvoda jako dobro skidaju šminku, no malu prednost bih ipak dala Marilou BIO mlijeku jer njime lakše odstranim vodootporni make up s očiju.
Nakon što skinem šminku lice obavezno umivam jednom od tri umivalice koje rotiram (Biobaza, Balea ili roza Nivea), a trenutno koristim rozu Niveinu pjenicu namijenjenu suhoj koži. Nije agresivna za oči pa njome bez problema malo prođem i preko trepavica kako bih bila sigurna da je sav make up skinut.


HIDRATACIJA - NOĆ

Nakon čišćenja koži treba malo vlage i hidratacije. Pošto je moja koža trenutno suha koristim sljedeća tri proizvoda: prvo nanosim 3 kapi Nikelovog ulja divlje ruže* i pustim da se malo upije. S okoloočnim područjem nemam nekih problema što se tiče suhoće, pa mi je Alba Botanica gel* dovoljno hidratantan i zasada sam zadovoljna njime, no moram ga testirati još neko vrijeme, pa ću vam natipkati i njegovu recenziju. Na kraju nanosim Nikel kremu od ruže* koja me spašavala ove zime.

Za recenziju Nikel kreme i ulja kliknite OVDJE.


HIDRATACIJA - DAN

Ujutro se umivam samo hladnom vodom, a rijetko koristim umivalicu. Preko dana volim i dalje koristiti laganije kreme jer mi se neda čekati sat vremena da mi se krema upije. Eucerin Aquaporin Active* kremica je jedno malo čudo jer je jako lagana, a dovoljno hidratantna. Kad je bilo zbilja hladno koža mi je bila u najgorem stanju pa mi je bila malo prelagana, odnosno, nedovoljno hidratantna, ali sada ju opet mogu normalno nastaviti koristiti.
Što sam koristila kada mi nije bila dovoljno hidratantna? Dodala sam 1-2 kapi Nikelovog ulja.. :) Dobro je funkcioniralo, samo mi je žao što to nisam prije pokušala..


 

PROIZVODI KOJE POVREMENO KORISTIM

Nekoliko proizvoda koristim povremeno - što zbog zaboravljivosti, što zbog toga jer nema potrebe za njima svaki dan.
Kupila sam nedavno Balein tonik za suhu i osjetljivu kožu iz znatiželje - iskreno, ja ne vidim neku razliku sa i bez njega. Možda da ga svakodnevno počnem koristiti i bi, ali jednostavno zaboravim na njega.
Avene Cleanance K me spašava kada primijetim da bi mi lice moglo postati grozno - ova kremica i ja se već zbilja dugo družimo i hvala onome tko ju je izmiksao. Ostala sam bez full size pakiranja pa je prilika da iskoristim testeriće.
Jednom tjedno, obično nedjeljom kada je pamper time, koristim maske za lice. Najdraže su mi Schaebens, mislim da sam ih sve isprobala. Kao i svi brendovi, ima 2,3 fail maske, ali su zato ostale odlične. Još su k tome jeftine, a i Mulluer ih često stavi na akciju pa ih možete uloviti po svega 4 kn. :)

Ovo je bila moja rutina njege lica. Kao što sam rekla, zadovoljna sam trenutnom postavom i za sada ju nemam potrebe mijenjati. Nastojim koristiti što manje proizvoda, ali želim da svi dobro ispunjavaju svoju funkciju. Možete primijetiti da na slici nema pilinga - trenutno ga ne koristim. Umjesto njega koristim ili masku ili Mullerovu četkicu za lice koja jako dobro odstrani stare stanice kože i lice bude baš mekano nakon toga. Meni četkica nije pregruba i koristim ju najviše 2x tjedno.

Kako izgleda vaša njega lica, koje proizvode koristite?  Koji su vam najdraži proizvodi za njegu lica?

*PR proizvodi

NIKEL - Hranjiva krema s ružom i Ulje divlje ruže

18:13 4 Comments A+ a-

Ova dva proizvoda koristim posljednja tri mjeseca i postali su dio moje svakodnevne njege lica. S obzirom da sam ih zbilja dobro istestirala mislim da je vrijeme da dobe svoje mjesto na blogu. :)

Prvo par riječi o mojoj koži. Oduvijek sam bila masnokožac, osim zimi, kada je moje lice bilo mješovito. Ne znam što se desilo krajem jeseni, no lice mi je postalo hirovito, jedan dan je bilo užasno masno, sljedećeg je dana  već bilo suho... Na kraju se to smirilo, a moje lice postalo je nakon mnogo godina suho. Više mi nisu odgovarale lagane kremice koje sam ranije koristila, pa sam morala pronaći nešto što će odgovarati suhoj koži. Iskreno, ne znam koji je uzrok te promjene, vjerojatno kombinacija hladnog vremena, vjetra i užasno tvrde zagrebačke vode. No opet, prijašnjih godina koža mi nije bila u takvom stanju. Neću vam više duljiti, da vidimo kakvi su proizvodi. :)



Što Nikel kaže o proizvodima?


Svi Nikel proizvodi inače dolaze u kartonskim kutijicama, a kremice sa zaštitnom folijom ispod poklopca. Što se tiče ulja, moram priznati sa sam totalni "sucker" na ovakva ljekarnička pakiranja.. :)

 
NIKEL HRANJIVA KREMA S RUŽOM
  • štiti, hrani i vlaži kožu
  • obnavlja površinski zaštitni sloj kože
  • nadoknađuje vlagu i sprječava njen gubitak
  • uklanja neugodnu zategnutost, umiruje kožu
  • djeluje protiv bora
Kremica ima jako blag i ugodan miris. Kad je tubica puna krema dosta teško izlazi, no što je kreme manje, lakše izlazi. Kad se istisne krema djeluje dosta tvrdo i nerazmazivo, no potrebno ju je prije nanošenja na lice malo zagrijati među prstima i onda se zbilja lijepo razmazuje.
Dosta je masna pa preporučam da ju koristite kao noćnu. Količinu koju nanosim možete vidjeti na posljednjoj slici. Ujutro se probudim sa mekanom i nahranjenom kožom, bez zatezanja i svrbeža.
Na početku sam bila malo skeptična jer jednostavno nisam bila naviknuta na ovako bogate kreme, a ono čega sam se najviše bojala je bila pojava komedona. Pokazalo se da moje lice jako voli ovu kremicu. :)

Sastojci: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Lanolin, Cera alba, Theobroma Cacao Butter, Rosa Damascena Flower Water, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Hexylene Glycol, Cholesterol, Benzyl Alcohol, Tocopherol, Sodium Stearoyl Glutamate, Fructose, Glucose, Dehydroacetic Acid, Alanine, Glutamic acid, Aspartic acid, Hexyl Nicotinate (form of Vit.3), Parfum, Sucrose, Urea, Dextrin, Geraniol, Hidroxyisohexyl-3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Citronellol, Linalool, Citral

Ne znam kako bi ova krema odgovarala masnokošcima, no mislim da će suhokošci biti jako zadovoljni njome. :)
Cijena joj je oko 135 kn za 50 ml.


ULJE DIVLJE RUŽE
  • djeluje protiv bora, pomlađuje
  • obnavlja površinski zaštitni sloj
  • čuva vlagu, umiruje
Već sam vam napisala da obožavam te smećkaste, staklene bočice.. :) Šteta što nema kapaljke (ne pipete, molim lijepo -_-), jer bi nanošenje na lice bilo puno jednostavnije i urednije. Miris je kao i kod kreme nježan i ugodan. Ono što ćete svi primijetiti kod sastojaka je da ovo nije samo ružino ulje, nego su unutra i avokado, jojoba, pšenične klice... Ružino ulje čak nije ni na prvom mjestu.
Ulje sam na početku nanosila svaki drugi, treći dan  kako bih vidjela hoće li mi izazvati nered na licu. Pokazalo se da neće biti problema pa sam ulje uvela u svakodnevnu njegu, prije kremice od ruže.
Za cijelo lice potrebne su mi 3 kapi ulja: po jedna na svaki obraz, te jedna za čelo i bradu. Ulje se upija brže nego krema.

Sastojci: Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Tocopherol, Parfum, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Geraniol, Hydroxyisohexyl-3-Cyclphexene Carboxaldehyde, Citronellol, Linalool, Citral

Cijena je oko 100 kn za 50 ml.


Da zaključimo: kao novopečenom suhokošcu, ovi su mi se proizvodi pokazali odličnima za njegu lica. Pošto su prilično masni koristim ih samo kao noćnu njegu, a ujutro se budim za mekanom i nahranjenom kožom. Nakon čišćenja lica nanosim ulje, pričekam da se malo upije i nakon toga nanesem kremu. Zadovoljna sam ovim proizvodima i ako ću i sljedeće zime biti suhokožac - znam čime ću se boriti protiv zatezanja. :) Moram napomenuti kako prvih mjesec dana nisam baš nekako bila oduševljena proizvodima, činilo mi se da su premasni, ali da nisu dovoljno hidratantni. No, očito se moje lice moralo samo malo priviknuti na njih. :)

Jeste li koristili ove proizvode? Koji su vam najdraži Nikel proizvodi?