BLOGMAS 2015: #8 - Njega kose

22:48 5 Comments A+ a-

Ja sam jedna od onih osoba kojoj svaka vlas mora biti na svom mjestu i u stanju sam dobiti živčani slom ako nije tako... :D Neću vam ni pričati o mojoj reakciji ako frizer nešto zezne (čitaj - odreže 1 cm više nego je rečeno), bilo je zbog toga više puta i suza... :) No, danas sam malo pametnija i svjesna sam da kosa naraste pa ne dramim više toliko oko toga. :)

Od kako znam za sebe imam dugu kosu, najkraće što sam bila ošišana bilo je prošle godine na duži bob i mogu vam reći da sam se baš super osjećala. Sada sam opet u fazi puštanja.
Na fotkama ste mogli primijetiti moju boju kose - prirodno sam riđokosa, nikad u životu nisam, i ne namjeravam, bojati kosu jer ju volim baš takvu kakva je i znam da me čini posebnom... :)


Jako rijetko koristim peglu ili figaro za kosu, ne opterećujem ju hrpom proizvoda i kosa mi nije ni malo oštećena. Dosta je svilenkasta, tako da o kovrčama mogu samo sanjati jer izdrže cijelih pola sata, a nakon toga kosa se sama od sebe počne ravnati. U prosjeku se šišam 1-2 godišnje (više jednom, nego dvaput), a kosu perem 2-3 puta tjedno. Ono što mi predstvalja problem je osjetljivo vlasište, pa nemam tu sreću da mi većina šampona odgovara. Zapravo, većina njih mi iritira vlasište i često već nakon prvog pranja mogu vidjeti da li mi šampon smeta - vlasište me počne jako svrbjeti i tjeme se na nekim djelovima počne perutati.

No, zato ne eksperimentiram često, nego se rađe držim par provjerenih proizvoda. O kojim je proizvodima točno riječ - pročitajte u nastavku...


Krenimo prvo s proizvodima za pranje kose:
Wella Repair šampon je ugodno iznenađenje - odlično opere kosu, kosa bude mekana nakon pranja, ima divan miris. Sadži SLS pa mi i on nakon nekog vremena počne iritirati vlasište, no u usporebi s ostalim šamponima, to je zanemarivo. Očito sadrži sastojke koji su manje agresivni u odnosu na ostale proizvode.
Zato je u kupaonici uvijek Babylove šampon za klince koji spašava i popravlja situaciju. Obožavam ovaj šampon - ima jako nježan miris, kosa bude nevjerojatno mekana, ne sadrži SLS. Pošto je šampon dosta nježan, s njime mi se kosa mrvicu brže zamasti.


Od regeneratora mi se jako svidio Alba Botanica regenerator, ovo mi je druga bočica i baš mi je žao što su ga povukli iz Dm-a... :( Je nešto skuplji (imala sam sreću pa sam prvi dobila, a drugi kupila po jako povoljnoj cijeni zato jer izlazi iz asortimana), ali je zbilja vrijedan svake kune - sporo se troši pošto je potrebna mala količina, a kosa se jako lako rasčešljava.  Našao se tu i jedan mrvicu skuplji proizvod (barem za moj studentski džeparac) koji sam dobila ove godine na Beauty blog dayu. Radi se o Matrix Biolage Fiberstrong kremi za jačanje kose. Ja ju nanosim nakon pranja, na ručnikom osušenu kosu umjesto regeneratora. Znate onaj miris dok vam frizerka stavi nešto na kosu i osuši ju fenom, a kosa vam nakon toga miriši do idućeg pranja? E, upravo takav je i ovaj proizvod... :) Osim toga, omogućuje lakše rasčešljavanje kose i navodno jača vašu kosu... Ovaj proizvod ću definitivno ponovno kupiti - meni odlično funkcionira na kosi, a osim toga, jako se sporo troši. Koristim ga od 3. mjeseca, a još nisam ni do polovice došla. No, više o ovom proizvodu u nekom od idućih postova.


I za kraj, tu su još dva proizvoda koja povremeno koristim, prije ili nakon pranja, ovisno o tome što mi je potrebno. Olivalovo ulje od čička nanosim prije pranja. Stavljam ga na tjeme kada osjetim da je isušeno, a osim toga, čičkovo ulje dobro je protiv ispadanja kose. Primijetila sam da recimo prilikom pranja, kada ga koristim, u kadi bude manje kose, mislim da se radi o tome da ulje nekako omekša kosu i da se manje zapetlja prilikom pranja, pa je zato i manje kose.
Afroditin 10 u 1 serum imam nekih mjesec dana i mogu vam reći da mi se proizvod jako svidio. Njega nanosim nakon pranja i kada feniram kosu. Primijetila sam da mi vrhovi nakon feniranja budu nekako suhi, a s ovim serumom je kosa baš lijepa, sjajna i zaglađena. Ne masti mi dodatno kosu. Miris ovog seruma je božanstven, dugo se zadržava u kosi, a mene iskreno podsjeća na neki skupi parfem. :) Uskoro će biti više riječi o njemu.


Proizvode poput šampona za suho pranje, laka i sličnih proizvoda zbilja jako rijetko koristim, pa mi nije imalo smisla dodatno zatrpavati post njima. Možda nekom drugom prilikom. :)

Za kraj bih samo rekla da nisam nikakav stričnjak što se tiče proizvoda za kosu i koristim ono što meni odgovara, ne mora značiti da će i vama ti proizvodi biti odlični. :)
A sad mi recite koji su vama najdraži proizvodi za njegu kose?

BLOGMAS postovi:
#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7

5 komentari

Write komentari
Šminkolina
AUTHOR
8. prosinca 2015. u 23:00 delete

Kao prvo, ljubomorna sam na tvoju đinđer kosu i pjegice, meni je to preslatko *.*
Nakon dvije godine, prije koji tjedan opet sam kupila Babylove šampon i isto kao tebi brže mi se zamasti kosa, točnije meni je već drugi dan masna, i obavezno moram ricinusovo ulje prije stavit jer inače masnoću ne mogu oprat s kose :S

Reply
avatar
Tina
AUTHOR
9. prosinca 2015. u 15:54 delete

meni je babylove očajan sampon jer je meni i ostalim ukućanima mrsio kosu. wellu sam imala i odlična mi je bila. ulja od olivala i afrodite imam i ja ali ih ne stavljam više prije pranja jer mi se kosa počela mastiti a kad imam ulje prije pranja onda još teže operem kosu i tada je perem i do 2-3 puta, ovako samo jednom. primjetila sam da mi afroditino ulje najbolje odgovara nakon pranja kose

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
10. prosinca 2015. u 12:00 delete

Obožavam čičkovo ulje. :) super post, a moja preporuka ti jevitacost jer često imaju sniženje na alba botanica proizvode, prije nekih mjesec dana su im šamponi/regeneratori, umivalice bili oko 5, 6 dolara. :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
11. prosinca 2015. u 18:18 delete

S obzirom na to da mi je kosa postala jako masna krenula sam da koristim sampon sa ekstratom cajevca i za negu krajeva koristim arganovo ulje :D

Reply
avatar
Aneta
AUTHOR
28. prosinca 2015. u 13:27 delete

h&s regenerator i šampon
afrodita čičkovo ulje
i maske za kosu iz avona
sprejevi za kosu iz avona

Reply
avatar